Kérhetek ilyet anyukámtól? Vagy bennem van a hiba?
Figyelt kérdés
A problémám a következő: "egyke" vagyok, hárman élünk a szüleimmel egy fedél alatt egy egyszintes házban. Apukám általában rendes, de anyával szörnyű az együttélés, mert rengeteg hülyesége van. Ezek közül a legzavaróbb, hogy nem tiszteli a privátszférámat, folyamatosan beront a szobámba mindenféle hülye indokkal (ruhákat cserél, a függönyt igazítja, szellőztet, stb.), amelyeket én is meg tudnék csinálni, amire persze az a válasz, hogy "dehogy csinálod". Utána meg jön a mártírkodás, hogy nem becsülöm meg a munkáját, mindig veszekszek, stb. A gond, hogy sokszor valóban kizökkent a tanulásból, borzasztó zavaró. Hiába kérem, hogy legalább kopogjon, mielőtt beront, ő ezt is sértésnek veszi. Ha reggel 9-kor még aludni merek hétvégén, elkezd hozzám beszélni minden hülyeséget, csak hogy felkeltsen... Apa persze mellé áll, csak hogy ne legyen veszekedés. Mit lehetne vele csinálni? Mert egyre kevésbé bírom cérnával. 16/F2013. dec. 28. 16:29
2/15 A kérdező kommentje:
Próbáltam, elvette a kulcsot...
2013. dec. 28. 16:33
3/15 anonim válasza:
Kilökdösöd, ahányszor csak bejön. Hidd el, el fog menni a kedve tőle.
4/15 anonim válasza:
Én a helyedben, ha legközelebb bejön, elővenném a kis barátot a nadrágból és elkezdeném kiverni, akkor majd rájön, hogy békénhagyhatna.
5/15 anonim válasza:
nekem is ilyen volt az anyukám :) csak ö reggel 7 orafele mindig felránotta a redönyt, és orditva mondta, hogy másnak már lejárt a munkaideje, én miért henyélek még mindig... ö nem nagyon pakolászott a szobában, ha ugy gondolta, h nem szépen vannak betéve a ruhák a szekrénybe, fogta és az összeset kirángatta, hogy már pedig ezt tisztességesen, szépen be kell hajtogatni. nem tudsz mit tenni, nem is kell. nemsokára egyetemre, föiskolára mész, megteremted magadnak a feltételeket, hogy külön élhess, és akkor nem kell majd az anyukád -hülyeségeit- hallgatni. :)
6/15 anonim válasza:
Hogy vette el a kulcsot? Tartsd mindig magadnál, vidd magaddal suliba is.
Egy ötlet: Nyiss rá minden egyes alkalommal amikor csak tudsz. Ha zuhanyzik, ha a dolgát végzi, ha apáddal kettyint. Ha kiakad, akkor vissza tudsz neki vágni, hogy ő is mindig benyit. Hátha rájön, hogy ez így nem pálya.
7/15 anonim válasza:
Nem kulcsos zárra gondoltam, hanem olyanra, amit belülről bezársz, mikor benn vagy. Retesz pl.
8/15 anonim válasza:
A 9 órai keléssel teljesen igaza van, hacsak nem vmi buli volt, előbb kell kelni. A többi nehezebb. Ha bezárod az ajtót, vagy durvulsz, az csak ront a helyzeten, hiszen provokál (mert ideges, és le kell vezetnie vkin),és te így megfelelően reagálsz rá, beszállsz a ringbe... Szerintem egy nyugodt pillanatában kellene elkapnod, és vhogy úgy kezdeni, hogy " Figyelj anya, valamit meg kellene beszélnünk, ami engem bánt."
9/15 anonim válasza:
Tolózár? amit csak te tudsz belül bezárni és kinyitni így nem tud bejönni amikor csak kedve tartja.
10/15 anonim válasza:
Miért lenne gond a 9 órai kelés? Kamaszról beszélünk, amikor is ebben a korban nagyobb az alvásigény. A 9 éves lányom hétvégén rendszeresen 10-12 között kel fel, én hagyom aludni. Hétköznap nagy a hajtás a suliban, legalább ilyenkor pihenjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!