A szüleim rasszisták?
Van egy barátnőm és mivel kezd komolyra fordulni a dolog, gondoltam bemutatom a szüleimnek. Nem mondtam nekik, hogy a lány mongol származású, mert nem tartottam fontosnak. Amikor meglátták olyan arcot vágtak, hogy már akkor majdnem elsüllyedtem szégyenemben. Szép csöndben telt a vacsora, de nem meghitt, hanem kínos csöndben. Miután elkísértem a buszra a barátnőmet és bocsánatot kértem tőle az öregek nevében is, otthon már hozzám sem nagyon szóltak, mintha sokkot kaptak volna.
Nem értem, mi bajuk, és hogy kellene őket megbékítenem.
" Még akár meg is lehetett volna kérdezni tőle kedvesen, hogy tartják-e a kapcsolatot az óhazával, ápolnak-e hagyományokat, érdekli-e a gyökerei, stb. Meg hozzá lehetett volna tenni, hogy szegről-végről mind rokonok vagyunk, mert mi is Ázsiából vándoroltunk be, magyarok..."
Képzelem, hogy szereti, hogy mindenki erről akar csacsogni vele...
Egyébként az tényleg elég fura, hogy hazaviszel bemutatni valakit, és egy lényeges dolgot nem mondasz róla meg otthon. Vagy nem mutatsz fotót előtte. Jóval azelőtt, hogy bemutattam a barátomat, már tudták, hogy van, és látták képen.
Nyilván a szüleid viselkedése fura, értelmetlen és kínos, de felerészben Te magad hoztad a barátnődet ebbe a helyzetbe.
De miért nem mutattál legalább egy képet a szüleidnek, Kérdező?:) Magaddal szúrtál ki:)
No persze a szülők részéről sem túl tapitatos dolog így viselkedni. Ülj le velük, és kérdezd meg, hogy most akkor mi van? Nem szeretnék többet látni a barátnődet, vagy mire számíts felőlük, mert ha nem szívesen látják, akkor ikább nem hozod fel többet hozzátok.
Szerintem többet akkor sem viszem haza, ha a szüleim megbánják a dolgot. Apám ráadásul tanult ember, tőle vártam volna legkevésbé ilyet. Lehet, hogy ostoba vagyok, de nekem még csak át sem villant a fejemen, hogy ez fog történni.
Egyébként én a szebbik fajta mongolt fogtam ki. :)
szerintem ne csinalj belole nagyobb ugyet mint ami mar van, csak a baratnod fogja magat rosszulerezni ha tudatositod benne hogy a szuleid ki nem allhatjak mert mongol holott ez nem is biztos meg, meg ne fujd allandoan hogy milyen csunyan viselkedtek mert azzal is csak melyebbre nyomod a tusket a lelkeben.
felesleges ilyen kijelenteseket tenni hogy tobbet nem viszed oda, a vitakat elsimitani probald, ne kielezni
Ne is haragudj, de nekem ritka korlátolt és buta szüleid vannak.
Szerintem nincs semmi gond egy mongol származású lánnyal, ráadásul nagyon szépek is.
Mit értenek a "nem ilyen élet" alatt? Hogy kiköltözöl egy jurtába Ulánbátor mellett és lótejet iszol? Tényleg gázos a felfogásuk, de remélem, megbékélnek.
Mondjuk tényleg szólhattál volna előre, ha velem közli a fiam, hogy "holnap elhozom a Zsuzsit", aztán másnap kiderül, hogy a Zsuzsi egy rasztás hajú néger lány, akkor lehet, hogy kicsit nehezen palástolnám a meglepődést :D
Szüleid továbbra sem normálisan viselkednek, ez tény.
De kezd körvonalazódni a fejemben egy olyan sejtés, hogy te pontosan tudtad, hogy ilyenek, ezért kvázi polgárpukkasztásként nem mondtad el, hogy mongol származású a barátnőd, hanem előre röhögtél, hogy milyen fejet fognak vágni, amikor meglátják a "Zsuzsit".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!