Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rettenetesen bántja a húgomat, de nem tudok neki segíteni. Mit tegyek?
A húgomnak áprilisban lesz az esküvője, egy tünemény sráchoz megy hozza. Teljes széltében-hosszában ők fizetnek minden kiadást, anyámék egyáltalán semmit (nem mintha baj lenne, de szerintem fontos a helyzet tisztánlátása érdekében). Anyám eleitől kezdve nem tud örvendeni ennek az egésznek (bár a fiút kedveli, a kapcsolattal nincs baja). Az eljegyzés nyűg volt számára, ahogyan minden más is, az esküvővel kapcsolatosan. A húgomék próbálják úgy szervezni, hogy jó legyen, mégsem elég jó neki semmi. Mindennel baja van, beleköt, hogy kiket hívnak meg, kiket nem, hol lesz az esküvő (miért a drágább, miért nem az olcsóbb helyen). Miért lesz dobócsokor külön, milyen a meghívó, hányan lesznek. A múlt héten felhívta a tesóm, hogy megvették a gyűrűket, azt se kérdezte, milyen. A ruhára meg csak vágott egy képet.
Nekem nagyon rosszul esne ez a hozzáállás, nem is tudom, mit tennék.
A vicc, hogy a tesóm minden feladatot (ezek után) barátnőkre és rám osztott, anyumnak nincs gondja semmire, utólag meg megvan sértődve, hogy ő nincs bevonva.
Már többször próbáltam felhívni a figyelmét arra, hogy ezt azért nem így kéne, legyen kedvesebb stb...de meghallgat és megy tovább...
Biztos az böki a csőrét, hogy legszívesebben ő diktálna, de mivel nem ad egy fillért sem, így nem az ő szájíze szerint lesznek a dolgok, és a vendégek előtt ez esetleg ciki lesz (mármint az ő korosztályában, idősebb rokonok előtt stb.)
Rá kell förmedni, ha szépen nem érti, hogy nincs joga ehhez. Nincs joga elrontani valaki másnak a nagy napját a saját önérzete miatt.
Ehh, ebben a témában nem lehet reális választ adni.
Minden válaszadó a maga tapasztalataiból, megérzéseiből indul ki, de anyádat nem ismerhetjük, nem tudhatjuk hogy milyen természetű ember.
Csak egy példával tudok szolgálni, az én anyám kerek perec megmondta hogy ő körberöhögi azt a lányát aki házasodni akar, és nem lesz ott az esküvőn sem.
Nővéremet, akit már rég elüldözött, leüvöltötte hogy ne nevezze a kölykét az ő unokájának...
Másik két nővérem - érdekes módon - már pasizni sem mer :)
Én szintén lázadtam, szintén ki lettem vágva a fészekből.
Tehát nálunk szerencsére nem is kell anyámmal foglalkozni, bár, ahogy említette volt amúgy sem jönne el az esküvőnkre.
Tehát figyelembe véve a történetemet, talán igazolást nyert hogy nem lehet a személy ismerete nélkül ítélkezni :)
Te ismered jóanyádat, lehet hogy igaza van a válaszadóknak, lehet hogy csak szimplán boszorkány.
Lényeg a lényeg, nem kell foglalkozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!