Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan vádolom anyámat?

Jogosan vádolom anyámat?

Figyelt kérdés
Anyámmal elég jól megvagyunk de valahogy mindig arra gondolok hogy,túl engedékeny volt velem és részben az ő hibája amiért 17 évesen férjhez mentem.Most több év elteltével mivel én is szülő vagyok teljesen másképpen látom a múltat mint akkor gyerekként.Anyám nem szólt bele hogy,16 évesen haza vittem a barátom aki aztán teherbe ejtett és elhozott otthonról.Szigorúbnak kelett volna lennie velem és talán nem alakult volna ilyen irányba az életem.Persze nem panaszkodom mert tök rendesen élünk a férjem dolgozik és szeret minket.De ha belegondolok a két kislányom jövőjébe hát tiszta erőmből azon akarok lenni hogy,végezzenek sulit és éljék az életüket szórakozzanak és majd csak utána tervezzenek családot.Nem akarom ezt teljesen anyámra fogni mert ezt én választottam túl buta voltam és vakmerő.Minden esetre szerencsére boldogok vagyunk de ez a múlt sajnos örökké megbélyegez.Most befejezem a sulit és remélhetőleg lesz munkám.Szerintetek mondjam el neki és akkor végre tovább léphetek?Köszi a válaszokat előre...
2014. febr. 27. 16:56
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat és 8-as várom a levelet...
2014. febr. 27. 17:31
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

"Sok más dologban is engedékeny volt.Nem akarom rá fogni ezt az egészet de szerintem nem igy kell nevelni egy kamasz lányt."

Most már felnőtt vagy. Te neveld másként a saját lányaid, és ne mutogass vissza folyton édesanyádra.

2014. febr. 27. 17:32
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

"Mellesleg ő jön folyton azzal hogy,jaj lányom rá értél volna.."

És tényleg ráértél volna. De a te döntésed volt minden, amit tettél, nem?

2014. febr. 27. 17:33
 14/26 anonim ***** válasza:
15%
Írtam :) Valakinek meg kösz a lepontozást.... Remélem, életed legjobb szórakozása... Ennél jobb hobbid sosem legyen...
2014. febr. 27. 17:39
 15/26 Ditta323 ***** válasza:
100%

Ezt nem foghatod anyudra, hogy persze, mert engedékeny voltál...

Engem sem fogtak rövid pórázra, tiniként én is csináltam ezt azt, mint ahogy más tini is, de mindig tudtam, hogy hol a határ.

Nem a szigorúság a lényeg, hanem, hogy mennyire értelmes a tini, mert lehet, hogy szigorú a szülő, és mégis züllött lesz a gyerek. Vagy van olyan, hogy normális család az egyik gyerek ilyen a másik olyan.

Hiába van előtte jó példa, ha ő a másik utat választja...

2014. febr. 27. 17:46
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy ha szigorúbb lett volna, akkor ez megállított volna. Anyukád ha szigorú, attól te még összefekszel a barátoddal csak nem otthon, hanem máshol.

Sőt, a tinik inkább lázadni szoktak, ha túl szigorúan fogják őket.

2014. febr. 27. 17:55
 17/26 anonim ***** válasza:
93%
Jogos hogy anyádat vádolod hisz ő nem vert beléd gerincet, igy most rádkened a saját hülyeségedet ami ráadásul nem is hülyeség mert boldog vagy. Igy viszont hogy boldogságot se becsülsz meg hülye vagy.
2014. febr. 27. 18:06
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha szigorú lett volna, akkor meg most arra fognád! 17 évesen, majdnem felnőttként, anyukád már nem sok mindenben állíthatott meg. Feleslegesen okolod őt a saját hibáidért!
2014. febr. 27. 18:10
 19/26 anonim ***** válasza:
96%

Anyád azért engedte otthon, hogy kulturált körülmények között lehessen védekezni.

Bokorban ez nehezebb.

Hogy nem éltél ezzel a lehetőséggel, ez a te hibád...

2014. febr. 27. 18:14
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy látom, nem ő űzött el otthonról, magadtól mentél és döntöttél. Senkit ne hibáztass magadon kívűl, ha esetleg később mégis elromlana a házasságod. Ha visszatartott volna, most az lenne a bajod. Térj észhez és örülj, hogy anyád tiszteletben tartotta a döntésedet és engedett férjhez menni.
2014. febr. 27. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!