Egy fiatal gyereknél mit tehetnék, hogy könnyebben feldolgozza az apja elvesztését és azt, hogy most már én viselem gondját?
Figyelt kérdés
Kezdem a legelején.Egy jó barátommal idegenlégiósok voltunk.Leszerelés után is megmaradt a barátság és a kötelék.Megházasodott és lett egy fia.Sajnos a barátom és a felesége 4 hónapja meghalt egy autóbalesetben.Így én mint a gyerek keresztapja magamhoz vettem.Jogilag már én vagyok a gyámja és szeretném ha minden rendben menne és boldog élete legyen.Csak elég nehéz.Nekem nem sok tapasztalatom van a gyerekekkel.Ez a 4 hónap nagyon nehéz volt neki,nagyon megviselte.Ami azt illeti engem is.Még elég bizalmatlan az irányomba.De már látom a változást.A kérdés az,hogy mire is kéne odafigyelnem.Én még mindig a katonás élet rabja vagyok,nem igen értek a gyengédséghez.Ez nem azt jelenti,hogy bántom meg ilyenek.Csak próbálok alkalmazkodni a helyzethez,és jól esne néhány tanács anyukáktól.2014. febr. 18. 15:10
11/16 A kérdező kommentje:
Jár óvodába,direkt beszéltem is az óvónővel,hogy figyeljen rá mert ez és az történt.
Az első hetek voltak nehezek amikor az apját várta és én mentem helyette :/
Biztosabb nő nincs az életemben.Kisebb kalandokat kerestem eddig.Persze akad aki segít.
2014. febr. 18. 16:33
12/16 anonim válasza:
Első körben gratula, igazán szép amit teszel. Nekem pont 3 éves a fiam, illetve ilyen és kisebb korú gyermekekkel dolgozom, mint bölcsődei gondozónő. Nagy fába vágtad a fejszéd, szegény most éli dackorszakát, nyílik ki teljesen az értelme és ért meg igen sok dolgot. Amire hatalmas szüksége van az a szeretet, a biztonság és a törődés. Örömmel tedd azt amit csinálsz. Értem ez alatt, hogy mosolyogj neki sokat, nyálaskodni nem kell. Kérd ki a véleményét pl. reggel ez vagy ez a póló legyen? Engedd apróbb dolgokban dönteni, így nyílik a bizalma feléd. Ha kérdése van a szüleiről őszintén, az ő nyelvén válaszold meg. Elmondhatod, hogy nagyon szeretik, de angyalok lettek és ezért nem lehetnek vele, de az égből figyelik. Esténként olvass neki mesét, ha kéri, délután ülj le mellé, ha akar majd bevon a játékba. Természetes, hogy ha nem helyesen viselkedik kaphat büntetést, mert nevelni kell, de először mindig szavakkal próbáld meg, magyarázd mit és miért, hogy ő is megértse.
13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat.Sokat segítettek.
Nem kell engem tisztelni és becsülni.A barátommal voltunk rossz és jó helyzetben egyaránt.Nem egyszer függött egymáson az életünk.
Már a keresztfiamat is magamhoz venném nem,hogy annak a fiát aki a legjobb barátom.Nemcsak a gondját viselem hanem egy igazán jó embert nevelek belőle.Olyat mint az apja volt.Rám mindig számíthat.
2014. febr. 18. 23:20
14/16 anonim válasza:
A te szüleid nem tudnak segíteni? Tekinthetnének rá unokaként, hisz mostmár a te gyereked. Biztos jól jönne neki egy sütisütögető nagyi. Ha van családod, szerintem mindenkitől elvárhatod hogy családtagként tekintsenek az örökbefogadott gyerekedre. Ha megteheted anyagilag keress egy frissnyugdíjas bébiszittert (azért idősebbet, mert ő nagy valószínűséggel nem fog elköltözni, megházasodni stb.. és ezért abbahagyni a munkát, biztos pont marad a gyereked életében). Azt nem mondom hogy csak miatta erőltesd a párkeresést, más férfi is nevelt már fel egyedül gyereket (olyanról is tudok aki pl. 3 kislányt). A keresztmamának is növelni kéne a szerepét, ha messze is laknak, pl. skype-on tarthatnák a kapcsolatot, illetve ti is meglátogathatnátok őt néha.Ha meg nagyobb lesz a gyerek, mehet oda nyaralni. Ami nagyon fontos, hogy hagyd bújni,ölelgesd, ha igényli és dícsérd sokat. Én a helyedben sokat olvasnék neki, az én lányom nagyon szereti, akkor az ölembe ül és hallgatja, nagyon meghitt. Diavetítőt is szereti, akkor is az ölemben van és figyel.A pszichológusok még azt szokták ilyen esetben ajánlani,h a gyerekkel sokat járj úszni, strandra. Ott adódnak olyan helyzetek, hogy pl. tartod a vízben, szárítod a haját stb... és akkor erőltetés nélkül magától kialakul a testi kontaktus ami normál esetben a kisbaba és szülei közt a kezdeteknél. Szerintem neked mint katonának nem okozna nehézséget, itt az ideje hogy megtanítsd úszni.Hajrá!
15/16 anonim válasza:
Szerintem igenis lehet neked gratulalni.es en is szeretnek. Szerintem is az apro erintesek, elalvasnal a hata vagy haja simogatasa nagyon sokat segitenek egy fajta kotelek kialakitasaban. Es ha nem kellemetlen neked akkor aludhatnal vele legalabb az elejen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!