Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy állítsam le? Az anyám...

Hogy állítsam le? Az anyám miért a költözés után próbál nevelni?

Figyelt kérdés

14 évesen felköltöztem Budapestre vidékről, anyától apához.

Anyával normális körülmények között éltünk, de apával más a helyzet. Ő gazdag családba született és ő is az, emiatt váltak el anyával, amikor még kicsi voltam.

Szóval megváltozott az életem, sokkal szabadabb lettem (apától bármit csinálhatok, nem akad ki semmin), változott a külsőm (lefogytam, befestettem a hajam és hasonlók) és a viselkedésem is.

Anya nemrég elkezdte, hogy a viselkedésem katasztrófa, apa nem szab nekem határokat, nem normális, hogy amit kinézek magamnak, azt azonnal megveszem és vagyonokat költök olyan ruhákra, amiket alig hordok.

Ez onnan jött, hogy megkérdezte, mit csinálok mostanában és mondtam, hogy legszívesebben vásárolok, de már a gardróbom tele van, úgyhogy új helyet kell a dolgaimnak találni.

Azon is kiakadt, hogy mondtam, hogy apa barátnőivel egész jól kijövök, mert nem nagyon idősebbek nálam, a nővéreim is lehetnének akár és ezen elkezdett velem veszekedni, hogy nem normális, hogy ilyen fiatal barátnői vannak, meg hogy nem ilyen példát kellene mutasson,stb. Úgy mondta,

mintha én választanám apának a barátnőket.

Nemrég volt a névnapom és apától egy utazást kaptam, erre anya kérdezte, hogy mégis hova megyek a nyáron, én meg elmondtam az eddigi programot. Telefonba elkezdett velem veszekedni, hogy felejtsem el a fesztiválozást, mert nem enged el és külföldre se mehetek szülők nélkül. Azt mondtam neki, hogy ezzel elkésett, mert már tavaly is voltam, túléltem és rácsaptam a telefont, utána apát hívogatta, hogy mégis hogy lehetek ennyire neveletlen és elkezdte mondani, hogy apa nem nevel, csak elhalmoz pénzzel, bezzeg ha nála maradtam volna, most nem olyan lenne az életem, amilyen.

Nem értem, miért akkor akar 'megnevelni', amikor már alig megyek hozzájuk és nincs beleszólása az életembe.

Apa mondta, hogy hagyjam rá, abbafogja hagyni, de tudom, hogy nem.

2014. febr. 9. 09:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
58%
Szóval azért költöztél apádhoz, mert Ő gazdag? Az szép....
2014. febr. 9. 10:01
 2/17 A kérdező kommentje:

Hol írtam ilyet?

Amúgy nem.

Azért költöztem hozzá, mert anya férjével nem nagyon jöttem ki, itt sokkal jobb az élet és ide akartam jönni suliba is.

2014. febr. 9. 10:04
 3/17 anonim ***** válasza:
85%
Pedig igaza van anyukadnak abban, hogy nem normalis az, ohgy vagyonokat koltesz ruhakra, amiket utana nem veszel fel. Egyebkent te is tudod, hogy nem jo ez igy. Tudod, hol arultad el magad? Ebben a mondatban: "Anyával normális körülmények között éltünk, de apával más a helyzet"
2014. febr. 9. 10:08
 4/17 A kérdező kommentje:

De felveszem őket, csak mivel elég sok ruhám van, nem annyira gyakran.

Attól, mert nekem ez először szokatlan volt, még lehet normális.

2014. febr. 9. 10:17
 5/17 A kérdező kommentje:

És addig veszekedjek vele, ahányszor beszélünk, vagy találkozunk?

Most vagyok 16.

2014. febr. 9. 10:25
 6/17 anonim ***** válasza:
84%
Most mar korrigalod magad, de azzal a mondattal elszoltad magad.
2014. febr. 9. 10:26
 7/17 anonim ***** válasza:
11%

A mi anyánk is ezt csinálta, miután apuhoz költöztünk, pedig ő dobott ki minket, hogy az új pasijával és annak gyerekeivel lehessen...

Nem kell törődni vele.

2014. febr. 9. 10:26
 8/17 anonim ***** válasza:
97%

Jaaaaaj istenem, téged még nem tiltottak ki innen???

Ez a kislány folyton ilyen jellegű kérdéseket írogat ki, de egyszer külfölfdön él a gazdag apja, egyszer az anyjával nem jön ki jól, mindig mást talál ki.... Annyi biztos a sztoriban mindig, hogy ő egy menő tinikislány, akit az apukája pénzel, és ezért szerinte soha semmi gondja nem lesz az életben. :D :D

Ne vegyétek be, kamuzik a drága folyton. Csináld meg a leckét, és lépj ki a valóságba.

2014. febr. 9. 10:36
 9/17 anonim ***** válasza:
94%
Nos... Teljesen igaza van anyukádnak. 14 évesen még hova fested a hajad? Miért jó, hogy bárit megtehetsz? Egy h.lye lotyó akarsz majd lenni?! Külföldre meg anyukád beleegyezése nélkül bizony nem mehetsz :) Ha a lányom lennék akkora pofont adnék, hogy erőd nem lenne gyakorizni...
2014. febr. 9. 10:52
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te már régebben is kérdeztél hasonlóakat. Az utolsó amire emlékszem, hogy miért akadt ki a nagyi, amiért a pinamutogató ruhádba mentél hozzájuk és le sem szartad őket.

Egyébként nem normális, hogy 14-15 évesen egyedül mászkálsz külföldre. Apád baromi felelőtlen és a legkevésbé sem érdekled a leírtak alapján. Csak pénzel, hogy lekösd magad.

2014. febr. 9. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!