Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolja egy szülő,...

Miért gondolja egy szülő, hogy veréssel, kiabálással meg lehet oldani mindent?

Figyelt kérdés
Az elmúlt 72 órában többször összevesztem az "apámmal"... Meg is ütött... 23 éves vagyok, anyagi okok miatt kénytelen vagyok itthon lakni.
2014. ápr. 20. 10:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy mindent hagyj rá, sose ellenkezz, nem old meg semmit. Sajnos egy agresszív embernek nem kell ok arra, hogy állattá váljon!
2014. ápr. 20. 13:31
 22/25 anonim ***** válasza:

Ez az alábbi tanács most csak akkor segít, ha jól ismered a személyiségét.

Van olyan ember, aki ösztönösen gyáva (és egyúttal agresszív is). Tegyük fel hogy apád is ilyen (nem biztos, ezt Te jobban tudod).

Ha anyukádnak megmutatod az arcod minden pofon után (vagy ha látleletet tudsz vetetni, még jobb), és a rendőrségen minden egyes alkalommal megteszed a feljelentést, lehet hogy ez ráébreszti apádat a határaira, meddig mehet el.

A pofon bűncselekmény (de sajnos magánvádas, tehát kérelem nélkül nem indul).

Sajnos eleinte nincs nagy következménye, de hosszú távon egy felfüggesztettet összeszedhet, és aztán akár letöltendőt is.

Van embertípus, akit ez nem érdekel, és továbbra is aggresszív, vannak viszont a jellegzetes gyáva zsarnokok is, őket viszont visszatarthatja.

2014. ápr. 20. 13:38
 23/25 anonim ***** válasza:
Abból indultam ki, hogy apád ez a jellegzetes gyáva zsarnok (de sajnos lehet az is hogy nem az), és még abból indultam ki, hogy a ház legalább részben anyukádé, ezért nem lehet Téged önkényesen kitenni. Ha mindebből bármi nem igaz, akkor persze bonyolultabb a dolog, szóval ez nem tanács akart lenni feltétlenül, csak ötlet, a részleteket Te jobban tudod.
2014. ápr. 20. 13:43
 24/25 A kérdező kommentje:
Nem pirosodott be az arcom a pofon után.
2014. ápr. 20. 16:13
 25/25 anonim ***** válasza:
Érvei nincsenek, szimplán egy senki, aki kifelé valaki szeretne lenni, de belül nagyon is jól tudja, hogy mekkora nulla, és ezt nem képes elfogadni. Tudja, hogy nincs se tekintélye, se igaza, de nem ismer más utat, csak a verbális és fizikai erőszakot. Sajnos rengeteg ilyen van, a frusztrációjukat vetítik ki arra, akit alázhatónak találnak.
2014. ápr. 20. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!