Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy elfogadjam a...

Mit tegyek hogy elfogadjam a lányom választását? Képtelen vagyok rá?

Figyelt kérdés
A lányom 35 éves, gyönyörű, értelmes nő. Mindig jó volt a kapcsolatunk bár nem túl bizalmas. A férje 50 éves, csak 5 évvel fiatalabb tőlem. A mai napig nem tudtam elfogadni, pedig már két kisbabájuk is van. Zavar a korkülönbség, és zavar, hogy annyi rosszindulat érte miatta a lányomat, mivel tehetősebb férfiről van szó, kisvárosban élünk, mindenki ismeri, most már a lányomat is. Sőt engem is van hogy úgy határolnak be, hogyXy anyósa. Én látom jól, hogy szeretik egymást, tenyerén hordozza a lányom, képtelen lenne megbántani, mégsem tudom kedvelni. Lányommal emiatt romlott a kapcsolatunk. És ami még fáj, hogy úgy érzem különbséget teszek az unokák között. A másik vejemet fiamként szeretem

2014. febr. 21. 13:20
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
a 15-ös válaszomban leírtam én is ezt de nem vette figyelembe senki!
2014. febr. 21. 15:08
 32/40 anonim ***** válasza:
95%
Olyan vagy mit az anyám, egy az egyben. Nem is beszélek vele már jó 20 éve. Ha nem szeretnél erre a sorsa jutni, kapd össze magad.
2014. febr. 21. 15:34
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben azt tartanám szem előtt, hogy a lányod boldog. Ez a lényeg és nem az, hogy a vejed hány éves. Sok szülő ilyen férjet szeretne a lányának. De a te esetedben van egy Nagy adag féltékenység. Vagy a pasi kellene neked vagy a pénze...
2014. febr. 21. 15:43
 34/40 anonim ***** válasza:
95%
A pasi kellene neki pénzestől!
2014. febr. 21. 15:53
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló nálunk is a szitu, csak ebben én vagyok a lány. Volt egy férjem, akinek volt pénze ugyan, de engem kutyába se vett. Nem voltam vele boldog, bár megvolt mindenem, szép ház, autó, utazások, minden amit akartam. Elegem lett, nem bírtam a lelki terrort elköltöztem, elváltunk, mindent otthagytam neki, csak a ruháimat és a személyes cuccaimat hoztam el. Lett egy új párom, akivel nagyon boldog vagyok, minden a lehető legjobb, de ő is elvált és van két gyereke az előző házasságból, plussz anyagilag nem áll olyan jól (nem nyomorgunk, alapvető dolgok megvannak, de nem is telik külföldi nyaralásra). Én maximálisan elfogadtam ezt a helyzetet, és olyan kiegyensúlyozott vagyok, mint még soha. Anyukám viszont képtelen elfogadni! Ő jobbat képzelt nekem, valami milliomost, herceget, és nem egy szerinte szegény gyerekes apukát. Igaz, hogy látja, hogy boldog vagyok, de ez neki kevés, és nem hánytorgatja mindig, de érzem rajta a kínos mosolyt, amikor mesélek valamit, hogy nekem most milyen jó valami miatt. Ezért már nem is szívesen mesélek neki. Tervezünk hamarosan közös babát is, ezt sem merem neki elmondani, mert tudom, hogy ki lesz akadva rajta. Nekem nagyon hiányzik, hiányoznak az őszinte beszélgetések, az hogy velem tud örülni, és egyszerűen szükségem van a támogatására. Ezt a baba dolgot is úgy elmondanám neki, vele szeretném megosztani, mert ő az anyám. Nyilván miatta nem hagyom ott a párom, de ez a felszínes kapcsolat nagyon fáj, attól tartok el fogom veszíteni, és csak valami muszáj kapcsolat marad köztünk. Hiányzik! Te ne legyél ilyen!!! Fogadd el, az a lényeg, hogy ő boldog és jól érzi magát, lehet te más dolgoktól lennél boldog, de ő nem te vagy!!!
2014. febr. 21. 15:58
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi más nem számít csak az hogy a lányod és az unokáid boldog-e vagy nem, hogy az illető jó férj és apa e vagy nem... Ez alapján alkoss véleményt. 22/F
2014. febr. 21. 19:57
 37/40 anonim ***** válasza:
0%

Azért az, hogy egy harmincas nő ugyanúgy középkorú, mint egy ötvenes nő,az nevetséges. A nő még élete virágjában van, a pasi meg már igencsak leáldozóban. Viszont nem mindenkinek annyira fontos a

szexualitás, sokakat boldogabbá tesz az az anyagi, egzisztenciális és érzelmi biztonság, amit egy idősebb férfi tud nyújtani. Ezek a férfiak a tenyerükön hordozzák a partnerüket,mert tudják, hogy máskülönben nem tudnának megtartani egy fiatalabb nőt. És esetükben már kevésbé tombolnak a hormonok, így kisebb a valószínűsége, hogy pár év múlva lelépnek egy másik nővel. Ezért bizonyulnak gyakran kiegyensúlyozottabbnak a nagy körkülönbséges házasságok, mint a hagyományosak.

2014. febr. 21. 20:23
 38/40 anonim ***** válasza:
Jav: ötvenes férfi
2014. febr. 21. 20:24
 39/40 anonim ***** válasza:
# 37, én még nem láttam se olyan harmincas nőt, se olyan 50-es férfit, akinek ne lenne fontos a szexualitás. Szerintem ez az egyik alappillére a kapcsolatnak. Akinek meg nem fontos 50 évesen, valószínüleg 20 évesen se volt fontos, szerintem ez típus függő.
2014. febr. 22. 11:39
 40/40 anonim ***** válasza:
92%

Neked is jó lehetett volna az a pasi, aki a lányodé lett? És most marhára idegesítő, hogy egy nálad csak 5 évvel fiatalabb pasi " Kedves mamának" szólít?

És ráadásul nem téged hordoz a tenyerén, hanem a lányodat.

És ráadásul öregít a városban is, mert Te 55 évesen egy 50 éves pasi anyósa vagy.

És még pénze is van, és a gyereked még boldog is.

Hát ez tényleg bosszantó lehet!

Ha továbbra is ilyen irigy leszel a saját gyerekedre, és a saját szipirtyóságodat az unokáiddal is érezteted, akkor teljesen megértem a lányodat, ha nem áll majd veled szóba.

Tisztázd magadban, hogy mi a bajod a vejeddel - az irigységen és féltékenységen túl-.

Fogadd el:

- a lányod el tud már intézni bármit egyedül is.

- szembe tud nézni az őt ért rosszindulattal,

- együtt tud élni azzal, hogy az anyja ahelyett, hogy segítette volna, együtt ócsárolja a többiekkel.

Én teljes szívemből drukkolok a lányodnak, hogy ne tudd befolyásolni a döntéseiben és a választottjával boldogságban éljen a te rosszindulatod ellenére is.

2014. febr. 26. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!