Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha olyan érzéset...

Mit tennétek, ha olyan érzésetek lenne, hogy a gyereketek kárt akar/akart tenni magába?

Figyelt kérdés

17 éves lányom van, tavaly meghalt egy gyerekkori barátja. Nagyon rosszul kezelte a dolgot, november óta jár pszihológushoz, mert nagyon összejöttek neki a dolgok sajnos.

Tegnap este elment fürödni, legalább 2 órán át bent volt, de semmi hang nem jött ki.(víz csobogás, vagy bármi)

Többször kérdeztem, hogy mit csinál, jól van-e? De mindig ingerülten válaszolt. Mikor kijött ki volt sírva a szeme, arra fogta, hogy belement a víz.

Ma pedig amikor mostam a szennyes közt találtam egy véres borotva pengét. Nálunk nincs borotva, gyantát, és epillátort használunk. Nagyon megijedtem, mert nem csak kicsit volt véres.

Amikor haza jött egyből megnéztem a karját, de semmi.

Hiába kérdezgetem, könyörgöm, hogy mi van vele, csak egy szavas mondatokban válaszol.

Már ott tart, hogy nincsenek barátai, nem jár sehova. Fogalmamsincs, hogy mit kellene tennem.

2014. márc. 24. 15:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Egy jobb orvoshoz kell vinni (az a tapasztalatom, hogy a magánrovos -ha 1 óra 10.000 ft is- sokkal jobban végzi a munkáját).
2014. márc. 24. 15:27
 2/2 anonim ***** válasza:

Szegény!

Én is azt ajánlanám, hogy nézzetek egy másik dokit mert mindegyik másképp dolgozik talán ő nem tudott annyira a bizalmába férkőzni a lányodnak egy másik lehet, hogy jobb lesz.

Másrészt meg azt gondolom, hogy nagyon magába folytja a bánatát. Magában sírdogál, nem beszél.

Sok szülő azt hiszi ismeri a gyerekét és jó a kapcsolatuk de nehéz pillanatokban a gyerek bezárkózik még a szülők előtt is.

Én úgy gondolom, amíg nem beszéli ki alaposan magából a fájdalmat addig nem lesz javulás.

Szerintem egyszer a férjeddel együtt egy nyugodt napon üljetek le vele és ne hagyjátok begubózni, beszéltessétek, érezze magát közelebb hozzátok, mint eddig meg kell értenie, hogy hozzátok nyugodtan fordulhat.

Nagyon fontos ilyenkor a szeretet, a fizikai kontaktus, az ölelés stb.

Csináljatok közös programokat de ne legyen olyan kényszeredetten erőltetett. Ki kell vezetni megint az életbe akkor talán kibújik a fájdalma mögül.

Ha kell szerintem ti is elbeszélgethettek egy dokival arról, hogyan kezeljétek ezt a beszélgetést, hogyan induljatok neki.

2014. márc. 24. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!