Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy fiatal gyereknél mit...

Egy fiatal gyereknél mit tehetnék, hogy könnyebben feldolgozza az apja elvesztését és azt, hogy most már én viselem gondját?

Figyelt kérdés
Kezdem a legelején.Egy jó barátommal idegenlégiósok voltunk.Leszerelés után is megmaradt a barátság és a kötelék.Megházasodott és lett egy fia.Sajnos a barátom és a felesége 4 hónapja meghalt egy autóbalesetben.Így én mint a gyerek keresztapja magamhoz vettem.Jogilag már én vagyok a gyámja és szeretném ha minden rendben menne és boldog élete legyen.Csak elég nehéz.Nekem nem sok tapasztalatom van a gyerekekkel.Ez a 4 hónap nagyon nehéz volt neki,nagyon megviselte.Ami azt illeti engem is.Még elég bizalmatlan az irányomba.De már látom a változást.A kérdés az,hogy mire is kéne odafigyelnem.Én még mindig a katonás élet rabja vagyok,nem igen értek a gyengédséghez.Ez nem azt jelenti,hogy bántom meg ilyenek.Csak próbálok alkalmazkodni a helyzethez,és jól esne néhány tanács anyukáktól.
2014. febr. 18. 15:10
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Azt lehagytam,hogy 3 éves
2014. febr. 18. 15:14
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképpen szakember segítéségét kérném. Szerintem ilyen helyzetre senki sincs felkészülve, és attól, hogy valaki anyuka, még nem hiszem, hogy tudja, hogy min megy keresztül a kisgyerek és mire kell jobban odafigyelni nála.

Egyébként a családból nem akarta senki sem magához venni? Nagyszülők, szülők testvérei? Gondolom, ők is sokat tudnának segíteni.

2014. febr. 18. 15:18
 3/16 A kérdező kommentje:
A barátomnak már rég meghaltak a szülei,a feleségének 1 rokona él,de őt még nem sikerült elérni.
2014. febr. 18. 15:20
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Sok kitartást és boldogságot kívánok, nagyon szép tőled, hogy vállaltad!
2014. febr. 18. 15:23
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Minden tiszteletem a tiéd!

Én nem vagyok anya,de szintén 2 ilyen korú gyereknek vagyok a keresztszülője.

Pici még,h megértse a helyzetet,de az idő segíteni fog. Rájön,h most már te vagy a biztos pont az életében és kötődni fog hozzád. Egy kicsit magadra kell erőltetni a gyengédséget és hagyni kell,h hozzádbújjon,esetleg veled aludjon,ilyesmi. Most szüksége van rá! Sok sikert!

2014. febr. 18. 15:23
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

lehetsz katonás és egyben gyengéd is (a gyerekhez) ... három évessel egy ideig nehéz lesz, míg nem halványulnak az emlékei a szüleiről ... szeretgesd, játssz vele, mesélj neki, mindez belefér a katonás mentalitásba is

minden elismerésem neked!

2014. febr. 18. 15:29
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Elöszőr is hatalmas tisztelet jár neked!:) a fiatal gyerek alatt ovodáskorut kell érteni?vagy fiatalabb vagy esetleg már alsós a suliba? amúgy kisfiú vagy kislány? a keresztanyukáról mit lehet tudni? nem lehetne hogy vele élnétek és új "anyukája" és "apukája" lenne?
2014. febr. 18. 15:36
 8/16 A kérdező kommentje:
A keresztanyját kedvelem.Aranyos lány viszont van párja és Párizsban lakik én meg majd 200 km-re tőle a tengerpartnál.A születésnapján itt lesz ő is.
2014. febr. 18. 15:55
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

kedves 7-es.. te nem olvasol csak írsz? 3 éves kisfiúról van szó...

először is én is írnám, hogy minden tiszteletem a tied kedves kérdező!

ennyi idős kicsinél én is azt tanácsolnám (mint bölcsis gondozónő és anya) hogy szeretgesd amikor csak hagyja... ha csak együtt néztek egy mesét is, had bújjon oda hozzád, simogasd a fejét, hátát, sok apró kis érintés... játék közben is ha hagyja cirógasd meg az arcát pl... este ha eddig nem veled aludt, akkor vidd magad mellé és aludjon melletted, alvásnál is simogasd, mesélj neki... te közeledben nincs nő? nincs egy barátnő aki segíteni tudna neked? őszintén szólva nem tudom egy pszichológus mit tud kezdeni egy ilyen picivel.. még se rajzzal, se szavakkal nem tudja rendesen kifejezni magát, nem lehet vele elbeszélgetni a helyzetről... jár oviba? ott kérhetnéd az óvónők segítségét... sok sikert kívánok! minden rendben lesz, csak idő kérdése... légy nagyon türelmes vele...

2014. febr. 18. 15:59
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
#7 vagyok képzeld telefonról is lehet írni nem csak gépről..mire bepötyögtem addigra érkezett rá válasz..nem kénne ezért leteremteni..
2014. febr. 18. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!