Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámék folyton megsértődnek...

Anyámék folyton megsértődnek rám, mert nem otthon ünneplek. Tovább lent?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok. Középsuliban nem voltak barátaim mert a lányok különben tartottak amiért nem sminkeltem magam, nem jártam p*csavillantós ruhában. Most az egyetemen sok barátom van ezért sokszor inkább velük vagyok. Például a szülinapomat barátokkal töltöttem, és anyámék megsértődtek, hogy mi az hogy nem mentem haza mikor megtehettem volna. Húsvétkor sem mentem haza mert dolgoztam. Most a május elsejét és anyák napját sem töltöm otthon. Kb 2 havonta járok haza, de júniusban pl minden hétvégét otthon töltök majd ballagók meg hasonlók miatt.

Azt nem értem, hogy anyámék miért sértődnek meg ahelyett, hogy örülnének amiért szereztem barátokat.

2014. ápr. 29. 12:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan ebben a helyzetben vagyok. Imádok itt lenni a többiekkel, otthon sokszor csak unom magam. De tudom mikor vannak az ünnepek, a többi hétvégét gyakran itt töltöm, de ünnepekre hazamegyek, főleg, ha az anyák napja, szülinap, ami inkább tartozik a családra, mint sem a barátokra. Velük tudok szülinapozni, hétközben, egyéb hétvégéken.
2014. ápr. 29. 13:52
 12/22 A kérdező kommentje:
A 4 napos ünnepet is munkával töltöm, szóval nem tudok hazamenni.
2014. ápr. 29. 14:01
 13/22 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem tobbet is mehetnel haza, az unnepek felet a baratokkal, felet a szuleiddel toltenem a helyedben.
2014. ápr. 29. 14:53
 14/22 anonim ***** válasza:
87%

Kedves 9-es, 7es vagyok, nem, nem tudok velük menni/lenni. Befizetett erdélyi túrára mennek és múlt héten volt a jelentkezés plusz befizetés. Nekem már utána szóltak, hogy ja amúgy mennek, előtte csak tervezgették, hogy talán mennek. Ha nem szólok 2-3 héttel hamarabb, hogy ezen és ezen a hétvégén mennék haza akkor nagy a valószínűsége, hogy nem találom otthon őket így tavasszal, amikor végre kimozdulhatnak. Húsvétkor csak azért voltak otthon és nem kirándulni valamerre, mert lebetegedett öcsém. Szóval azért az én esetem nem olyan, mint a kérdezőé, mert nálam a család elvan nélkülem, sőt, nekem kell utánuk rohangálnom, hogy hazamehetek?

Azt meg mondjuk nem értem az miért gond, hogy munka miatt nem tudsz hazamenni. Most építed az életed, ha több pénzed van, úgy csak könnyebb, ez miért fáj nekik?

2014. ápr. 29. 15:05
 15/22 anonim ***** válasza:
87%
2 havonta hazajárni, miközben a saját életedet építed, szerintem nagyjából elégséges. A szülinapodon ők is feljöhetnek, illetve bizonyos ünnepeken is nyugodtan, gondolom, időnként te is szívesen látod őket. Fel is ajánlhatod nekik, hogy jöjjenek fel, és töltsetek együtt egy napot.
2014. ápr. 29. 15:33
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek téged is, meg a szüleidet is!

Én ezt úgy csinálom, hogy általában az ünnepek napján, szülinapokkor hozzájuk megyek át, a barátaimmal meg vagy előtte nap, vagy utána nap bulizunk, és így mindenki boldog és jól jár:) Ahogy látom, a szülőknek szokott fontosabb lenni és jobban esni az időpont, vagyis hogy az ünnepek napján velük legyek, a barátok azért rugalmasabbak, velük mindig meg tudom beszélni hogy másnap lesz a party:) És így mindenkinek megvan az, amit fontosnak érez, és ami jól esik neki.

21/L

2014. ápr. 29. 16:33
 17/22 A kérdező kommentje:
Az mondjuk kellemetlen, hogy mindig én utazom haza hozzájuk. De mondjuk ők sosem jönnek el hozzám. Csak azt nem értik meg, hogy saját keresethez dolgoznom kell, nem mehetek haza minden héten mert az csomó pénz.
2014. ápr. 30. 00:26
 18/22 anonim ***** válasza:
49%
szerintem anyák napjára haza kell menni, anyukádat felköszönteni, ezt nem teheted meg hogy anyák napjára nem mész haza. szülinapodat késöbb megünnepelheted velük, de nem illik nem megünnepelni velük. vannak bizonyos dolgok amit be kell tartani. a család az első és nem a barátok. anyádék tartanak el nem a barátok. tiszteletlenség amit csinálsz.
2014. máj. 1. 04:51
 19/22 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszerűen csak több kommunikációra van szükségetek. Te se akarsz rosszat, ők se, de mintha úgy tűnne nekem így kívülállóként, mintha nem is tudnátok ki mit szeretne. Indokokat, okokat el kell mondani .Vagy kérdezd meg, hogy ők hogy csinálnák, hogyan egyeztetnék össze a munkát-tanulást-családot-barátokat. Mert ezek mind nagyon fontosak neked és minden más ember életében, így is a normális.
2014. máj. 1. 10:43
 20/22 anonim ***** válasza:
Én tökéletesen megértelek h önállósodni akarsz. még elég fiatal vagyok emlékszem milyen ez. DE. már vannak gyerekeim vagyis a másik oldalt is megértem már. 1-1 napot tölts otthon velük,hidd el nem haragszanak rád hanem hiányzol nekik. most még furcsa neked.és talán kicsit gáznak érzed majd amit írok de hiába vagy 18+,nekik akkor is a poici kislányuk maradsz mindig. legyél tekintettel rájuk és menj többet haza,hadd örüljenek. később bánni fogod ha eltávolodtok!
2014. máj. 1. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!