Ha a gyerek olyan lesz, amit otthon eltanul, akkor a szüleim hogy hogy nagy rasszisták én meg miért nem vagyok az?
Na akkor azért tisztázzuk, hogy a zsidó, a francia, a kínai és a cigány, - különösképp pedig a kommunista - NEM RASSZOK (a fekete bőrű is csak egy ALRASSZhoz tartozik) - így aztán a szüleidnek lehetnek ellenérzéseik a zsidókkal, franciákkal, kommunistákkal, kínaiakkal és cigányokkal, sőt a feketékkel szemben is, de azok még nem teszik őket RASSZISTÁKKÁ.
Bizony lehetséges, hogy a felsoroltaknak volt olyan politikai/gazdaság/kulturális vagy egyéb ténykedése (zsidóknak, franciáknak, kínaiaknak, feketéknek símán lehetett, a kommunistáknak pedig határozottan VOLT!), amely a szüleid erős nemtetszését kiváltotta. Közülük való egyénekkel is szerezhettek negatív tapasztalatokat (pl. tolvaj és agresszív cigányokkal, adócsaló kínaiakkal, privatizációból meggazdagodott kommunistákkal és így tovább). Fontos, hogy megtanuld: a RASSZIZMUS nem ez. Ezzel a szóval ma lépten-nyomon dobálóznak és visszaélnek. Kérlek, hogy vedd a fáradságot és nézz utána, mit jelent igazán.
Ez tényleg nagyon érdekes kérdés!
A te szüleid valószínűleg olyan korban éltek, ahol így vélekedtek a nem európaiakról. Az én anyum nem rasszista, de tényleg nagyon fél a színes bőrűektől, pedig nem mindegyik rosszindulatú! Ez azért van nála, mert ő fiatalkorában ezeket hallotta róluk. De tudja ő is, hogy vannak jó szándékú színes bőrűek is!
Én azért nem vagyok olyan, mint ő, mert olyan közösségben nőttem fel, ahol megtanultunk tisztelni a másikat. TÖKMINDEGY, hogy ki honnan származik, van-e testi fogyatékossága (pl. mozgássérült), milyen szexuális beállítottságú, stb.
MINDANNYIAN emberek vagyunk!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!