Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim...

Mit tegyek, ha a szüleim vallásosak és ez kihat mindent?

Figyelt kérdés
Jó tanuló vagyok, nem iszom, nem cigizek és szinte mindenről beszámolok a szüleimnek, szóval viszonylag jó a kapcsolatunk. Ők eléggé vallásosak, ami engem nem zavar, hiszen én is hiszem, hogy van Isten, de különösebben ez a téma nem érdekel. Régebben piszkáltak, hogy nem megyek templomba, meg hogy pogány vagyok, meg lemondanak rólam... De már ez abbamaradt. Tényleg normálisabbak lettek, de amire nagyon "allergiásak" a szex-szerelem kérdése. Nem tiltanak fiútól, de mikor szóba hozom, hogy mennyire vágyom egy barátra, rendszerint lecsesznek, hogy miért jár fiúkon az eszem és még éretlen vagyok ehhez, csak tanuljak. Hát ennyire nehéz felfogni, hogy vágyom egy emberre? Nyilván nem feküdnék le vele még, de hát... A szex meg a másik dolog. Állandóan mondogatják, hogy "ne paráználkodjak", "meg házasságig várjak"... De annyira elvakultak, hogy a legjobb fiúbarátom sem jöhet hozzám, mikor nincsenek itthon. Pedig ő csak barát. Tudom, hogy fiatal vagyok, de attól még vágyhatok egy társra és ölelésekre. Nem akarok egyből lefeküdni valakivel, hiszen ha szeret, úgyis vár, csak én titokban sosem merném csinálni, és ha kiderülne, biztos, hogy megvernének... Titokban meg lelkiismeret-furdalásom lenne, nem élvezném. Szóval sehogy sem jó ez a dolog. Hogy puhítsam őket? 17/L
2014. ápr. 3. 16:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%

Szóval ha pogány vagy kitagadnak, ha titokban találkozol egy fiúval és megtudják megvernek.

Szerintem világosítsd fel a szüleidet, hogy az amit ők hitnek gondolnak nem így működik. Nem attól lesz jó ember valaki, hogy eljár a templomba, hanem attól, hogy az igazság, a jóság és a tolerancia jegyében képes élni a mindennapjait. A fentiek nem erről árulkodnak.

17 évesen nem vagy ma meg zsarnokoskodnak csak, akkor utalj a keresztes háborúra, amikor szabadon Isten nevében mészároltak le százezreket, meg kínoztak embereket. Mer a vallásosság nevében nálatok én inkább ezt látom. Kérd meg őket, hogy hagyjanak azzá válni akivé válni akarsz. Ne fojtsanak meg, mert egy fiatalságod van neked is.

2014. ápr. 3. 16:57
 2/19 anonim ***** válasza:
80%
/nem tudom ez hová tűnt/ 17 évesen nem vagy már olyan fiatal, hogy ne randizhatnál. Ez ellen igazán nem lehetne kifogásuk.
2014. ápr. 3. 16:59
 3/19 anonim ***** válasza:
70%

Te ne paráználkodj, de ők azért megverhetnek téged...? Ez szomorú.

Két lehetőség van szerintem, vagy győzködöd őket, vagy kivársz, elmész egyetemre, és elköltözöl tőlük. Gondolom, az előbbit szeretnéd.

Lehet, érdemes lenne leülnöd beszélni erről velük, legalább az egyikükkel, aki könnyebben puhítható. Próbáld meg megértetni velük, hogy a barátság az barátság, és se neked, se a fiúnak nincs eszében semmi más a barátságon kívül.

Próbáld meg kideríteni, miért nem bíznak benned, hiszen egy felelősségteljes, okos lányt neveltek (föltételezem :) ), aki eddig sem vágta magát hanyatt az első jöttmentnek, és vajon komolyan úgy gondolják-e, hogy ha járnál valakivel, akkor rögtön le is feküdnél vele. Mert ebben az esetben nyilván nagyon félreismertek téged, és ez neked rosszul esik. Ha ezeket elmondod, azzal lehet, hogy elérsz valamit.

Szurkolok!

2014. ápr. 3. 17:01
 4/19 anonim ***** válasza:
96%
Nezd ez nem csak a vallasossagon mulik a legtobb szulo nem szeretne belefolyni a gyerekuk intim dolgaiba. De gondold vegig mit akarsz bejelenteni hogy egyuttleszel egy fiuval? Nem kell az ilyet megosztani ugyelj a vedekezesre.
2014. ápr. 3. 17:04
 5/19 anonim ***** válasza:
87%
Szörnyű milyen szülők vannak, miért ne lehetne barátod? Miért ne szexelhetnél? Hidd el, ha jön a szerelem, akkor nagy nehezen fogod fent tartani a bugyid, ilyen pasit meg aki elfogadja max a gyülekezetben találsz majd.
2014. ápr. 3. 19:07
 6/19 anonim ***** válasza:
87%

MIért kell a szülőknek bebeszélni hogy a szexuálitás bűn, a szex bűn és mocskos és csak házasságban szabad. BOlondság!

A testiség fontos, ezzel fain kis komplexusokat építenek ki!

2014. ápr. 3. 19:11
 7/19 anonim ***** válasza:
0%

Megoldas amig az o kenyeruket eszed engedelmeskedsz

Ha onnalo leszel es magad el tudod tartani a sajat erkolcsi normaidat kovetheted.

Mas megoldas nincs kiskoru vagy es vagyontalan engedelnesnek kell lenned.

2014. ápr. 3. 20:00
 8/19 without ***** válasza:
89%
azt mondják neked hogy ne paráználkodj? hmm... én visszakérdeznék hogy anya akkor én hogy születtem, egyébként első körben ülj le velük és beszéld meg ha ez nem válik be akkor... nos kb 1 év múlva nagykorú leszel jóllehet még talán akkor is ők fognak eltartani de akkor is nagykorú leszel szabad elbírálásod abban hinni amiben akarsz az a gond az egyházzal hogy még m is hasonló szinten van mint kn 600éve nem igazán akarnak változtani viszont a mai ifjúság eléggé megváltozott a 60évvel ezelőttiekhez képest, ész érvekkel mindenkit meg lehet győzni csak az elvakult hívőket nem tulajdon képpen az egyház végig ellentmondásban van önmagával példának itt van a ne paráználkodj ezt úgy értelmezik hogy egyszerű ember mert a bíborosok közül nem egy szerepelt már elég durva botrányokban, szóval ha nem jársz templomba az nem gond akkor te antiklerikalizmus elveit vallod ami annyit tesz hogy istent elfogadod de a közvetítő egyházat nem, ha az észérvekkel való meggyőzés nem segít akkor csináld azt amit te akarsz ne hagyd magad kontrollálni mert lehet később majd megbánod hogy azt csináltad amit mondtak és nem azt amit akartál
2014. ápr. 3. 20:35
 9/19 anonim ***** válasza:
13%

A hazassag alatti szex nem paraznasag igy szuletett a kislany.

A szulok sok rossztol nemi betegseg csalodas nem kivant terhesseg probaljak ovni ez a feladatuk.

Legy halas ezert

2014. ápr. 4. 00:09
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Nemi betegseg ellen ovszer es allando partner . Csalodas meg kell, mert aki.burokban no fel azt cseszett nagyot koppan.az eletben
2014. ápr. 4. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!