Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi tesz egy anya, ha rájön,...

Mi tesz egy anya, ha rájön, hogy a gyerek egy szörnyeteg?

Figyelt kérdés

Nyilván ez egy hosszú folyamat volt, válogatott gaztettek a család ellen, anya ellen, testvérei ellen. Sok beszélgetés, hatástalan beszélgetés, aztán kiderült mindenről amit tagadott, hogy az is ő volt az is ő volt stb.

A a volt férj nincs a képben, ő nem látogatja a gyerekeket. Olyanok derültek ki, hogy még erre gondolni sem mer az ember.

2014. ápr. 18. 22:40
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Pszichológusnál voltunk...azt mondta tavaly ezek természetes gyerkcsínyek..Azóta karácsony óta, drámaian romlott a helyzet. Most pszichiáter, ő is a gyerek intézeti elhelyezését javasolta, hogy el a családból..De akkor is, küzdök, belőlem van..közben meg elég volt, nem tudok azonosulni a cselekedeteivel.
2014. ápr. 18. 23:30
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szerintem is küld intézetbe. Nem biztos hogy érzi hogy a cselekedeteinek következményei is vannak, ha ezt eddig nem volt képes felfogni, akkor tényleg nem maradt más, kell vmi drasztikusabb hogy megértse.
2014. ápr. 18. 23:35
 13/38 anonim ***** válasza:
95%
Hát akkor várd meg ameddig kinyírja a másik kettőt. Akkor hátha észbekapsz...
2014. ápr. 18. 23:51
 14/38 anonim ***** válasza:
21%
Itt nekem ez a szörnyeteg kifejezés kicsit erős. Azt hittem, mikor olvastam, hogy valami gyilkosról van szó. Vagy úgy érzed, hogy esetleg van benne valami ártó szándék? Én a helyedben elvinném pszichológushoz.
2014. ápr. 19. 00:04
 15/38 anonim ***** válasza:
96%

"Egy gyerek sorsáért MINDIG a szülő felelős"

Ha szociopatának születik, arról a szülei annyira tehetnek, mintha balkezesnek születik.

2014. ápr. 19. 00:10
 16/38 anonim ***** válasza:
0%
ha ilyenre jön rá akkor nézzen jól magába is mert valami elromlott Ne hívjuk a gyerekünket "szörnyetegnek" mert még a gyilkosokat se hívja így az anyjuk- ha meg végig olyan volt a szülői hozzáállás hogy a rosszat vették csak észre a gyerekben az nem jó. mikor egy gyerek mindig azt hallja, hogy "rossz vagy mindent rosszul csinálsz szörnyeteg vagy" akkor egyre rosszabb lesz mert úgy érzi úgy sincs értelme máshogy. egy jó tanács kezdjétek a jó tulajdonságaiért megdicsérni többször is és azokat fogja erősíteni. mivel olvasom hogy apa nincs a képben szerintem pszichológiai lesz a probléma gyökere :( nem a levegőből beszélek, én is ilyen gyerek voltam. :/ ha gondolod írj privátot ha van kérdésed. apuka gyerektartást fizet legalább? :/
2014. ápr. 19. 01:36
 17/38 anonim ***** válasza:

Azt meglehet kérdezni hogy konkrétan mit takar ez a lopás, csalás, hazudás stb?

Mit lopott el, milyen értékben, hogyan csalt? Konkrétan milyen esetek történtek?

Általában ez az a kor amikor elkezdenek megőrülni a hormonok és ilyenkor követik el a gyerekek heccből, vagy a társaságnak való imponálás miatt az ilyeneket. Milyen a baráti köre? Vannak barátai? Lehet csak rossz társaságba keveredett.

Egyébként ha a pszichiáter is ezt tanácsolja, én mindenképpen fontolóra venném az intézetet.

2014. ápr. 19. 01:52
 18/38 anonim ***** válasza:
Ja, meg próbáld kikérni más pszichiáter vagy pszichológus véleményét is ha lehetőséged van rá, és akkor dönts.
2014. ápr. 19. 01:54
 19/38 anonim ***** válasza:
0%
Ezt most ne vedd g¤ciskedésnek, de ebbe szerintem belejátszik az is, hogy nem olyan, mint amilyennek szeretnéd/elképzelted, de szörnyetegnek nevezni akkor is erős túlzás. Attól, hogy problémás, még ugyanúgy törődnőd kell vele, mint a másik kettő gyerekeddel.
2014. ápr. 19. 07:42
 20/38 anonim ***** válasza:
88%

Nehéz kérdés, de ha már a pszichiáter is ezt javasolja, akkor tényleg csak az intézet jöhet szóba.

Szülőként persze, hogy nehéz, de ha tényleg semmi sem használ, akkor nincs más választás. Kíméld meg a 2 testvérét és magadat, ne húzd addig az időt, amíg tényleg komoly baja nem lesz valakinek. Sajnos van olyan gyerek, aki pszichopatának (vagy ha úgy tetszik szociopatának) születik, ismerősi körömbe is volt ilyen. Nem lehet vele sajnos nagyon mit kezdeni, és sokszor csak ártalmas a körülötte lévőkre.

wikipedia:

"A társadalomra, környezetre a pszichopátiás beteg jelenti a legnagyobb veszélyt és a szakembert ennek a kórképnek a gyógyítása kecsegteti a legkisebb reménnyel. A veszélyt az is növeli, hogy a pszichopátiás ember nem mindig elvetemült külsejű, riasztó szörnyeteg. Gyakran igen jó intellektusú, simulékony modorú ember, aki kedvességével még a szakembert is megtéveszti. A pszichopata embert leginkább a fejletlen erkölcsi ítélőképesség, a többi ember érzelmeinek figyelmen kívül hagyása, a megbánás és bűntudat hiánya jellemzi. Viselkedésszintjén a pszichopátiás személyiségvonások általában bűnözéssel, hazudozással, sekélyes érzelmi élettel párosulnak, ami gyakran a partner(ek) kihasználásával vagy promiszkuitással (=gyakori partnercsere), házasságszédelgéssel is párosul, azaz állandó hódítási, uralkodási igénnyel"

2014. ápr. 19. 08:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!