Jogosult vagyok e a családi pótlék illetve az árvaellátásom felvételére 17 évesen ha külön költözöm anyámtól (és a nevelőapámtól)?
Figyelt kérdés
Szeretnék elköltözni otthonról mivel nem jövök ki a nevelőapámmal, s anyámmal sem, viszont 17 évesen mivel még tanulok nem tudok dolgozni. Ez a pénz elég lenne hogy rokonokhoz vagy külön albérletben ellegyek egy ideig (amíg be nem fejezem a sulit) Hogyan tudom megoldani hogy ezt a pénzt én kapjam meg s ne a nevelőapámék. (akik egyébként ebből egy fillért sem fordítanak rám)2013. júl. 30. 20:10
1/8 anonim válasza:
Enni se kapsz otthon? :o
Nincs villanyotok, se víz se semmi? :o
Amúgy a nagymamádhoz nem tudsz menni? Kollégium esetleg?
Rokonhoz és nagyszülőhöz csak akkor ha ő(k) a gyám, egy évig még. 18 éves korodtól kérheted saját számlára.
3/8 anonim válasza:
Én a helyedben a családsegítő központban kérnék segítséget és felvilágosítást, ott tisztában vannak a jogi szabályozással is.
4/8 anonim válasza:
Nem vagy jogosult, mert jogilag nem élhetsz egyedül.
6/8 anonim válasza:
Jogilag tényleg nem élhetsz egyedül, így nem, de ha otthon élsz is kaphatod az árvaságit saját számlára (elvileg), de talán kellene hozzá a szülőd / gondviselőd hozzájárulása...
Családit nem lehet így elintézni
8/8 anonim válasza:
gyámhatóság engedélyezi a szülői ház elhagyását, akkor igen, kaphatod te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!