Bennem van a hiba? 17/f
Édesanyám agresszív, hisztis, lekezelő. Ma megkérdeztem, hogy 2000 Ft alatti összeget kérhetek-e tőle ma. Azt mondta nincsen. Újra megkérdeztem, hogy mikor tudná biztosan ideadni, mert szerettem volna elintézni, hogy megvegyek valamit. Ő pedig elkezdett szidni, hogy egy ilyen dologért, hogy lehetek képes pénzt adni, és már felháborító amilyen hisztit csinálok miatta.(normálisan kérdeztem, soha nem emelem fel a hangomat)
És nem csak erről az egy esetről van szó. Ma rákérdezett, hogy miért nem tudok felnőttként viselkedni. Miközben ő sem kezel úgy. Minden apró kérdésre pl. ,,mikor jön a testvérem?" agresszívan válaszol, hagyjam már békén. Soha nem beszélgettem vele semmiről komolyan. Nem kaptam tőle soha egy jó szót sem. Azt mondta, a testvéreim sokkal jobbak voltak, mint én. És volt rengeteg ilyen dolog.
Nem nagy dolgok, de sok apró, és nagyon rosszul esik nekem. Most is veszekednek apával. Én vagyok a hibás, és tényleg idegesítő vagyok, mert meg szeretnék beszélni pár dolgot velük?
Nagyon nehéz, mert ők lennének (ha lennének) az utolsó, akihez fordulni tudnék segítségért, mert nincsenek barátaim sem.
Valaki tud tanácsot adni?
A kérdésedre válaszolva NEM, nem benned van a hiba... az, hogy a szüleid ilyen bunkók arról nem te tehetsz.. és amúgy is... Az, hogy téged fikáz le édesanyád.. hát.. most vagy féltékeny, vagy fogalmam sincs..
A testvéreiddel mi a helyzet, velük legalább normális a viszonyod?
Azért nincsenek barátaim, mert mindig kiközösítettek.
Nem, sajnos. Hasonló a helyzet velük is. Egyik nővérem
kedves, de ezt leszámítva vele sincs szorosabb kapcsolatom.
de ha azt mondta nincs 2 ezer forintja, akkor te minek kérdezted meg ujbol?
kiváncsi lennék én a szüleid véleményére is...hogy mit teszel le az asztalra, hogyan tanulsz, mit csinálsz egyáltalán otthon stb. stb.
Én látom, hogy mi a baj, tehát van olyan szülő, aki ilyen.
Ezt az nem érti meg, akinek normálisak a szülei.
De aki ilyesmiben nőtt föl, az tudja, hogy van ilyen.
Az van, hogy már 17 éves vagy, ez vigasztaljon. Hamarosan 18 leszel, akkor sem lesz könnyű elmenned otthonról, de akkor már tudsz azon dolgozni, hogy minél hamarabb egy nyugodt környezetbe kerülj.
Ha a többiek kiközösítenek, azzal biztos, hogy nem vagy egyedül. Másokat is kiközösítenek. Barátkozz velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!