A 14 éves fiam bejelentette, hogy meleg. Hogy kéne reagálnom?
A kérdés bugyuta, tudom. 35 éves anya vagyok. Egyedül nevelem, mindig is csak ketten voltunk. Három napja megkért, hogy üljünk le az ebédlőbe, mert fontos dologról szeretne beszélni velem. Először úgy gondoltam, hogy valami iskola ügy, vagy csak szeretne valamit, de aztán kibújt a szög a zsákból, és ezzel a mondattal zárta a mondandóját: "Anya, tudom, hogy szeretsz, én is szeretlek, ezért úgy érzem, hogy őszintének kell lennem veled. Lehet, hogy nem fog tetszeni, de meleg vagyok, és barátom van lassan 8. hónapja."
Tulajdonképpen úgy ledöbbentem, hogy először csak bámultam, mint borjú az újkapura. SEMMIT nem vettem észre. Abszolút fiús a viselkedése, sosem adta jeleit ilyesminek.
Időt kértem tőle, hogy feldolgozhassam. Hangsúlyozom, hogy SEMMIKÉPP nem akarom elítélni, vagy kitagadni. Nem vagyok homofób, semmilyen problémám nincs a melegekkel. Csak egyszerűen nem tudok semmit. Hogyan kell hozzáállnom a témához? Miben lesz más az életünk mostantól?
Hajlandó vagyok tanulni, és tágítani a tudásomat, és a tapasztalataimat, de félek. Félek attól, hogy esetleg azt hiszi, hogy "oké, anyám elfogadja, de egyáltalán akarja / nem tudja megérteni, hogy mi van velem". Ezt NEM akarom.....
Beszéltem egy pszichológus barátnőmmel (nem akarom elcipelni - magam miatt beszéltem vele), és ő adott néhány tanácsot. Köztük azt is, hogy olvasgassak a neten, beszélgessek más szülőkkel.
Egy raklapnyi weboldalt átolvastam már, szóval most itt vagyok... tanácsokért, saját szemszögökért, és minden egyébért... nagyon köszönöm!
22-es, látod milyen az orvostudomány, még nagyon gyerekcipőben jár, a te agykárosodásodat sem tudták kiszűrni. Csóri szüleid mennyi időt és pénzt pazaroltak, azt hitték, embert csináltak, erre egy férget neveltek.
Nem könnyű az élet.
" Semit 14 évesen még egy csókon sincs túl nem hogy egy pasi pasi dugáson"
Meglepődnél ha tudnád h a mai fintalakok mimkor kezdik ám a nemi életet :) Általában bizony olyan 12-14 körül.
Én 11 voltam az első csóknál pl.
A témához pedig csak mond meg neki h védekezzen mert a melegeket a gyakori partner csere miatt jobban veszélyeztetik a nemi betegségek pl AIDS.
25 F
(Nem meleg)
Nos, én sem nagyon tudnék mit szólni, vagy mit reagálni.
Viszont, annyi biztos, hogy voltak idők, mikor a homoszexualitás természetes jelenség volt, és egyáltalán nem úgy ítélték meg, mint a mai társadalomban. Az ókori görögországban pl akkor számított valaki felnőtt férfinak, ha egy idősebb, azonos nemű emberrel kapcsolatba léphetett. Ennek megvolt a maga szertartásos menete, és kiváltságnak számított.
Szerintem fontos, hogy ha nem is tudsz ezzel elfogadó lenni, legalább semleges legyél, ne azt közvetítsd a fiad felé, hogy szégyellnie kell magát.
A társadalom úgyis lenézi a melegeket, de igazából... nem ártanak senkinek, nem csinálnak semmi rosszat. Hogy ki kihez vonzódik szexuálisan pedig magánügy.
Gondolj arra, hogy a fiad ugyanaz az ember aki eddig volt, illetve akit neveltél, most hogy ezt felfedte előtted, tulajdonképp, nem változott semmi. Gondolom, csak nem akart titkolózni előtted, szóval elsősorban magán könnyített azzal, hogy elmondta neked a dolgot. Én pár napig sokkban lennék szerintem, aztán nem érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!