Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A 14 éves fiam bejelentette,...

A 14 éves fiam bejelentette, hogy meleg. Hogy kéne reagálnom?

Figyelt kérdés

A kérdés bugyuta, tudom. 35 éves anya vagyok. Egyedül nevelem, mindig is csak ketten voltunk. Három napja megkért, hogy üljünk le az ebédlőbe, mert fontos dologról szeretne beszélni velem. Először úgy gondoltam, hogy valami iskola ügy, vagy csak szeretne valamit, de aztán kibújt a szög a zsákból, és ezzel a mondattal zárta a mondandóját: "Anya, tudom, hogy szeretsz, én is szeretlek, ezért úgy érzem, hogy őszintének kell lennem veled. Lehet, hogy nem fog tetszeni, de meleg vagyok, és barátom van lassan 8. hónapja."

Tulajdonképpen úgy ledöbbentem, hogy először csak bámultam, mint borjú az újkapura. SEMMIT nem vettem észre. Abszolút fiús a viselkedése, sosem adta jeleit ilyesminek.

Időt kértem tőle, hogy feldolgozhassam. Hangsúlyozom, hogy SEMMIKÉPP nem akarom elítélni, vagy kitagadni. Nem vagyok homofób, semmilyen problémám nincs a melegekkel. Csak egyszerűen nem tudok semmit. Hogyan kell hozzáállnom a témához? Miben lesz más az életünk mostantól?

Hajlandó vagyok tanulni, és tágítani a tudásomat, és a tapasztalataimat, de félek. Félek attól, hogy esetleg azt hiszi, hogy "oké, anyám elfogadja, de egyáltalán akarja / nem tudja megérteni, hogy mi van velem". Ezt NEM akarom.....

Beszéltem egy pszichológus barátnőmmel (nem akarom elcipelni - magam miatt beszéltem vele), és ő adott néhány tanácsot. Köztük azt is, hogy olvasgassak a neten, beszélgessek más szülőkkel.

Egy raklapnyi weboldalt átolvastam már, szóval most itt vagyok... tanácsokért, saját szemszögökért, és minden egyébért... nagyon köszönöm!

2014. febr. 21. 22:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
2%
Azért látom valaki meglegpárti " aktivista " szépen végigdózerolta az összes válaszoló pontszámát.
2014. febr. 21. 23:27
 22/74 anonim ***** válasza:
11%
Azért annak mindenképp utánanéznék, hogy ki a barátja, hátha valójában nem is meleg, csak valami idősebb fiú/pasi "puhítgatja", és ő beszélte be neki. 14 éves fiú még nagyon fiatal ahhoz, hogy már nyolc hónapja legyen valakivel, ebben az életkorban ez nagyon nem jellemző rájuk. Nekem ez gyanús.
2014. febr. 21. 23:56
 23/74 My Conserve ***** válasza:
87%
Az előző hozzászóló talán kicsit túloz, de egyértelmű, hogy meg kellene ismerned a barátját. Valszeg nem fog elzárkózni tőle, ha már magát felvállalta.
2014. febr. 22. 00:06
 24/74 anonim ***** válasza:
11%
Lehet, hogy amit a hosszú távú kapcsolatról írtam, az nem minden kiskamaszra igaz, de szerintem elég kicsi az esélye, hogy a környezetében pont legyen egy másik, hasonló életkorú meleg fiú. Eleve nagyon ritka, hogy ilyen fiatalon már tisztán tudja valaki, hogy meleg. Ilyenkor még csak áll a farkuk, a legtöbbjük azt sem tudja megállapítani, mi váltotta ki, a szomszéd néni vagy macska. Valószínűbbnek tűnik, hogy egy idősebb srác nézte ki magának.
2014. febr. 22. 00:10
 25/74 anonim ***** válasza:
1%
Semit 14 évesen még egy csókon sincs túl nem hogy egy pasi pasi dugáson túl sok tv t néz igy hivja fel magára a figyelmet.
2014. febr. 22. 00:34
 26/74 anonim ***** válasza:
82%

22-es, látod milyen az orvostudomány, még nagyon gyerekcipőben jár, a te agykárosodásodat sem tudták kiszűrni. Csóri szüleid mennyi időt és pénzt pazaroltak, azt hitték, embert csináltak, erre egy férget neveltek.

Nem könnyű az élet.

2014. febr. 22. 00:43
 27/74 anonim ***** válasza:
41%

" Semit 14 évesen még egy csókon sincs túl nem hogy egy pasi pasi dugáson"

Meglepődnél ha tudnád h a mai fintalakok mimkor kezdik ám a nemi életet :) Általában bizony olyan 12-14 körül.

Én 11 voltam az első csóknál pl.

A témához pedig csak mond meg neki h védekezzen mert a melegeket a gyakori partner csere miatt jobban veszélyeztetik a nemi betegségek pl AIDS.

25 F

(Nem meleg)

2014. febr. 22. 01:02
 28/74 anonim ***** válasza:
85%
Abból, ahogy kezeli a helyzetet, nagyon érettnek tűnik. Én azt mondanám, hogy rendben van, nem vagyok szakértő a témában, de támogatlak.
2014. febr. 22. 01:05
 29/74 anonim ***** válasza:
20%
Le a kalappal előtted. Összetörnék, de nagyon. Amúgy én 14 éves koromban még iszonyat gyerek voltam. Nemi életről, kapcsolatokról még fogalmam sem volt. Nehéz elképzelni, hogy most a fiadnak van, akármilyen érett is. Jól írták. Nézz utána, hogy ki a barátja, hány éves és kérdezz rá, élnek-e nemi életet. Én ebbe belebetegednék...
2014. febr. 22. 07:31
 30/74 anonim ***** válasza:
92%

Nos, én sem nagyon tudnék mit szólni, vagy mit reagálni.

Viszont, annyi biztos, hogy voltak idők, mikor a homoszexualitás természetes jelenség volt, és egyáltalán nem úgy ítélték meg, mint a mai társadalomban. Az ókori görögországban pl akkor számított valaki felnőtt férfinak, ha egy idősebb, azonos nemű emberrel kapcsolatba léphetett. Ennek megvolt a maga szertartásos menete, és kiváltságnak számított.

Szerintem fontos, hogy ha nem is tudsz ezzel elfogadó lenni, legalább semleges legyél, ne azt közvetítsd a fiad felé, hogy szégyellnie kell magát.

A társadalom úgyis lenézi a melegeket, de igazából... nem ártanak senkinek, nem csinálnak semmi rosszat. Hogy ki kihez vonzódik szexuálisan pedig magánügy.

Gondolj arra, hogy a fiad ugyanaz az ember aki eddig volt, illetve akit neveltél, most hogy ezt felfedte előtted, tulajdonképp, nem változott semmi. Gondolom, csak nem akart titkolózni előtted, szóval elsősorban magán könnyített azzal, hogy elmondta neked a dolgot. Én pár napig sokkban lennék szerintem, aztán nem érdekelne.

2014. febr. 22. 07:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!