Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a párod mindent sajnálna a...

Ha a párod mindent sajnálna a közös gyereketektől, megfordulna a fejedben a válás?

Figyelt kérdés

A páromnak van az előző házasságából egy fia. Nem akarok rosszat írni a gyerekről. Fogalmazzunk úgy, hogy mióta betöltötte a 18-at, nem nagyon keresi az apját. 2 havonta egyszer betoppan, hogy pénzre lenne szüksége - a gyerektartáson felül - férjem azonnal ad neki. Azt sem tudjuk, hogy érettségi után továbbtanult e vagy dolgozik.

Szóval, a közös lányunk 14 éves. Jól tanul, tisztelettel beszél velünk, besegít a házimunkába, 100%ig megbízható.

Nem követelőzik, tisztában van azzal, hogy a pénz nem a fán terem.

Havonta egyszer össze szoktak ülni a barátnőivel pizzázni, filmet nézni. Általában azon a hétvégén amikor nincs vagy csak kevés a tanulnivaló. Ez nekünk havi kb 1500-2000 ft-t jelent, annyit szokott kérni a lányunk. Kifizeti a pizza rá eső részét, vesz egy üdítőt meg egy chipset.

A férjem szerint ez pénzkidobás, a mi lányunk ezt "nem érdemli meg".

A fiának puncsolni akar, ezért felajánlotta neki, hogy kifizetjük a jogsiját...

Többször összevesztünk emiatt, hogy a lányunktól mindent megtagad, míg a fiának soha nem mond nemet.

Én mindig odaadom a pénzt, hogy ő ne érezze a feszültséget. Régebben tőlem is sajnált dolgokat, pl terhesség alatt ha kívántam a gyümölcsöt vagy az édességet. Szülés után szerettem volna nőnek érezni magam, elmenni fodrászhoz, hogy neki tetszek, ilyenkor mindig húzta a száját. A szüleim ezt nem nézték jó szemmel, finanszírozták a dolgaimat.

Most ugyan ezt csinálja a lányunkkal.

Napok óta a váláson gondolkozom. Beszélni nem lehet vele, szentül meg van győződve hogy a lánya semmit nem érdemel, a fia pedig mindent.

Szerintem ez nem igazságos!

2014. febr. 26. 20:20
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%
Az,hogy senki nem kíváncsi rád.
2014. febr. 26. 22:06
 22/27 anonim ***** válasza:

Igen, megfordulna.

Ugyan úgy az apja mind a 2 gyereknek. 50%-ban mind akettő az ő gyereke, csak a nő más, aki szülte.

Miért érdemelné meg jobban az egyik, mint a másik?

2014. febr. 26. 22:38
 23/27 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a fiával szemben lelkiismeret furdalása van, nektek meg ott van Ő. Ettől még nektek nem lesz jobb, válj el, ha reménytelen!
2014. febr. 26. 23:00
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

megmondom én mit tennék ebben a helyzetben.

1. Ha anyagilag megengedhetném magamnak, azonnal kirúgnám, lába nem érné a földet. Akkor is ha szeretném, akkor is ha belebetegednék. MInimális egzisztencia ha van (pici lakás, kajára, megélhetésre lenne pénz), én mennék. Aki a gyermekemről így beszél (ráadásul közös gyerek, de ha csak a sajátom lenne és ő nevelőapa akkor is), így viselkedik,az takarodjon.

2. Ha abban a szerencsétlen helyzetben lennék, hogy anyagilag függök tőle, és a közös gyerekünk is, akkor tűrnék. De az életem minden napján annyi pénz ,,vennék el" a háztartásból a tudta nélkül amennyit bírnék, és ezt a közös lányunknak tenném félre. Amikor a gyerek pedig már felnőtt, férjhez ment vagy a saját lábára állt, és miután odaadtam a neki szánt támogatást, akkor rúgnám ki ezt az utolsó köcsögöt.

Ez nem szeret sem téged, sem a gyereketeket. Csak a lányod érdekét nézzed, hosszabb távon ő hogy jár jobban, és tégy úgy.

2014. febr. 26. 23:42
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Igy van,ez egyáltalán nem igazságos.A párod az a fajta akinek a leány gyerek nem gyerek.Már rég el kellett volna tőle válnod.Azért álljon meg a világ,a fiától nem sajnál semmit a kislánytól meg igen.Orrba is vertem volna ha ilyesmit csinál.Kenje a hajára kisfiát
2014. febr. 27. 07:05
 26/27 anonim ***** válasza:
KiB. mint macskát kakilni!
2014. febr. 27. 08:44
 27/27 anonim ***** válasza:
Na közölted vele hogy válni szeretnél?
2014. febr. 27. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!