Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A 14 éves fiam bejelentette,...

A 14 éves fiam bejelentette, hogy meleg. Hogy kéne reagálnom?

Figyelt kérdés

A kérdés bugyuta, tudom. 35 éves anya vagyok. Egyedül nevelem, mindig is csak ketten voltunk. Három napja megkért, hogy üljünk le az ebédlőbe, mert fontos dologról szeretne beszélni velem. Először úgy gondoltam, hogy valami iskola ügy, vagy csak szeretne valamit, de aztán kibújt a szög a zsákból, és ezzel a mondattal zárta a mondandóját: "Anya, tudom, hogy szeretsz, én is szeretlek, ezért úgy érzem, hogy őszintének kell lennem veled. Lehet, hogy nem fog tetszeni, de meleg vagyok, és barátom van lassan 8. hónapja."

Tulajdonképpen úgy ledöbbentem, hogy először csak bámultam, mint borjú az újkapura. SEMMIT nem vettem észre. Abszolút fiús a viselkedése, sosem adta jeleit ilyesminek.

Időt kértem tőle, hogy feldolgozhassam. Hangsúlyozom, hogy SEMMIKÉPP nem akarom elítélni, vagy kitagadni. Nem vagyok homofób, semmilyen problémám nincs a melegekkel. Csak egyszerűen nem tudok semmit. Hogyan kell hozzáállnom a témához? Miben lesz más az életünk mostantól?

Hajlandó vagyok tanulni, és tágítani a tudásomat, és a tapasztalataimat, de félek. Félek attól, hogy esetleg azt hiszi, hogy "oké, anyám elfogadja, de egyáltalán akarja / nem tudja megérteni, hogy mi van velem". Ezt NEM akarom.....

Beszéltem egy pszichológus barátnőmmel (nem akarom elcipelni - magam miatt beszéltem vele), és ő adott néhány tanácsot. Köztük azt is, hogy olvasgassak a neten, beszélgessek más szülőkkel.

Egy raklapnyi weboldalt átolvastam már, szóval most itt vagyok... tanácsokért, saját szemszögökért, és minden egyébért... nagyon köszönöm!

2014. febr. 21. 22:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim válasza:
80%

Nagyon büszke lehetsz magadra! :) Irigykedem a fiadra. :) Nekem nagyon rosszul fogadták a szüleim, ki is raktak otthonról. Apám azóta nem beszél velem, anyám pedig csak hébe-hóba, de haza nem mehetek (látogatásra, szülinapra, ilyesmi).

Legyetek boldogok :)

2014. febr. 25. 14:41
 62/74 anonim ***** válasza:
8%

Őszinte részvétem!

Kitartást!

2014. febr. 27. 19:51
 63/74 anonim ***** válasza:
1%
unoka sem lesz akkor mi?
2014. márc. 1. 12:53
 64/74 anonim ***** válasza:
86%
mindenki ilyen anyukára vágyik :P
2014. márc. 1. 15:20
 65/74 anonim ***** válasza:
80%
Ez nem egy tragédia,amiért részvétet kell nyilvánítani.
2014. márc. 1. 16:33
 66/74 anonim ***** válasza:
67%

Őszintén gratulálok, és tisztellek, azért, mert ilyen szülő vagy! Kicsit irigylem is a fiad. :))

Az én szüleim homofóbok, elmondani nem merem, kitagadnának. Majd esetleg akkor mondom el, amikor elköltözöm itthonról, ami remélhetőleg jövőre már összefog jönni! :)

2014. szept. 3. 23:22
 67/74 anonim ***** válasza:
65%

Ez az ország annyira elmaradott sajnos minden értelemben.

Remélem az értelmesebb felének sikerül elmenekülni innen.

Hányok kilépni ezek közé az emberek közé,csak lehúznak.

2014. szept. 4. 00:30
 68/74 anonim válasza:
27%
47-es válaszoló én is meleg vagyok és ettől függetlenül megnézném ha az apukám kezet emelne rám már bocsárnat nem bántanám még szóval SE a szüleimet de ettől függetlenül bal kézzel lefognám ha meg akarna ütni (önvédelemből)ezt azért írtam le mert az ha valaki meleg még abszolút nem jelenti azt hogy "nyálasszájú"...apa SOHA NEM TENNE ILYET. egyébként teljesen normális körülmények közt élek sőtt értelmiségi családban nőttem fel úgyhogy nem tudom mi okom lett volna azzá válni...így születtem viszont legyen bármilyen "hardverem" is; az csak az enyém(*azért írtam hardvert mert hiszek a lélek létezésében(ha Isten nem létezne nem lenne forrás ami a tér/idő hullámokat keltse(kiáradás!!)))...de ez már más téma bocsi most kicsit el vagyok szállva a saját reális világnézetemtől is mióta megtudtam(rájöttem) hogy az idő nem fiktív de a lényegre törve(mivel kicsit kiütött a legutóbbi csavargásom és túl fáradt lennék ahhoz hogy meg is indokoljam a leírtakat) ne üsd meg a fiad ha esetleg az lesz 1.ez nem megoldás a problémára mert még ha a téves hited szerint azzá lehetne válni is csak olajat öntenél a tűzre vlsz. ezt gondolná:akkor már csak azért is méginkább "így" viselkedek (mivel minden embert a létezni akarás hajt előre az ösztönöz gondolkodásra mert nem a gondolkodásod vagy sött a tetteidet se te befolyásolod mert...tulajdonképpen nem is létezünk viszont nem lehet véletlen hogy pont itt születtél (VÉLETLENEK NINCSENEK!) mivel minden összefüggésbe van egymással a döntéseink is külső hatásoktól függenek hogy mik lesznek de talán az ego felülírhatja ezt a zavart mivel azáltal bízol magadba és a "véletlenszerű" (nem véletlen de nincs ami befolyásolja) döntéseidbe na már megint elgondolkodtam:D mind egy ha ezekkel a tényekkel szembesülsz amiket leírtam rájössz hogy egy pofonnal nem tudod kedvezően befolyásolni a fiad gondolkodását még ha a nemiidentítás nem veleszületett probléma lenne akkor se ez lenne legmegfelelőbb megoldás (14/f/m)
2017. júl. 16. 00:15
 69/74 anonim ***** válasza:
60%
Az feltűnt, hogy egy bő 3 éves kérdés?:D
2017. júl. 16. 01:19
 70/74 anonim ***** válasza:
3%

Az egészet a pszichológusok rontották el, amikor elnevezték a dolgot homoszexualitásnak. És az, akiben felbukkant a vonzalom a saját neme iránt, rögtön azt hiszi, hogy oda tartozik. Pedig nem. Van egy ember, vannak vágyai, vonzalmai, de attól még nem kellene skatulyákba toloncolni szerencsétleneket.

Pl. miért nem nevezik mákostésztistáknak (vagy akármi hasonlónak) azokat, akik egyszer is belekóstoltak a mákos tésztába?

2017. okt. 21. 13:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!