Rasszisták a szüleim?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. A szüleim sosem tolerálták kifejezetten a "nem fehéreket", és mostanában ez egyreinkább zavar, mert a barátom ázsiai származású, de nem merem bemutatni a szüleimnek. Nem attól félek, hogy szemtől szembe mit mondanának neki, azért annyira nem sülyos az eset, sokkal inkább attól, hogy nekem mit kéne végighallgatnom a találkozás után. Mit tegyek? Légyszi segítsetek!

2014. ápr. 5. 20:15
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
89%

Amikor elmondtam szüleimnek,hogy arab fiú a barátom es egy fėnykėpet mutattam róla igy reagáltak:

Õssze álhattál volna egy helyi cigánnyal is AZ legalább nem lakna ilyen messze.

15 EV tellt el azóta ösSZE házasodtunk es 2 gyerekünk van.

Anyukám imádja es tagadja,hogy ö iyet mondott volna.

2014. ápr. 6. 06:48
 32/43 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy neked ilyen jól sült el, azért tizedikesként én még messze vagyok a házasságtól, de a fényképesdi nem is rossz ötlet... :)
2014. ápr. 6. 07:51
 33/43 anonim ***** válasza:
84%

Bátran mutasd be nekik, hogyha után nekiállnak pampogni, elmagyarázod nekik, hogy ismerjék meg magát az embert és ne az előítéletekkel jöjjenek.

Az emberiség egy faj, és a keveredés jót tesz! Ismerek egy félig japán, félig olasz 3 évest. A japán étteremben japánul rendel, az olaszban olaszul, és mivel itt élnek, tanul magyarul is. Gondolhatod hogy 30 év múlva hol lesz ez a gyerek és hol lesz az a kommentelő aki "fúj ferdeszemű"-zik. Akinek ilyen beszűkült a gondolkodása, az biztos nem járt egyetemre, és még ezt kürtöli világgá :))) csúcs.

l23

2014. ápr. 6. 09:34
 34/43 anonim ***** válasza:
0%
kici óccó, öccáz
2014. ápr. 6. 12:23
 35/43 anonim ***** válasza:
88%

Talán a megoldás, ha nagyon figyelsz a szüleid hangulatára és ha úgy találod, hogy épp most olyanjuk van, hogy mindent elfogadnak, akkor - mint korábban javasolták, jöhet a fénykép. Mindenesetre ÓVATOSAN, nem ajtóstul a házba.

"eléggé hangoztatják előttem az ilyesfajta véleményüket."

Lehet, már tudják, csak nem mondják közvetlenül.

Ami az ázsiait illeti: ázsiai volt Budha, Gandhi, Konfucius, Rabindranat Tagore, Yukawa ( fizikai Nobel díj - és még sok más "ferde szemû" Nobel díjas ). Persze, ezek épp annyira nem jellegzetesek, ahogy igaz, hogy Einstein, Yehudi Menuhin zsidók voltak, de nem minden zsidó Einstein vagy Yehudi Menuhin.

Maradva a hétköznapoknál: ismerek kínai boltot, ahol nagyon rokonszenvesek és olyat is, ahova nem szívesen megyek, mrt úgy t¨nik, a pofa a viselkedésével azt érezteti, az õ kultúrája 1000 vagy 2000 évvel régebbi mint az enyém és még karatézni is tud, én meg nem. Ja, egy kitünõ fõrabbinak a fia kínai lányt vet feleségül. Köszönik, nagyon jól megvannak. :)

Mindent összevéve, szerintem is a konkrét embert kell nézni, az emberségét, bõrszíntõl függetlenül.

DE nem javaslom, hogy kezdd el "nevelni" a szüleidet, mert így 16 évesen könnyen megkaphatod, hogy "tojás, ne tanítsd a tyúkot", vagy hasonlót, esetleg durvábbat.

Végül egy kedves történet a rasszizmusról:

Az etiópiai zsidók helyzete Etiópiában '74 után nagyon megromlott, sokat megöltek, mások homelesssé lettek, sokan Szudánba menekültek, a '80-as években Izrael mentôakciókat indított.

Katonai Hercules szállítógépek kisérô helikopterekkel. Lszálltak, parancsnok, katonák ki - a várakozó etiópok lélexakadva futnak - a dzsugel felé. Katonák nem értik, parancsnok megsejtette, melyik a fônök, utána, megfogja, kérdi hova, miért futnak.

Fônök: meg akartok minket ölni.

- Értetek jöttünk, Izraeli Hadsereg. Rajtam a Dávid-csillag, katonákon, gépeken ...

- Ti nem lehettek zsidók!

- ????

- Fehér zsidó nincs!

++++++++

Hagyjátok már a szerencsétlent! Nem veszitek észre, hogy ezért csinálja? Hisz a nevében is: bugger, vagyis bugris. Ezt a szerepet találta magának.

++++++++

2-esnél csak rossz pont van. A cigányozás legalább olyan undorító, mint a ferdeszemûzés.

2014. ápr. 6. 15:46
 36/43 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat :)
2014. ápr. 7. 15:03
 37/43 anonim ***** válasza:
szívesen :P
2014. ápr. 8. 09:39
 38/43 anonim válasza:

szia :)

màr kicsit régi a kérdés de válaszolok,mert én is jártam ebben a cipőben...

Jártam egy nagyon kedves êr

2014. ápr. 29. 20:38
 39/43 anonim válasza:
100%

szia :)

màr kicsit régi a kérdés de válaszolok,mert én is jártam ebben a cipőben...

Jártam egy nagyon kedves és okos vietnami fiúval, de sokan voltak akik ellenzeték ezt... mindenki bántott, hogy miért pont àzsia stb...én csak annyit mondtam, hogy sokkal jobb mint ti és ha nem tetszik és nem tudják elfogadni őt akkor így jártak mert én szeretem és csak az számít.... a szüleim se örültek túlzottan,(ők nem rasszisták mert én se vagyok magyar teljesen) de nem lelkesedtek a barátomért... de miután meséltem róla nekik sokkal jobb belàtásra bírtam őket,és elfogadták, hogy milyen... sajnos nemrégen szakítottunk, mert valahogy már nem volt olyan jó mint régen...de most ébredek rá, hogy rettenetesen hiányzik... :c

2014. ápr. 29. 20:44
 40/43 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom, hogy szakítottatok :( Amúgy köszönöm a válaszod :)
2014. máj. 2. 18:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!