Mit tennétek, ha olyan érzésetek lenne, hogy a gyereketek kárt akar/akart tenni magába?
17 éves lányom van, tavaly meghalt egy gyerekkori barátja. Nagyon rosszul kezelte a dolgot, november óta jár pszihológushoz, mert nagyon összejöttek neki a dolgok sajnos.
Tegnap este elment fürödni, legalább 2 órán át bent volt, de semmi hang nem jött ki.(víz csobogás, vagy bármi)
Többször kérdeztem, hogy mit csinál, jól van-e? De mindig ingerülten válaszolt. Mikor kijött ki volt sírva a szeme, arra fogta, hogy belement a víz.
Ma pedig amikor mostam a szennyes közt találtam egy véres borotva pengét. Nálunk nincs borotva, gyantát, és epillátort használunk. Nagyon megijedtem, mert nem csak kicsit volt véres.
Amikor haza jött egyből megnéztem a karját, de semmi.
Hiába kérdezgetem, könyörgöm, hogy mi van vele, csak egy szavas mondatokban válaszol.
Már ott tart, hogy nincsenek barátai, nem jár sehova. Fogalmamsincs, hogy mit kellene tennem.
Szegény!
Én is azt ajánlanám, hogy nézzetek egy másik dokit mert mindegyik másképp dolgozik talán ő nem tudott annyira a bizalmába férkőzni a lányodnak egy másik lehet, hogy jobb lesz.
Másrészt meg azt gondolom, hogy nagyon magába folytja a bánatát. Magában sírdogál, nem beszél.
Sok szülő azt hiszi ismeri a gyerekét és jó a kapcsolatuk de nehéz pillanatokban a gyerek bezárkózik még a szülők előtt is.
Én úgy gondolom, amíg nem beszéli ki alaposan magából a fájdalmat addig nem lesz javulás.
Szerintem egyszer a férjeddel együtt egy nyugodt napon üljetek le vele és ne hagyjátok begubózni, beszéltessétek, érezze magát közelebb hozzátok, mint eddig meg kell értenie, hogy hozzátok nyugodtan fordulhat.
Nagyon fontos ilyenkor a szeretet, a fizikai kontaktus, az ölelés stb.
Csináljatok közös programokat de ne legyen olyan kényszeredetten erőltetett. Ki kell vezetni megint az életbe akkor talán kibújik a fájdalma mögül.
Ha kell szerintem ti is elbeszélgethettek egy dokival arról, hogyan kezeljétek ezt a beszélgetést, hogyan induljatok neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!