Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit bántatok meg a...

Szülők! Mit bántatok meg a legjobban gyereketek nevelésében?

Figyelt kérdés
Írjátok meg a gyerek korát is kérlek, hogy kisgyerekről vagy már felnőtt emberről van szó.

2014. ápr. 17. 10:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

A most 17 éves fiammal türelmetlen voltam, folyton sürgettem. Továbbá 2-3 éves kora körül túl sokszor lepasszoltam a nagyinak. Ezek fájnak így utólag, lelkiismeret furdalásom van miatta.

A most 4 évessel már türelmes vagyok. Vele azt bánom, hogy baba korában túl merev voltam, mindent tökéletesre akartam vele, a napirend megszállottja voltam. A gyerekről egy percre nem vettem le a szemem, nem hagytam soha senkire. Emiatt folyton feszült voltam, képtelen voltam élvezni azt a korszakot.

2014. ápr. 17. 11:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Tehat az egyiknel az a baj, hogy lepasszoltad, a masikat meg nem adtad oda senkinek.

:D

2014. ápr. 17. 11:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
2 és fél éves fiam. Bele estem a szülés utáni depresszióba, soha nem gondoltam volna, h én valaha is depressziós leszek. 3 hónapig tartott. Nem szerettem őt, nem éreztem magamat anyának, egyszer csak úgy éreztem, h hirtelen oda pottyant egy baba és azt se tudtam, h mit kezdjek vele. Nem jött anyukám segíteni, a védőnőm egy nulla volt, párom segített amiben tudott. Iszonyú lelkiismeret furdalásom van mai napig, h kis babaként nem szerettem :( De azóta már túl vagyunk rajta és próbálom bepótolni, de tudom, h már nem lehet :( Mostanság, h dac korszakban van, néha hirtelen elpattan a cérna és van, h oktalanul elkezdek kiabálni, de abban a pillanatban rájövök, h mit teszek, olyankor gyorsan megölelem, bocsánatot kérek és elmondom, h mennyire szeretem. Tudom, h előtte kellene gondolkoznom, de néha olyan hirtelen tör elő belőlem...
2014. ápr. 17. 11:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

2-es, igen, a két véglet. Az egészséges középút nem ment:(

#1# voltam.

2014. ápr. 17. 12:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
mivel 2,5 éves, hosszútávű következtetést nem tudtam még levonni. Úgy vágtunk bele, hogy neki legyen meg minden, amire szüksége lehet, odafigyelés, türelem, nyugodt légkör, bátorítás, támogatás és minden, amit az anyagi kereteinken belül megengedhetünk magunknak (nem ész nélküli játékvásárlásra gondolok). Mi nagyon nem így nőttünk fel, semmi lehetőség (és pénz) nem volt pl a sportolásra, szakkörökre, közös családi programokra, hobbira. Kb nőttünk mint a dudva alkoholmámoros, feszült légkörben.
2014. ápr. 17. 13:18
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Elso, akkor most kellene meg egy gyerek, es azzal meglenne a kozeput :D

Kulonben minket a szuleim hetvegente sokszor elvittek a nagyszulokhoz 2 napra, de sosem ereztuk, hogy lepasszoltak volna. Egyszeruen jol ereztuk magunkat. Szerintem a te fiad sem igy eli meg. Plane hogy kicsi volt.

Kettes voltam ;)

2014. ápr. 17. 13:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én arra tudok válaszolni mi az ami miatt kicsit neheztelek a szüleimre a nevelésük miatt. Szuper szülők voltak, én is hasonlóképp fogom szerintem nevelni a gyerekeimet, mint apumén engem. Ami viszont zavar például, hogy nem vigyáztak a fogaimra. Egyrészt rengeteg colát ittunk, rengeteg édességet vettek nekünk és nem figyeltek oda a fogmosásra. Beküldtek minket ugyan fogat mosni tesómmal, de nemigazán ellenőrizték hogy hogy mossuk meg vagy megmossuk-e egyáltalán. Persze már 8-10 évesek voltunk szóval lehet én se fogok a gyerekem háta mögött állni 10 éves korában minden este hogy megmossa-e rendesen:D de nagyon rosszak lettek a fogaim, nem volt olyan év hogy ne kelljen tömni, gyökérkezelni stb. Mikor már észbe kaptam, hogy csak oda kellene figyelni addigra már alig maradt ép fogam. Azóa viszont hogy odafigyelek érdekes módon nem romlanak a fogaim...szóval ezt nem tudom hogy lehetne tudatosítani egy gyereknél, de emlékszek volt, hogy tesóm 1 hétig nem mosott fogat és fel se tűnt senkinek :D Ilyen volt a fogszabályzóm is. Anyum elvitt hogy szép fogaim legyenek, kihúztak egy fogamat, kaptam éjszakai fogszabályzót de szinte soha nem használtam...így maradt kusza fogam + egy nagy rés is... Mondják sokszor hogy nem szabad erőltetni semmit a gyerekre én viszont sajnálom mikor 14 éves voltam engedték, hogy 4 év után otthagyjam a zeneiskolát. Mondták, ha nem szeretnék járni nem erőltetik. Most viszont nagyon örülnék ha járhatnék még a zenekarba, vagy ebből élhetnék. Unokatesóméknál például nagyon szigorúak voltak ilyen téren. Volt hogy órákon keresztül sírtak, hogy nem akarnak zenélni. Minden nap kötelező jelleggel gyakorolniuk kellett 1 órát stb. Ott a szülők azt mondták ha a gyerek elkezdte és akarta csinálni akkor csinálja rendesen nem hagyhatja abba. Volt 1-2 keserves év azóta elég nagy nevet szereztek, imádnak zenélni és köszönik a szülőknek hogy nem hagyták rájuk....szóval nehéz dolog ez a nevelés....
2014. máj. 2. 12:36
 8/12 anonim ***** válasza:
Kislányomat(5 éves) sokszor anyósnál hagytam, mert dolgoztam 1 éves kora után, nem bölcsibe vittem, hanem anyós vigyázott rá. Sokat hallgattam anyósom "tanácsaira" ami miatt rossz anyának éreztem magam és sosem volt elég önbizalmam amit a lányom is észrevett és szabályszerűen le is másolt. Most kezdem visszaszerezni magam önbizalmát, és így a lányom is kezd bízni önmagában. rengeteget halltotam a kis 5 éves szájából, ezt úgysem tudom megcsinálni... Rettenetes volt.
2014. júl. 7. 16:01
 9/12 anonim ***** válasza:

nekem még csak két hónapos, és minden ürömben van öröm, gondolkodom hogy amit megbántam valahol azzal tettem szert tapasztalatra, valahol olyan, mintha ennek így kellett volna lennie

pl megbántam, hogy terhesen nem szedtem az orvos által felírt antibiotikumot, mert a tájékoztatón az volt, terhesek és szoptatósok, csak végső esetben szedhetik, ha nincs más megoldás. dohogtam is magamban hogy miért nem mást írt fel a doki, és elkönyveltem, hogy nem érdekli, rosszat akar, meg stb, biztos mert nem pénzelem. erre a baba megszületve egyből antibiotikumos infúziót kellett kapjon :( viszont amíg bent voltunk rengeteg szakmai segítséget kaptam, a-z-ig megtanultam a babaápolást, etetési-altatási rendszert és nem aggódva mentem vele haza, hogy jaj mit kezdjek egy babával, hogy neki jó legyen.

valamint megbántam, hogy miután órák óta nem hagyott alább a sírása akármit csináltam, akkor teljesen érzéketlenül tettem le dühömben a kiságyba semmi entyem pentyem babusgatás, viszont ezzel tudom megérteni azt, amikor barátnőm kezében volt, és idegesen, erőszakosan nyomta a szájába a cumit, hogy hallgasson már el (amúgy végtelen nagy szívű nő)szóval ekkor legalább meg tudtam érteni a helyzetét és nem estem neki, hogy mit képzel hogy bánik a gyerekkel.egy pillanatra mindenkivel előfordulhat ez.

és megbántam, hogy nem jöttem rá hamarabb, hogy lelassuljak a babához, tehát ha sírt, neki álltam egyből nyüstölni, popsi mosás-pelenkázás, ahelyett hogy vártam volna, lehet szél feszíti a hasát és kicsit várni simogatni, vagy csak megnyugtatni és akkor nem lett volna a sírásból még nagyobb jajveszékelő sírás, olyan is volt, hogy popsimosás közben jött ki a tejes büfi, amiből kiderült, jah hát ezért sírt, mert tele volt a gyomra. ekkor is várhattam volna, hogy ne tegyek még rá a hasfeszülésére.

és hamarabb is játszhattam volna "gorillamamát"tehát szántam egy teljes napot(24ó) csak a babára, egész nap a kezemben volt, etetés, pelenkázás, nézelődés, gügyögés, rajtam aludt, csak wc-re ha menni kellett tettem le. ezután, másnap is, mintha kicserélték volna, jó nagyokat aludt, teljes lelki egyensúlyba került, ezután már a kiságyban is megmaradt, bárhova letettem nem ébredt vissza sírva, az orvosnál sem sírt a szuritól, csak míg a tű volt benne, de egyből megnyugodott. ezelőtt meg mindig azon voltam, aludj már légyszi, mert takarítanom kell,vagy akármi.

2014. júl. 7. 16:34
 10/12 anonim ***** válasza:
szerintem a múlton rágódni nem szabad, amint az ember belátja hogy valamit nem jól tett a gyerekével, próbáljon javítani rajta. ami elmúlt az elmúlt.
2014. júl. 7. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!