Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Rettenetesen bántja a húgomat,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rettenetesen bántja a húgomat, de nem tudok neki segíteni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A húgomnak áprilisban lesz az esküvője, egy tünemény sráchoz megy hozza. Teljes széltében-hosszában ők fizetnek minden kiadást, anyámék egyáltalán semmit (nem mintha baj lenne, de szerintem fontos a helyzet tisztánlátása érdekében). Anyám eleitől kezdve nem tud örvendeni ennek az egésznek (bár a fiút kedveli, a kapcsolattal nincs baja). Az eljegyzés nyűg volt számára, ahogyan minden más is, az esküvővel kapcsolatosan. A húgomék próbálják úgy szervezni, hogy jó legyen, mégsem elég jó neki semmi. Mindennel baja van, beleköt, hogy kiket hívnak meg, kiket nem, hol lesz az esküvő (miért a drágább, miért nem az olcsóbb helyen). Miért lesz dobócsokor külön, milyen a meghívó, hányan lesznek. A múlt héten felhívta a tesóm, hogy megvették a gyűrűket, azt se kérdezte, milyen. A ruhára meg csak vágott egy képet.

Nekem nagyon rosszul esne ez a hozzáállás, nem is tudom, mit tennék.

A vicc, hogy a tesóm minden feladatot (ezek után) barátnőkre és rám osztott, anyumnak nincs gondja semmire, utólag meg megvan sértődve, hogy ő nincs bevonva.

Már többször próbáltam felhívni a figyelmét arra, hogy ezt azért nem így kéne, legyen kedvesebb stb...de meghallgat és megy tovább...

2013. febr. 5. 08:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg beszélni anyuddal, hogy mégsem így kellene hozzá állnia a lánya életének legfontosabb eseményéhez. Próbáljon meg örülni a boldogságának, és legyen egy kicsit segítőkészebb.

Ha úgy látod, hogy nem sok foganatja van, amit mondasz neki, lehet hogy csendesen megjegyezném: örüljön, ha ilyen hozzáállás mellett egyáltalán meghívják az esküvőre. Talán elgondolkodik a dolgokon.

2013. febr. 5. 08:15
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nagyon rosszul esne, ha így viselkedne az anyám. És az az igazság, hogy tudom, hogy az én anyám is pont ilyen lenne, ha esküvőre készülnénk. Hogy mi lenne a legjobb megoldás ebben az esetben, azt sajnos nem tudom. Ezt az élet fogja alakítani. Mindenesetre nagyon meg tudlak érteni téged is meg a húgodat is. Áprilisig még van idő, hogy meggyőzzétek anyukátok, hogy inkább hallgasson és ne akarjon beleszólni a már felnőtt emberek dolgába. Tudom, hogy nem szép, de akkor is valahogy meg kell vele értetni.
2013. febr. 5. 08:20
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
èn mint testvér és nem szenvedö alany, tuti egyenesen elé állnék anyámnak és megkérdezném, hogy mondja meg mi is a baja ezzel az esküvövel, miért viselkedi így?
2013. febr. 5. 08:21
 4/13 anonim ***** válasza:
52%

Anyádnak nem tetszik a vőlegény jelölt, és az, hogy most esküvő lesz.

A leírásból nekem az jön le, hogy direkt, szándékosan akar ártani ott, ahol csak tud.

Ezek után szerintem felesleges beszélgetni, meg édes-kedveskedni.

Keményen le kell ordítani a fejét, hogy állítsa le magát, és ha nem változtat a hozzáállásán, nem kell megjelennie az esküvőn. Kerek-perec vágjátok hozzá, hogy abba szólhat bele, amit ő fizet. Addig semmi köze hozzá, ő ott legfeljebb VENDÉG lesz.

Gondolom majd magán a nagy eseményen is ott fog kártékonykodni, ahol lehet, hogy véletlenül se ez legyen a lánya nagy napja.

Ha a sokkterápia nem használ, akkor én a húgod helyében közölném, hogy amíg csak bántani meg kötekedni akar, addig nem tartok igényt a társaságára.

2013. febr. 5. 08:24
 5/13 A kérdező kommentje:

Pedig a srácot tényleg kedvelik.

Sajnálom, hogy ilyen, mert a tesóm tényleg nagyon tudna örülni, de minden olyan búvalb.szott módra működik nálunk. Nem örvendünk semminek, nézzük a dolog sötét oldalát...

Már annyiszor beszéltem vele, mindig kifogásokat hallok: nincs pénzük, minek kell rázni a rongyot (60 fős esküvő egyébként), minek így, minek úgy...

2013. febr. 5. 08:28
 6/13 anonim ***** válasza:
60%

Nem érzem ennyire durvának a dolgot. Meglehet, hogy éppen az a baja, hogy ki lett hagyva a szervezésből, hogy nincs kikérve a véleménye. Az egy más dolog, hogy valakinek kikérjük a véleményét, és a végén úgy csináljuk, hagyuk mi jónak tartjuk. Úgy érzem, egyszerűen csak mellőzöttnek érzi magát.

Egy szülőnek is meg kell küzdenie azzal az érzéssel, hogy eddig ő volt a gyermek életében a középpont, és most ennek vége. Őnála is érzelmi problémát okoz, elengedni a gyermeket, lehet, hogy ez hozza ki belőle ezeket a dolgokat.

2013. febr. 5. 08:33
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
én is egy kicsit hasonló helyzetben vagyok, azzal a különbséggel, hogy apukám fizeti az esküvő felét, ezért mindenbe belekötött és a végén mindig hatalmas veszekedés lett belőle. Az egyik ilyen alkalommal közöltem, hogy erre nekem így nincs szükségem, nem fogom hagyni, hogy elrontsa a napom, ezért 2 tanús esküvőt akarok és senki sem lesz meghívva (még ő sem). Ez annyira megtette a hatását, hogy azóta mindenhez jó képet vág...
2013. febr. 5. 08:45
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem anyádnak szar, hogy ők nem fizetnek bele.

Nálunk is így van, hogy semmit nem adnak bele, mert nem tudnak. Ennek ellenére anyám tök jó fej, jön velem, nézeget mindent, keresgél, próbál segíteni ötletekkel.

De apám, mintha katatóniás lenne. Pedig úgy indult, hogy majd mennyivel megtámogat stb. de nem jött össze. Azóta vagy tudomást sem vesz a dologról, vagy siránkozik, hogy minek az, drága. Szerintem zavarja, hogy nem tud adni, na meg nálunk ez ilyen presztízs kérdés is, az összes testvére meg az egész család állja mindig az esküvőket de legalábbis sok százezreket ad bele, aztán neki ezt most fel kell dolgozni, hogy egy fillért se tud adni a gyereknek felvonul a család és "égő" lesz, hogy "hagyta", hogy mi fizessük.

Engem nem zavar, szar helyzet, meg nem bánnám, ha érdeklődne stb. de most nem kezdek el megsértődni rajta, van elég baja így is.

2013. febr. 5. 08:46
 9/13 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon más stílusú emberek vagytok, mint én. Ezt a hisztirohamot és villámgyorsan lekezelném, ahogy meg is tettem, csak nem anyukám, hanem a nagymamám kapcsán az esküvőm előtt. Mindenre húzta a száját, ahogy te is mondod, nem volt egy kedves szava, de nekem rövidebb idő alatt elszakadt a cérnám. Egyenesen a szemébe mondtam, hogy vagy meggondolja, hogy mit beszél és elkezd végre úgy viselkedni, mint egy nagymama, befejezi a sértegetést és megpróbál velem örülni, vagy nem jöhet el az esküvőre. Nekem rosszakarók és jelenetet rendező hisztikirálynők nem hiányoznak. Azokkal leszek, akik szeretnek és velem tudnak örülni. NA, akkor leesett neki, hogy túllépett egy határon. Lehet ideig-óráig udvariaskodni, de már ne is haragudj, ki mondta, hogy a tesód köteles ezt elviselni? Kikérném magamnak, hogy az életem egyik legszebb és megismételhetetlen napján az anyám a saját önzése miatt tönkretegye a hangulatom! Szemtől-szemben mondom meg, ha valakivel bajom van, nektek is ezt javaslom. ÉS nem "nem így kéne, legyen kedvesebb...", hanem "itt az ideje befejezni a jelenetet, mert következményei lesznek"! Azért nem 5 éves már! Ideje lenne háttérbe szorítania saját magát egyetlen nap erejéig! N28
2013. febr. 5. 08:50
 10/13 A kérdező kommentje:

Talán az a baja, hogy nem tudnak beleadni, de akkor is, miért kell így viselkednie.

Nem igaz, hogy ki volt hagyva a szervezésből, mert az elején nem. De ennyi visszautasítás és szájhúzás után, még lenne kedvetek bevonni? :(

Nemsokára megyek haza és ha megint felkerül a téma, egészen biztos szólok, hogy fejezze már be...

Bezzeg a húgom anyósa szervezkedik, tud örvendeni...ő meg nem hagyja, hogy örvendjen...:-S

2013. febr. 5. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!