Ha a párod mindent sajnálna a közös gyereketektől, megfordulna a fejedben a válás?
A páromnak van az előző házasságából egy fia. Nem akarok rosszat írni a gyerekről. Fogalmazzunk úgy, hogy mióta betöltötte a 18-at, nem nagyon keresi az apját. 2 havonta egyszer betoppan, hogy pénzre lenne szüksége - a gyerektartáson felül - férjem azonnal ad neki. Azt sem tudjuk, hogy érettségi után továbbtanult e vagy dolgozik.
Szóval, a közös lányunk 14 éves. Jól tanul, tisztelettel beszél velünk, besegít a házimunkába, 100%ig megbízható.
Nem követelőzik, tisztában van azzal, hogy a pénz nem a fán terem.
Havonta egyszer össze szoktak ülni a barátnőivel pizzázni, filmet nézni. Általában azon a hétvégén amikor nincs vagy csak kevés a tanulnivaló. Ez nekünk havi kb 1500-2000 ft-t jelent, annyit szokott kérni a lányunk. Kifizeti a pizza rá eső részét, vesz egy üdítőt meg egy chipset.
A férjem szerint ez pénzkidobás, a mi lányunk ezt "nem érdemli meg".
A fiának puncsolni akar, ezért felajánlotta neki, hogy kifizetjük a jogsiját...
Többször összevesztünk emiatt, hogy a lányunktól mindent megtagad, míg a fiának soha nem mond nemet.
Én mindig odaadom a pénzt, hogy ő ne érezze a feszültséget. Régebben tőlem is sajnált dolgokat, pl terhesség alatt ha kívántam a gyümölcsöt vagy az édességet. Szülés után szerettem volna nőnek érezni magam, elmenni fodrászhoz, hogy neki tetszek, ilyenkor mindig húzta a száját. A szüleim ezt nem nézték jó szemmel, finanszírozták a dolgaimat.
Most ugyan ezt csinálja a lányunkkal.
Napok óta a váláson gondolkozom. Beszélni nem lehet vele, szentül meg van győződve hogy a lánya semmit nem érdemel, a fia pedig mindent.
Szerintem ez nem igazságos!
Párod egy sza.rágó. Sajnálom.
Megpróbálhatod megbeszélni vele, de nem tudom mennyire lesz hatásos.
Ha rosszindulatú akarnék lenni, akkor megkérdezném, miért mentél hozzá. Mert kiskorodtól kezdve arról ábrándoztál, hogy férjhez mész? A legelső elfogadhatónak vélt pasihoz? Mert különben lemaradsz valamiről?
Lemaradtál volna a mostani problémáról, ha házasság előtt ismered meg a párodat.
Abszurdum, hogy gyümölcsöt sajnál a leendő gyermeke anyukájától.
Én már ott kiakadtam volna.
Itt nem arról van szó, hogy "nem igazságos", hanem arról, hogy olyanhoz mentél hozzá, akihez nem kellett volna.
Nem tudom miért váltak el. Annyit mondott a párom,hogy kiszerettek egymásból.
Igen utólag rájöttem hogy nem kellett volna hozzámenjek. Amikor dolgoztam, nem kérdeztem meg a véleményét, hogy vehetek e ezt vagy azt. Megvettem magamnak. Terhesen nem mertem már annyira ugrálni, kisgyerekkel meg pláne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!