A szüleim rasszisták?
Van egy barátnőm és mivel kezd komolyra fordulni a dolog, gondoltam bemutatom a szüleimnek. Nem mondtam nekik, hogy a lány mongol származású, mert nem tartottam fontosnak. Amikor meglátták olyan arcot vágtak, hogy már akkor majdnem elsüllyedtem szégyenemben. Szép csöndben telt a vacsora, de nem meghitt, hanem kínos csöndben. Miután elkísértem a buszra a barátnőmet és bocsánatot kértem tőle az öregek nevében is, otthon már hozzám sem nagyon szóltak, mintha sokkot kaptak volna.
Nem értem, mi bajuk, és hogy kellene őket megbékítenem.
nem biztos hogy rasszistak, lehet csak meglepted meg kesz helyzet ele allitottad oket azzal hogy nem mondtad elore. mondjuk ebben te is hibas vagy, nem tudom milyen csalad az hogy te nem tartottad fontosnak hogy azsiai, szerintem azt is fontos elmondani ha csak siman kulfoldi. meg az is lehet hogy szimplan nem volt szimpatikus a csaj nekik attol fuggetlenul hogy mongol.
en benned erzek furcsasagot ezzel kapcsolatban. egyreszt hogy nem tartottad fontosnak elmondani hogy kulfoldi, masreszt hogy feltetelezed hogy csakis a szarmazasa miatt viselkedtek ugy, egyenesen rasszistak... szerintem vagy kamu a kerdes vagy elegge szuk latokoru vagy es rosszindulatu. el kellett volna mondanod nekik. en amerikaban elek es ha meghivnak hozzank valakit vagy mi megyunk valahova en mindig megkerdezem hogy magyar lesz vagy amerikai. nem mintha bajom lenne barmelyikkel csak szeretem tudni.
Az egyáltalán nem biztos, hogy rasszisták, lehet hogy simán csak megdöbbentek. Nem tudom. Neked kell ismerni őket.
Szerintem egyáltalán nem fura, hogy nem mondtad el otthon a származását. Egyáltalán nem lényeg, szerintem. Én a helyedben leülnék és megbeszélném a szüleimmel, hogy miért is viselkedtek úgy ahogy.
hát kérdezd meg tőlük hogy mi volt ez az egész.
akkor csak válaszolnak, nem?
azért a helyedben én is elmondtam volna, hiszen mielőtt hazaviszek valakit, azért mesélek róla pár szóban.
Én is megdöbbentem volna,ne haragudj.Két felnőtt gyerekem van,és meglepetésként érne a dolog...
Azért ez nem mindennapi,és szólnod kellett volna,mire számítsanak....
Nem rasszisták, csak meglepődtek.Később biztos megszokják,és meg is szeretik.
Mindez elkerülhető lett volna, ha beszélsz nekik róla...
Már bocs, de ez nem akkora megdöbbentő dolog, hogy EGÉSZ este ne lehessen a gyereked új barátnőjéhez 2 kedves szót szólni, érdeklődni a családja és a származása felől. LEgalább még téma is lenne, de így kínos helyzetbe hozták a szülők önmagukat is és a kérdezőt is. A kérdező helyében kb. elsüllyedtem volna szégyenemben, hogy ilyen taplók a szüleim. Nem kell rögtön örökbe fogsni a nagy szeretetben, de jó szava ugyan lehetne már szegény lányhoz. Nem olyan világban élünk már, hogy ennyire megdöbbentő legyen, hogy egy európai ember ázsiai vagy más idegen származásúval jár...
Elbeszélgetnék mélyen a szüleiddel kérdező.
talan az indulat miatt tortent a lepontozas... nem voltatok ott, nem tudjatok milyen merteku volt az a csendesseg vacsi kozben meg a kikozosites szoval nem kell az ideg.
a kerdezonek jobban kellett volna ismernie a szuleit az nyilvanvalo. most jobb ha megbeszeli veluk oszinten az egeszet. szerintem ha magyarnak szuletett a lany le fogjak nyelni az ellenerzest ha van is. ha meg nem, akkor a kerdezo tenyleg nagyon felreismerte oket.
ps: en mar lattam nagyon idomtalan mongol lanyt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!