Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rettenetesen félek a nevelőapá...

Rettenetesen félek a nevelőapámtól! Mit csináljak, hogy ez elmúljon?

Figyelt kérdés

Apám meghalt két hónapos koromban, azóta anyu egyedül nevelt engem. Három éve megismerkedett egy politikussal, és azóta is odáig van érte. Tavaly májusban összeházasodtak, mert ő is özvegy volt, már van két nagy fia, az egyik még néha hazajön, de különben kollégista, a másik meg már külföldön tanul. Addig sem szerettem, de most már egyenesen rettegek tőle. Bevezetett egy csomó hülye szabályt, ami addig, amíg anyuval éltem ketten, nem volt. Nem olyan nagy dolgok, de én nagyon nem tudom megszokni, hogy pl. két étkezés között nem ehetek egy almát sem. Anyu sokat dolgozott és sokat voltam egy nénivel, aki nem sokat foglalkozott ilyesmivel, kész legyen a házim, meg legyen vacsorám, aztán kész, tévézhettem, ő meg vasalt. Szóval bejött egy csomó hülye szabály, meg tanulóidőt vezetett be, elkezdte ellenőrizni a jegyeimet. Amikor a második hármasom megkaptam, akkor kezdte el mondogatni, hogy majd ő megnevel engem, és ha még egy ilyen lesz, előveszi a nadrágszíjat. Erre anyukám rámnézett és csak annyit mondott, hogy rám is fér, hogy valaki megneveljen végre. Akkor úgy éreztem, hogy anyut is elveszítettem, mert nem áll ki mellettem, és nagyon félek attól, hogy tényleg meg fog verni egyszer. Régen sose féltem semmitől, most minden doga előtt gyomorgörcsöm van, állandóan ellenőrzöm a szekrényem, hogy rend van-e, meg a cipőm egymás mellett van-e, meg ilyenek. Állandóan úgy néz rám, mintha bűnöző lennék, látom amikor nem tetszik neki valami, nem is kell csinálnia semmit, látom az arcán és nagyon félek tőle. Már amikor a dereka fele nyúl, görcsben van a gyomrom. Még sose vertek meg, lehet, hogy én viszem túlzásba, de már minden este sírok emiatt. Anyunak is mondtam, hogy félek tőle, de ő azt mondta, ha nem csinálok semmi rosszat, akkor nem fog bántani, csakhogy neki minden rossz! Rám fogja, hogy flegmán válaszolok, meg ilyesmi. Ráadásul ő egy ismert ember, meg anyu is komoly pozícióba an, szóval bárkinek célozgatok rá, hogy rettegek tőle, csak néznek rám furán. Amúgy még a kisebbik fiával tudtam erről legjobban beszélni, azt mondta, hogy majd menjek kollégiumba nyolcadik után, ez tartja bennem a lelket. Őket tényleg sokszor megverte mindenféle szarságért, de ő azt mondja, már nem érdekli, mióta kollégista, békén hagyja. De addig még három évem van :(. Annyira félek tőle, hogy már étvágyam sincs, amikor vele kell leülni vacsorázni.

11/L

2014. máj. 6. 18:04
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%
Ügyes vagy!:)))Nagyon drukkolok Neked!:))
2014. máj. 7. 22:14
 42/55 anonim ***** válasza:
Jóég, szegénykém! Én is szorítok! :)
2014. máj. 7. 22:37
 43/55 anonim ***** válasza:

Amiatt nem kell aggódnod, hogy most kiderül/kiderült hogy gondok vannak a családban. Minden családban vannak gondok, van ahol kisebbek, van ahol nagyobbak. De nincs tökéletes család, úgyhogy nem kell szégyellni, hogy családi gondjaid vannak.

Én is drukkolok a beszélgetéshez :)

2014. máj. 8. 10:07
 44/55 anonim válasza:
Írj majd ha tudsz!
2014. máj. 9. 12:21
 45/55 A kérdező kommentje:
Na, itt vagyok. Köszönöm a sok érdeklődést! Hát az volt csütörtökön, hogy az ofőm beszélt a szüleimmel külön, aztán meg úgy, hogy én is ott voltam. Anyunak azt mondtam, hogy mindenkit be szoktak hívni így beszélgetni, nem tudom, elhitte-e. Nagyon izgultam, de már nem annyira, mert tudtam, hogy az ofőm nagyon aranyos volt velem. Szeptember óta az ofőm és nem tudtam, hogy ilyen jó fej, mert én nem vagyok olyan barátkozós, meg kérdezgetős, mint más, soha nem mentem oda szünetben meg ilyesmi és csak most a kolesz miatt, és most kiderült, hogy nagyon jó fej, és ezért nem is féltem annyira, de azért nem volt olyan jó így beszélgetni, hogy a nevelőapám is ott ült. Pedig ott ő is nagyon kedves volt, egyfolytában nevetgélt, meg dicsért, és azt mondta, hogy ő soha nem mondott olyat, amitől nekem félnem kellene, és amikor mondtam, hogy hát amikor a hármast kaptam, akkor azt mondta, hogy ha még egyet hozok akkor lecsatolja a nadrágszíjat például, akkor azon is csak nevetett, hogy ő azt nem gondolta komolyan ez egy olyan mondás csak. Anyu is nevetett, hogy azt hitte, egy okos lánya van, és hogy vehettem én ezt komolyan, ők soha nem nyúltak hozzám egy újjal sem, és nem is fognak. És elmondták, amit nekem is mindig mondanak, hogy kamaszodom, meg túlérzékeny vagyok, és megviselt a változás. Az ofőm meg mondta, hogy engem is meg kéne hallgatni, és a szabályokat közösen kellene hozni, és van amit tök jól csinálnak, de ha nem sikerül alkalmazkodnom, akkor ne legyenek ilyen szigorúak. Igazából sokkal jobb dolgokat is mondott, de nem tudtam mindent megjegyezni, de ez volt a lényeg. Aztán hazafele a kocsiban a nevelőapám már elkezdte mondogatni, hogy minek tömöm tele a tanáraim fejét hülyeséggel, meg anyám is mondta, hogy nem gondolta, hogy ilyen butaságokat beszélek benn, és először velük kellene megbeszélnem, ha bajom van. Otthon meg már azt is mondta, hogy azért könnyű olyannak okoskodni, aki mindig csak mások gyerekét neveli, és a saját házában akkor is ő fogja a szabályokat hozni, és az őt akkor lehet hibáztatni, ha a gyerekei közül valaki börtönbe kerül. Meg ilyeneket. Én meg egy kicsit megint sírni kezdtem, mert olyan rosszul esett, hogy az ofőm olyan rendes volt, velük is, egy csomót dicsérte őket, és most meg ilyneket mond, és kérdezte, hogy mi a baj, és mondtam, hogy semmi, csak én szeretem az ofőmet, anyám meg mondta, hogy igen, okos asszony, nem hiába adott engem oda, mert onnan bárhová bejutok egyetemre. Ez a mániája különben, hogy nekem többre kell vinnem. Szóval attól már legalább nem félek, hogy megver, de valamiért azért még mindig félek, szóval bennem van a baj, mert most már megmondta, hogy nem fog megverni, én nem is tudom tényleg, hogy mi bajom van. De az legalább jó, hogy tudom, hogy az ofő bír engem és jó, hogy el mertem mondani neki, de tuti, hogy az összes többi tanárom közül senkinek, soha nem mondanám el ezeket! Én szeretnék még mindig koleszba menni, de nem tudom, ide mehetek-e később, mert anyám szerintem nem is engedné, hogy innen máshová menjek, és az ofőm miatt is maradnék, bár kilencedikbe már nem ő lesz, kár hogy nem vihetem magamammal egy jó messzi iskolába, az lenne a legjobb. És nagyon köszönöm, akik itt is megvédtek, meg kérdezgettek, ez jó volt, és azóta is sokszor gondolok arra, hogy milyen kár, hogy nincs ilyen nagymamám, aki így megvédene még anyu előtt is, olyan jó lenne, de hát most már mindegy, nem lehet, csak ilyeneken szoktam álmodozni. Jó lenne ha olyan bátrabb lennék, mint az osztálytársaim, akik visszabeszélnek a tanároknak is néha meg a szüleiknek is, de nekem ez nem megy, én olyan kuka vagyok és mindig remegek, meg vörös vagyok meg a hangom is elmegy. Az is kár, hogy nem írhatok le mindent, mert így olyan könnyen kijön minden. Szóval köszönök mindent, de most már ide nem jövök többet, mert mindig félek, hogy valahogy rájönnek, hogy kiírtam a dolgokat, meg egy csomóan úgyse hiszik el, hogy ilyen is lehet, de a többieknek köszönöm!
2014. máj. 10. 17:21
 46/55 anonim ***** válasza:
100%
A legjobbakat kivànom neked, kislàny! Kitartàs!:))
2014. máj. 10. 19:14
 47/55 anonim válasza:
100%
Ügyes voltál! És az a lényeg, hogy ezt most meg merted lépni, jó kezdet volt. Ha bármi gond van, egyébként az is sokat segít, ha csak kiirod magadbol, attól is megkonnyebbulsz :) kitartás, hátha összejön az a kolesz, drukkolok neked!!
2014. máj. 10. 20:01
 48/55 anonim ***** válasza:
Sok kitartást kívánok a továbbiakban! :)
2014. máj. 10. 21:35
 49/55 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jól tetted, hogy szóltál. Mert ha mégis bántana egyszer, akkor van, aki tud róla és fog tudni segíteni.

De az ilyen meséket ne hidd el, hogy "nem gondolta ő komolyan". Aki képes egy 11 éves kislányt megfenyegetni veréssel, az meg is teszi alkalomadtán. Főleg a politikusok tudják az emberek előtt adni a szépet és közben mindenkit hülyére venni.

2014. máj. 11. 10:07
 50/55 anonim ***** válasza:
75%

Leírom a véleményemet a történtekről.

Kérdező: A te érdekedben kérlek, hogy ne olvasd el, mert csak felzaklatna.

Nekem több az élettapasztalatom és teljesen átlátszó az egész viselkedése(a nevelőapáé). Gondoljatok bele, ha tényleg nem gondolta komolyan meg "ez csak olyan mondás", akkor nem mindegy hogy mit mondott a kérdező a suliban?!

Miért kell lecseszni őt, hogy teletömi hülyeségekkel a fejét meg nem beszéljen ilyen sületlenségeket?! Miért kell, ha úgysem gondolták komolyan?! Akkor ez tökmindegy lenne. Meg ha ez a "férfi" megverte a két saját fiát, akkor meg fogja tenni ezt később is, mert meggyőződése, hogy ez jó nevelésfajta.

A verés sose jó megoldás!

Minden ember akit vertek gyerekkorában, lelki sérelmeket szenvedtek, megromlott a kapcsolatuk a szüleikkel és nem fogják továbbvinni ezt a nevelési formát.

Akkor meg mi értelmi így nevelni egy gyereket?

Engem liberálisan neveltek/nevelnek. Jó tanuló vagyok. Nem vagyok drogos alkoholista, nem loptam és lila foltjaim sincsenek. Tisztelem azt aki nevel és tudom, hogy nem könnyű neki. Bármit megtudok vele beszélni és a bizalom kölcsönös.

Én biztos vagyok benne, hogy a gyerekeimet is úgy fogom nevelni ahogy engem neveltek.

2014. máj. 11. 10:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!