4 éves lányom reggelente nem akar bemenni az oviba, elkezd hisztizni, sírni, hogy ő nem akar oviba menni. Régebben is előfordult ilyen néha, de mostanában mindennapos ez a dolog. A ti gyereketek is szokott ilyet csinálni? Nem tudom, mit tegyek.
Igen, szokott lenni ilyenje reggelente és 1-2 nap alatt elmúlik.
Általában valamilyen "nagy" sérelem éri: legalábbi az ő kis életében valóban nagy dolog lehet.
Nálunk pl. jó pár nap kellett, mire kiderült, hogy azért nem akar menni, mert az egyik kislány elveszi tőle azt a jelmezt (nálunk ki vannak rakva, fel lehet venni őket délután, ha akarják), amiben ő volt 1 hétig és magáénak érezte... aztán az óvónéni megvilágosította, hogy ez közös :)
Bevallom őszintén reggelente nincs idő arra, hogy ezzel foglalkozzunk, legfeljebb délután.
Nekem dolgoznom kell menni, neki óvodába.
Többször elmagyaráztam már neki az ő szintjén, hogy mi történnne akkor, ha anya is hisztizhetne reggelente, hogy nem akar dolgozni menni, mert a kollegája több fizetést kap :)
Ne söpörd azért a szőnyeg alá a problémát. Délután beszélgessetek el arról, hogy mi újság az oviban, ki a barátja és ki nem (miért?), a délutáni találkozáskor gondolom mindig megkérdezed te is az óvónőtöket, hogy mi történt aznap. Esetleg jelezd neki finoman, hogy most ilyen korszak van, tud-e olyan eseményről, ami okozhatja ezt nála? Esetleg az oviban hogy viselkedik? Ott is sírós, hisztis? Vagy ez az egész csak neked szól?
(ha ez utóbbi, akkor ezzel a legkönnyebben úgy boldogulsz, ha tényleg figyelsz rá egy picit többet délutánonként)
Minden jót.
Tavaly 4 évesen és idén 5 évesen is ezt játszuk.
Reggel üvölt hogy nem akar menni.Majd elindulunk nagy nehezen, akkor már mosolyogva jön.Majd bent meglesi hogy melyik óvónéni van és attól függ a reakció.
Tavaly is az egyik óvónénit nagyon szerette, akkor el se köszönt úgy ment a csoportba, ha a másik volt akkor úgy kellet betuszkolni.
Elment a nem szeretem óvónéni, most az újjat szereti, a régit akit tavaly imádott már nem szereti.
Ez van, nem tudunk mit csinálni.
De pl ma reggel pont a mostani nem szeretem volt, mégis örömmel ment be, pedig itthon még üvöltött hogy nem akar menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!