Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolja egy szülő,...

Miért gondolja egy szülő, hogy veréssel, kiabálással meg lehet oldani mindent?

Figyelt kérdés
Az elmúlt 72 órában többször összevesztem az "apámmal"... Meg is ütött... 23 éves vagyok, anyagi okok miatt kénytelen vagyok itthon lakni.
2014. ápr. 20. 10:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
62%
Mindig ilyen agresszív volt?
2014. ápr. 20. 10:45
 2/25 A kérdező kommentje:
Az utóbbi 10-12 évben soha nem ütött meg se ő se az anyukám. Egyébként ige mindig is h.lye és agresszív volt.
2014. ápr. 20. 10:48
 3/25 anonim ***** válasza:
85%

A pedagógiában úgy tanítják, hogy többféle nevelési módszer van, a tekintélyelvű nevelés az egyik, és legjobban elterjedt.

Régen még az iskolákban is ez volt, most már csak némelyik ilyen nevelést kapott szülő viszi tovább.

Ahogy a te példád is igazolja.

A cél a agresszív fél részéről a teljes lelki megsemmisítés, és alárendeltségi viszony kialakítása.

Amíg vele élsz, de te alárendelt ember leszel a szemében.

2014. ápr. 20. 10:49
 4/25 anonim ***** válasza:
89%
Én se jövök ki apukámmal, de én kerülöm a veszekedést, én lakok nála, anyagi okok miatt, igy az égvilágon mindent ráhagyok, ha el tudok majd költözni, akkor csak családi eseményekre, ünnepekre fogom vele tartani a kapcsolatot. Ha kicsit is ellentmondanék az ő elképzelésével biztos elfajulna a dolog, nem akarom hogy veszekedésbe torkoljon. Szerintem
2014. ápr. 20. 10:52
 5/25 A kérdező kommentje:

Általában én is kerülöm a veszekedést. Szerintem unalmában belém köt, provokálni akar...

:(

2014. ápr. 20. 10:54
 6/25 anonim ***** válasza:
88%
mert sajnos ezt a viselkedési formát "tanulta" a szüleitől,és nem volt képes meglátni,hogy ezzel csak lelki roncsot lehet csinálniaz emberből. Te már más leszel. :-)
2014. ápr. 20. 10:57
 7/25 A kérdező kommentje:
Belőlem nem lesz lelki roncs... Ennél én erősebb vagyok. Csak azt éri el, hogy utáljam... mint az anyját (mamámat).
2014. ápr. 20. 11:01
 8/25 anonim ***** válasza:
76%
Ha ilyen agresszív volt mindig is, akkor hagyd rá. Kerüld a vitás helyzeteket, még akkor is, ha nem neki van igaza. Sajnos nem tudsz vele nagyon mit csinálni. Ha saját maga nem látja be, hogy ez undorító, és a gyerekét marja el maga mellől, akkor az az ő baja.
2014. ápr. 20. 11:03
 9/25 A kérdező kommentje:

Ha bejön a szobámba és üvölt, nem tudom elkerülni. Ha nem szólok akkor is ideges lesz. Meghunyászkodni meg nem tudok/fogok...

Házimunkába besegítek, aktívan munkát keresek (eddig dolgoztam, de a szülési szabadságból visszajött a nő akit helyettesítettem).

2014. ápr. 20. 11:09
 10/25 A kérdező kommentje:
Ma is csak azért nem ütött meg, mert anyu közbe tudott lépni.
2014. ápr. 20. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!