Tudnátok segíteni?
Először is.. Rendőrségen szoktak feljelenteni
Másodszor.. Ha nincs anyád mész az árvaházba ha van akkor ő kapja a családit.
"az van ha elmegyewk a gyámhatósághoz és feljelentem az apámat!"
Milyen okbol?
"és az eggyik rokonomhoz kerülök"
Elso korben anyadhoz kerulnel, ha o nincs a kepben, akkor nevelootthon, onnan fogadhat csaladba rokon, akinek meg kell felelnie egy csomo kovetelmenynek.
"én kapnák pénzt vagyis ami megillet engem!"
Milyen penzt?
"kapunk családipotlékot gyerektartást + a nyugdíj ."
A gyermeket nevelo szulo/gondviselo kapja a csaladipotlekot. Gyermektartast a kulonelo szulo fizeti a gondozo szulonekA nyugdij nem tudom hogy jon ide.
"ha elmennék akkor a családipótlékot vagy a gyerektartást megkapnám?"
Te nem, max a teged gondozo szemely.
Nem jelenthetsz fel senkit....azt a rendőrségen kell.
Ha elmúltál 16. , akkor a gyámhatóságnál kérvényezheted a lakhelyed megváltoztatását, és gyámod megváltoztatását, jelen esetben azt a rokonodét, aki vállal. Gyerektartást nem, de a családipótlék rád járó részét kaphatod sajátjogon. Ha a rokon nem vállal kerülhetsz otthonba is...
Részletesebb tájékoztatást a lakhelyed szerinti illetékes gyámhatóságnál tudnak adni.
Nem ilyen egyszerű valószinű hogy több honap elteltével jönne egyáltalán ki a gyámügyes és első körben nem is titeket hanem a házi orvost, iskolát keresné fel hogy ök mondanak e valami terhelőt,
aztán szétnézne nálatok de ha nem talál semi kirivót családterápiára utalna ami több honap ha ez nem müködik
vizsgálják a rokonokat hogy ki alkalmas akarnak e egyáltalán ha nincs senki árvaház. Kiskoruként a csp-t a gyámod kapná te semmikép.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!