Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámék folyton megsértődnek...

Anyámék folyton megsértődnek rám, mert nem otthon ünneplek. Tovább lent?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok. Középsuliban nem voltak barátaim mert a lányok különben tartottak amiért nem sminkeltem magam, nem jártam p*csavillantós ruhában. Most az egyetemen sok barátom van ezért sokszor inkább velük vagyok. Például a szülinapomat barátokkal töltöttem, és anyámék megsértődtek, hogy mi az hogy nem mentem haza mikor megtehettem volna. Húsvétkor sem mentem haza mert dolgoztam. Most a május elsejét és anyák napját sem töltöm otthon. Kb 2 havonta járok haza, de júniusban pl minden hétvégét otthon töltök majd ballagók meg hasonlók miatt.

Azt nem értem, hogy anyámék miért sértődnek meg ahelyett, hogy örülnének amiért szereztem barátokat.

2014. ápr. 29. 12:39
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
77%
Szüleidet is megértem, hogy gyakrabban akarnak látni téged. Azomban tudomásul kell venniük, hogy felnőttél, építgeted az életed, barátokat szerzel. Ne hagyd, hogy visszahúzzanak a régi életedbe!!
2014. ápr. 29. 12:43
 2/22 anonim ***** válasza:
98%
Találj valami arany középutat, lehet ünnepelni a barátokkal és a családdal is.
2014. ápr. 29. 12:45
 3/22 Andizsuzsi ***** válasza:
98%
Nekem is egyetemista gyerekem van. Ritkán jön haza, tanul, versenyszerűen sportol, dolgozik és ott él a szerelme is. De mindig szakít időt arra, hogy az ünnepekre hazajöjjön. Azért, mert az neki is fontos, hogy ilyenkor a családjával legyen. A szüleidnek valószínűleg az nem esik jól, hogy neked a haverok fontosabbak a családnál. (a születésnapot a haverokkal előtte vagy utána is pont olyan jól meg lehet ünnepelni, mint a napján)
2014. ápr. 29. 12:53
 4/22 anonim ***** válasza:
95%

Nekem sem esne jól, ha 3 egymást követő ünnepen sem nyitná rám a gyerekem az ajtót.

Biztos örülnek, hogy vannak barátaid és boldog vagy, csak próbáld megtalálni az egyensúlyt.

2014. ápr. 29. 12:54
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Anyak Napjara azert hazamehetnel, vagy talan akkor is dolgozol?
2014. ápr. 29. 13:10
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

El sem tudom képzelni, hogy ne ünnepeljem meg a családommal a szülinapomat, vagy az ő szülinapjukat, egyéb ünnepeket.

De attól még a barátaimmal is ünneplek.

Szülinapot mindig megtartom a családdal, és a barátokkal is. Nem zárja ki egymást a kettő. Nem kell csak a barátokkal vagy csak a szülőkkel lenni.

2014. ápr. 29. 13:20
 7/22 anonim ***** válasza:
96%

Középiskolában nekem se volt sok barátom, mert hasonló voltam mint te. Volt két jó barátnőm, de velük is max suli után még kicsit beszélgettünk aztán én hazajöttem és itthon ültem, hétvégén is. Egyetem első felében összejöttem az első pasimmal, akkor keveset voltam otthon, de ünnepekkor mindig, plusz még otthon laktam. Most a második felére elköltöztem 200 kilométerrel arrébb, mert másik egyetemen csinálom az MSc-t, illetve összeköltöztem az "új" barátommal így 2-3 havonta járok haza, ahogy sikerül összehangolni a tanulás-pénz-szabadidő dolgokat, mert zh, vizsga előtt nem utazok, otthon úgyse tanulnék. Ha jön valami extra kiadás a hónapban, akkor szintén nem utazok, nincs miből, ha meg valami programot beszerveznek vagy határidős munka van, akkor szintén nem tudok hazamenni. De nekem anyukám nem sértődik meg rajta, mert öcsémmel (10 évvel fiatalabb) szerveznek maguknak programot és pl most a 4 napos hétvégén nem is lesznek otthon, hiába szeretnék hazamenni, szülinapom is lesz. Szóval igazából én sértődhetnék meg, hogy nem kíváncsiak rám :D Húsvétkor nem voltam otthon, mert egy fontos zh-ra tanultam, nem volt belőle sértődés. Elfogadta, hogy felnőttem, mikor elköltöztem. Gyakran beszélünk így ezért nem is érezzük, hogy romlott volna a kapcsolatunk. Plusz pl a karácsony az fix hazautazást jelent, más "ünnepet" úgymond nem is tartunk meg a családban, talán ezért sincs sértődés a nem otthon történő ünneplésből.

23N

2014. ápr. 29. 13:23
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
szuper, h már van társaságod, de attól még nem kell elhanyagolni a szüleidet (amikor nem voltak barátaid, csak ők ünnepeltek téged -ezt illene nem elfelejtened). ünnepelj barátokkal, aztán utazz haza (oldd meg sűrűbben) és ünnepeld meg még egyszer, otthon is
2014. ápr. 29. 13:26
 9/22 anonim ***** válasza:
65%

7/8

Azert a negy napos hetvegen mehetnel/lehetnel anyukaddal es ocseddel, nem? Ugyhogy, nem, Te sem sertodhetnel meg.

2014. ápr. 29. 13:38
 10/22 anonim ***** válasza:
33%
Nehéz elfogadniuk a tényt, hogy kirepülsz a fészekből, megszűnik a kompetencia érzésük.
2014. ápr. 29. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!