Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyire engedi, meg a jog...

Mennyire engedi, meg a jog hogy a 10 éves fiam, láthassa, a féltestvérét. úgy értem, hogy apukának, (ami közös a 2 gyerekben) nem lenne ellene kifogása viszont az új kedves rettenetesen ellene van?

Figyelt kérdés
2013. okt. 12. 09:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, itt nincsen jogi természetű probléma, jogilag apuka, ha úgy gondolja, bármikor megteheti, hogy összehozza a két saját gyerekét, és ebbe egyik anyukának sincs beleszólása, jogilag.

Erkölcsileg viszont nyilván illik megbeszélni, mint minden, a gyerekekkel kapcsolatos döntést.

2013. okt. 12. 09:44
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
Az apa láthatáson azt csinál a gyerekkel amit csak akar. Nyilván lesznek közös programok is.
2013. okt. 12. 09:50
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Furcsán, tagolod a, mondatokat.
2013. okt. 12. 10:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Elég ütődött a második feleség.

A két gyerek csak nyerhet azzal, ha találkoznak.

Egymás támaszai lehetnek később, mint bármelyik más testvérpár.

A második felség lehet, hogy attól tart, hogy a papa veled is találkozik. Féltékeny rád és a közös gyermeketekre.

Az apjukon múlik, hogy ezt megoldja.

2013. okt. 12. 10:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Itt a legnagyobb kérdés az hogy miért???
2013. okt. 12. 10:27
 6/7 A kérdező kommentje:
nem tagolom furcsán a kérdést csupán nem engedték, kiírni az egész történetet.A fiam az első gyermek, már 10 éves. 3 hónapja született a húga,édesapa második házasságából.A probléma az hogy édesapa a munkája miatt ritkán jön láthatásra vagy viszi akár el a gyermeket, így olyan is ritkán van hogy a fiam láthassa a testvérét.Én felajánlottam , mivel a gyermekem napi szinten emlegeti, hogy esetleg hetente vagy 2 hetente,elvinném,a fiam, még ha csak egy fél órára is, hogy találkozzon vele. de a válasz igazából, iszonyú elutasító volt.Az édesapa szeretné, a pici anyukája nem.És én ezt nem értem.. :(nem én akarok odaülni, sem babázni,csupán elvinni a gyereket otthagyni,egy kicsit, hagy legyen vele, ő is.úgy gondolom ennyi járna egy testvéri kapcsolatból, de sajnos, bármerre keresgéltem a törvény csak, nagykorú testvérről, rendelkezik.mondjátok, meg nekem ez annyira ellenszenves dolog?
2013. okt. 12. 10:58
 7/7 anonim ***** válasza:
64%

Itt nem jogszabályban kell túrni, hanem leülni apukával beszélgetni, hogy nem te erőlteted ezt, hanem a gyerek hiányolja a testvérét, szeretne jelen lenni az életében, megismerni, törődni, foglalkozni vele. Értesse meg azzal a szerencsétlen párjával (jó azért ennyire ne legyél nyers), hogy a 10 éves fiatok, attól hogy nem tőle van az apjának még legalább olyan fontos, mint az ő közös gyerekük. Nem értem mi értelme van ennek az ellenségeskedésnek egy GYEREKKEL szemben.

Itt nem neked kell intézkedni, hanem apukának kéne kiállnia a gyerekei mellett és neki kéne intézkednie, meggyőznie a jelenlegi nőt, hogy ez nem normális...

2013. okt. 12. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!