Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan vádolom anyámat?

Jogosan vádolom anyámat?

Figyelt kérdés
Anyámmal elég jól megvagyunk de valahogy mindig arra gondolok hogy,túl engedékeny volt velem és részben az ő hibája amiért 17 évesen férjhez mentem.Most több év elteltével mivel én is szülő vagyok teljesen másképpen látom a múltat mint akkor gyerekként.Anyám nem szólt bele hogy,16 évesen haza vittem a barátom aki aztán teherbe ejtett és elhozott otthonról.Szigorúbnak kelett volna lennie velem és talán nem alakult volna ilyen irányba az életem.Persze nem panaszkodom mert tök rendesen élünk a férjem dolgozik és szeret minket.De ha belegondolok a két kislányom jövőjébe hát tiszta erőmből azon akarok lenni hogy,végezzenek sulit és éljék az életüket szórakozzanak és majd csak utána tervezzenek családot.Nem akarom ezt teljesen anyámra fogni mert ezt én választottam túl buta voltam és vakmerő.Minden esetre szerencsére boldogok vagyunk de ez a múlt sajnos örökké megbélyegez.Most befejezem a sulit és remélhetőleg lesz munkám.Szerintetek mondjam el neki és akkor végre tovább léphetek?Köszi a válaszokat előre...
2014. febr. 27. 16:56
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
97%

"Anyám nem szólt bele hogy,16 évesen haza vittem a barátom aki aztán teherbe ejtett"

Ha beleszólt volna, akkor meg d*gtatok volna máshol, és úgy estél volna teherbe. Gondolom 17 évesen már tudtad, hogy nem a gólya hozza a gyereket. Akkor meg miért nem védekeztetek?

Lehet, hogy anyád azért engedte meg, hogy hazavidd a pasit, mert tudta, hogy ha nem engedi meg, a bokorba csináltátok volna, és akkor már inkább csináljátok otthon.

Önmagában nem látok abban semmi rosszat, hogy 16 évesen szexeltél. Az meg a te hibád, hogy terhes lettél.

Vicces lenne, ha anyádat okolnád.

Vagy jobb lett volna, ha elvetetteti a gyerekedet? És talán többé soha nem is lehetne gyereked?

2014. febr. 27. 17:03
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

NEM, nem jogos anyádat vádolni, mert nem ö akarta, hogy terhes legyél, ha rendesen védekeztetek volna, akkor nem lenne ilyen gondod.

Ha akkor tiltott volna, akkor is lefeküdtél volna a barátoddal, csak még emellett hazudoztál volna neki.

Itt CSAK magadat hibáztatod, azt kellene elfogadnod, hogy egyedül te vagy a hibás.

Inkább örülj annak, hogy jól sült el az akkor hülyeséged, és sikerült idöközben bepótolni a mulasztásaidat is.

2014. febr. 27. 17:06
 3/26 anonim ***** válasza:
29%

Ezt azért megmutatnám azoknak, akik szerint rendben van, ha kiskamaszok élnek nemi életet...

Szigorúbbnak kellett volna lennie valóban édesanyádnak, biztosan nem mert az lenni, attól félve, hogy te titokban úgyis megteszed.

De mit akarsz édesanyádra fogni, mivel vádolod? Rendesen éltek, a férjed dolgozik, szeret titeket, van két kislányod, befejezted az iskolát.

Mi a baj?

2014. febr. 27. 17:09
 4/26 anonim ***** válasza:
97%

Mellesleg 16 évesen te is gondolkodhattál volna, hogy

1. nem fekszel le senkivel, mert kicsi vagy még hozzá.

2. ha már megteszed, akkor gondoskodsz a megfelelő védekezésről.

3. ha eléggé nagynak érezted magad a nemi élethez 16 évesen, akkor fel kellett volna mérned a következményeket is.

4. nem hiszem, hogy édesanyád biztatott arra, hogy tedd meg. Az egy dolog, hogy nem is tiltott a leírásod szerint. De a te döntésed volt a nemi élet.

Ezért csakis magadat hibáztathatod azért, ami történt veled. De nem egyértelmű, hogy miért vádolod anyukád? Hisz megírtad, hogy jól éltek, boldogok vagytok. Akkor pedig?

2014. febr. 27. 17:12
 5/26 anonim ***** válasza:
84%

Ez kicsit úgy hangzik, mintha megbántad volna, hogy férjhez mentél és gyereket szültél.

Miért vádolod?

Ami megtörtént az megtörtént. Miért kell a múlton rágódni?

Csak azt nézte, hogy neked mi a jó.

2014. febr. 27. 17:15
 6/26 A kérdező kommentje:
Sok más dologban is engedékeny volt.Nem akarom rá fogni ezt az egészet de szerintem nem igy kell nevelni egy kamasz lányt.
2014. febr. 27. 17:15
 7/26 A kérdező kommentje:
Mellesleg ő jön folyton azzal hogy,jaj lányom rá értél volna..
2014. febr. 27. 17:16
 8/26 anonim ***** válasza:
21%
Erre most inkább nem írok semmit, mert lepontoznának.. Kérdező, sejtem, mi a gondod, írok privát...
2014. febr. 27. 17:17
 9/26 anonim ***** válasza:
85%
Ez a gyenge emberek érvelése, hogy mindent másra fognak. ők a környezetáldozatai. Ha valaki ivarérett tizenévesen gyereket szül, és most nem tudni hány évesen utólag ezt megbánta (vagy mégsem ??), magára vessen. Bizonyára nem volt azért annyira nehezen elcsábítható, ha mostanra viszonylag jól látja a dolgokat. Utólagosan senkinek nem szokott megjönni az esze, volt az korábban is, csak valamiért nem az eszére hallgatott. Itt csak anyáról van szó és apáról nem. Ezért feltehetően csak az anyag nevelt, egyedül, nyilván nem kis lemondásokkal. Kislánya meg nyilván nem kért tőle tanácsot és feltehetően nem is fogadta volna el. A lányok azért 16 évesen nem olyan tájékozatlanok, hogy ne tudnák a következményeket, ráadásul pár hétig még lehet is tenni a következmények ellen. Ne anyádat okold, ne neki mondd el, hanem magadnak és nézz bele a tükörbe.
2014. febr. 27. 17:20
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
17 évesen mentem férjhez, 18 évesen szültem, 14 évig éltünk normálisnak mondható életet. Babánk is lett. Apukám szívszerelme, anyám beletörődött.Aztán te hülye vagy lányom, hogy hozzámentél. Ez egy egoista,az egész család stb. Ha kitörtem, hogy be lehet fejezni, egy hétig mosolyszünet. Amikor egy harmadik miatt elváltunk, ők boldogok voltak, én pedig nem fordulhattam hozzájuk, hogy most mit tegyek. Ugyanis az akaratuk ellénére történt a házasságkötésünk.
2014. febr. 27. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!