Rettenetesen félek a nevelőapámtól! Mit csináljak, hogy ez elmúljon?
Apám meghalt két hónapos koromban, azóta anyu egyedül nevelt engem. Három éve megismerkedett egy politikussal, és azóta is odáig van érte. Tavaly májusban összeházasodtak, mert ő is özvegy volt, már van két nagy fia, az egyik még néha hazajön, de különben kollégista, a másik meg már külföldön tanul. Addig sem szerettem, de most már egyenesen rettegek tőle. Bevezetett egy csomó hülye szabályt, ami addig, amíg anyuval éltem ketten, nem volt. Nem olyan nagy dolgok, de én nagyon nem tudom megszokni, hogy pl. két étkezés között nem ehetek egy almát sem. Anyu sokat dolgozott és sokat voltam egy nénivel, aki nem sokat foglalkozott ilyesmivel, kész legyen a házim, meg legyen vacsorám, aztán kész, tévézhettem, ő meg vasalt. Szóval bejött egy csomó hülye szabály, meg tanulóidőt vezetett be, elkezdte ellenőrizni a jegyeimet. Amikor a második hármasom megkaptam, akkor kezdte el mondogatni, hogy majd ő megnevel engem, és ha még egy ilyen lesz, előveszi a nadrágszíjat. Erre anyukám rámnézett és csak annyit mondott, hogy rám is fér, hogy valaki megneveljen végre. Akkor úgy éreztem, hogy anyut is elveszítettem, mert nem áll ki mellettem, és nagyon félek attól, hogy tényleg meg fog verni egyszer. Régen sose féltem semmitől, most minden doga előtt gyomorgörcsöm van, állandóan ellenőrzöm a szekrényem, hogy rend van-e, meg a cipőm egymás mellett van-e, meg ilyenek. Állandóan úgy néz rám, mintha bűnöző lennék, látom amikor nem tetszik neki valami, nem is kell csinálnia semmit, látom az arcán és nagyon félek tőle. Már amikor a dereka fele nyúl, görcsben van a gyomrom. Még sose vertek meg, lehet, hogy én viszem túlzásba, de már minden este sírok emiatt. Anyunak is mondtam, hogy félek tőle, de ő azt mondta, ha nem csinálok semmi rosszat, akkor nem fog bántani, csakhogy neki minden rossz! Rám fogja, hogy flegmán válaszolok, meg ilyesmi. Ráadásul ő egy ismert ember, meg anyu is komoly pozícióba an, szóval bárkinek célozgatok rá, hogy rettegek tőle, csak néznek rám furán. Amúgy még a kisebbik fiával tudtam erről legjobban beszélni, azt mondta, hogy majd menjek kollégiumba nyolcadik után, ez tartja bennem a lelket. Őket tényleg sokszor megverte mindenféle szarságért, de ő azt mondja, már nem érdekli, mióta kollégista, békén hagyja. De addig még három évem van :(. Annyira félek tőle, hogy már étvágyam sincs, amikor vele kell leülni vacsorázni.
11/L
"Budapest egyik legszigorúbb iskolájába járok (katolikus), plusz egy rakás különórára, megnézhetném magam, ha még írni se tudnék így. Amúgy anyám eredetileg magyartanár volt, aztán tolmács lett, szóval van kitől tanulnom."
Ne hantázz már, mert kiég a monitorom a sok süket hazugságtól. :-))
11 éves vagy.
:-)))
Én meg most jöttem a falvédőről.
A szókincs, a fordulatok, a gondolkodásmód, a rafinált politikai becsúsztatások, sugalmazások egyértelműsítik, hogy kamu a szöveg, és jól átverted a hozzászólókat.
A katolikus iskolákkal szembeni előítéleteid is bizonyítják, hogy gyenge, átlátszó kísérletnek lehetünk tanúi.
Te úgy képzeled, hogy a konzervatív szülő nadrágszíjjal, a katolikus iskolában meg nádpálcával fegyelmezik a gyereket.
Szánalmas vagy és átlátszó, mint a most mosott ablaküveg. :-)
Szerintem sokan tudják, hogy melyik iskoláról beszélek, és itt az lenne furcsa, ha még helyesen írni se tudnék. Egyébként a sulival semmi bajom, szigorú, de sehol nem írtam, hogy nádpálcával vernek. Van egy-két tanár, akit nem bírok, de például az ofőmet nagyon szeretem. A politikával meg direkt nem akarok foglalkozni, amióta a nevelőapámat ismerem, elment a kedvem az egész politikától, meg mindennel, ami kapcsolatos vele. Úgyhogy nem értem, milyen politikai dolgokat írtam, azon kívül, hogy ő az.
Egyébként köszönöm a sok hozzászólást, legalább nem gondolom azt, hogy én vagyok teljesen hülye. Mert hallottam, hogy anyám azt mondja, hogy nyugodjon le, mármint a n.apám, majd elvisz pszichológushoz. Ez késő este volt már, hallottam, hogy puffog azon, hogy én utálom őt, erre anyám mondta, hogy kamaszodom, és nem bírom feldolgozni a változásokat. Én mindenesetre azt talátam ki, hogy beszélek az ofőmmel. Megmondom neki, hogy szeretnék kollégista lenni. A mi sulinkba is lehet, csak nem tudom, hogy mivel én itt lakom, lehet-e, vagy csak a bejáróknak. Mert egyébként ide szeretek járni, és járhatnék is érettségiig, csak én szeretnék nagyon messze lenni anyámtól meg a férjétől. Nem tudom ő fél-e tőle, én azt látom, hogy nagyon bele van zúgva. Szerintem azért is, mert végre eljöhettünk az albérletből, ezt állandóan elmondja, hogy vissza akarok menni az albérletbe? Meg amúgy is, teljesen odáig van tőle, szóval lehet, hogy azért nem állítja le, mert minden, amit mond, az úgy van jó, én meg egy hülye nyafogós kamasz vagyok csak. Amúgy mindenki azt hiszi, hogy ilyen dolgok csak az olyan családokban van, ahol iszik az apuka, meg egy részeges állat, szerintem aki minket lát, az nagyon meglepődne azon, hogy otthon milyen tud lenni egy ilyen ember. Amikor a kisebbik bátyám most otthon volt, akkor vele beszéltem, ő jó fej, azt mondta, hogy kerüljem a társaságát, mást úgysem lehet tenni, mert ha a szeme előtt vagyok, úgyis talál valami hibát bennem. Őt is megverte, de én nem is a fájdalomtól félek, mert azt mondta, hogy ki fogom bírni, dehát ő a saját fia volt, én meg nem is vagyoka lánya és nagyon utálom, amikor elővesz és nevelni akar, már attól is remegek, ha csak beszél hozzám, szóval elképzelni se tudom, hogy mi lenne, ha tényleg megütne, főleg anyám szeme láttára. Most lukaórám van, és jobb is, ha a könyvtári gépen írok, mert egész este azon görcsöltem, hogy mi vna, ha nem töröltem ki jól az előzményeket és az a hülye megtalálja a gépen, amit írtam róla, szóval anyámnak én tuti hogy nem mutatom meg, mert akkor lehet, hogy ő pofozna fel, amiért a családot kiírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!