Rettenetesen félek a nevelőapámtól! Mit csináljak, hogy ez elmúljon?
Apám meghalt két hónapos koromban, azóta anyu egyedül nevelt engem. Három éve megismerkedett egy politikussal, és azóta is odáig van érte. Tavaly májusban összeházasodtak, mert ő is özvegy volt, már van két nagy fia, az egyik még néha hazajön, de különben kollégista, a másik meg már külföldön tanul. Addig sem szerettem, de most már egyenesen rettegek tőle. Bevezetett egy csomó hülye szabályt, ami addig, amíg anyuval éltem ketten, nem volt. Nem olyan nagy dolgok, de én nagyon nem tudom megszokni, hogy pl. két étkezés között nem ehetek egy almát sem. Anyu sokat dolgozott és sokat voltam egy nénivel, aki nem sokat foglalkozott ilyesmivel, kész legyen a házim, meg legyen vacsorám, aztán kész, tévézhettem, ő meg vasalt. Szóval bejött egy csomó hülye szabály, meg tanulóidőt vezetett be, elkezdte ellenőrizni a jegyeimet. Amikor a második hármasom megkaptam, akkor kezdte el mondogatni, hogy majd ő megnevel engem, és ha még egy ilyen lesz, előveszi a nadrágszíjat. Erre anyukám rámnézett és csak annyit mondott, hogy rám is fér, hogy valaki megneveljen végre. Akkor úgy éreztem, hogy anyut is elveszítettem, mert nem áll ki mellettem, és nagyon félek attól, hogy tényleg meg fog verni egyszer. Régen sose féltem semmitől, most minden doga előtt gyomorgörcsöm van, állandóan ellenőrzöm a szekrényem, hogy rend van-e, meg a cipőm egymás mellett van-e, meg ilyenek. Állandóan úgy néz rám, mintha bűnöző lennék, látom amikor nem tetszik neki valami, nem is kell csinálnia semmit, látom az arcán és nagyon félek tőle. Már amikor a dereka fele nyúl, görcsben van a gyomrom. Még sose vertek meg, lehet, hogy én viszem túlzásba, de már minden este sírok emiatt. Anyunak is mondtam, hogy félek tőle, de ő azt mondta, ha nem csinálok semmi rosszat, akkor nem fog bántani, csakhogy neki minden rossz! Rám fogja, hogy flegmán válaszolok, meg ilyesmi. Ráadásul ő egy ismert ember, meg anyu is komoly pozícióba an, szóval bárkinek célozgatok rá, hogy rettegek tőle, csak néznek rám furán. Amúgy még a kisebbik fiával tudtam erről legjobban beszélni, azt mondta, hogy majd menjek kollégiumba nyolcadik után, ez tartja bennem a lelket. Őket tényleg sokszor megverte mindenféle szarságért, de ő azt mondja, már nem érdekli, mióta kollégista, békén hagyja. De addig még három évem van :(. Annyira félek tőle, hogy már étvágyam sincs, amikor vele kell leülni vacsorázni.
11/L
Konkrétan anyád érdemelne egy verést. De minimum buzogánnyal. Undorító, szar alak az ilyen. Büszke lehet magára.
Esetleg mutasd meg neki a válaszokat, hátha valami szikra ébred a csökött agyában.
Holnap, ha lesz lyukasórám, akkor benézek, de most mennem kell fürödni, az előbb zörgött a kulcs a zárban, azt hittem, ő jött vissza, majd összeszartam magam, inkább megyek.
Budapest egyik legszigorúbb iskolájába járok (katolikus), plusz egy rakás különórára, megnézhetném magam, ha még írni se tudnék így. Amúgy anyám eredetileg magyartanár volt, aztán tolmács lett, szóval van kitől tanulnom.
Van más rokonod, aki tudna segíteni, hozzá költözhetnél? Olyan tanár, akiben megbízol?
Kérdezd meg anyádat, ha a fickó olyan jó apa, akkor miért menekült külföldre az idősebb, kollégiumba pedig a fiatalabb gyereke?
a mostohatesóid nem azért vannak ott, ahol, mert olyan tökéletes volt nevelőapud nevelési stílusa, hanem mert kirakták az útjukat pénzzel.
engem normálisan neveltek, mégis egyetemre járok, kövőre pedig ösztöndíjjal megyek külföldre. pedig anyáméknak se nadrágszíja, se vagyonjai.
Fogadjunk, hogy a pasi Fideszes ;)
Viccet félretéve, elég komoly az ügy. Amikor ilyen eseteket olvasok elfog valami érzés és tenni akarok az ilyen erőszak és igazságtalanság ellen.
Sajnos Magyarországon nagyon sok gyereket vernek otthon és ez nagyon nagy baj.
Komplikált a dolog, de az írásodból úgy vettem ki, mintha az anyukád is félne tőle. Sok család hasonló a tiedhez. Elképzelhetetlennek tartom, hogy anyukád meg akarjon verni, de ha a nevelőapád nekikezd, nem fogja megállítani. Mert ő is fél.
Most mondhatom a sablonos dolgokat, hogy szólj a tanárnak meg hasonlók, de az se mindegy kinek szólsz, mennyire megbízható, mennyire érdekled.
Feszültséglevezetésképpen beszélned kell valakivel a félelmedről. Esetleg valamelyik bátyáddal, vagy az anyukáddal mélyebben, de egy pszichológus is sokat segíthet, már ha jó.
Egyéb stresszlevezető gyakorlatokat is kereshetsz.
Tudom, hogy valószínűleg ez a legrosszabb ötlet(igen, ez az), de a Nagy Füzet című filmben a gyerekek verték egymást és magukat, hogy megerősítsék a testüket és kibírják a verést. Igen, ez a legrosszabb tanács...:/
Bocsánat, de mivel nincsen ilyen esetben tapasztalatom, nem tudok jó tanácsot adni. :(
Egyedül nem tudod megoldani. Más segítségét kell kérned, aki ténylegesen tud segíteni.
A nagyobbik bátyáddal milyen a viszonyod? Ha őt is verte az apja, talán tud segíteni. Már ha tudod a számát.
Az jutott még eszembe, bár én nem látom ezt működő dolognak, hogy esetleg beszélhetnél a "nevelőapáddal".
A leírtjaid alapján borzalmas ember és ez lenne a legutolsó dolog amit a helyedben tennék, de nem tudom valójában milyen és milyen a kapcsolatotok. Szóval ez is egy opció.
Barátok tudnának még segíteni, támogatni, tartani benned a lelki erőt.
Ennyi lehetőség jutott most eszembe, így hirtelen. Remélem segíthettem, ha már valóságban nem is tudok. Sok kitartást és írj ha lett előrelépés az ügyben! :)
Szerintem is jó ötlet első lépésként megmutatni anyukádnak ezt a kérdést, mert nem hiszem, hogy tudja, hogy milyen súlyos érzések alakultak ki benned, nekünk viszont nagyon jól megfogalmaztad. A másik ok, ha látja idegenek véleményét a családotokról, hátha elgondolkodik a dolgon egy picit. Ha ez nem hoz eredményt, valamelyik testvereddel kellene beszelned.
Írj majd, ha tudsz!
Egy 11 éves gyerek nem fogalmaz így.
Ez kamu sztori.
Sajnálom. Lebuktál. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!