Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiderült, hogy anyám egész...

Kiderült, hogy anyám egész életemben hazudott nekem. Ti megbocsátanátok?

Figyelt kérdés

Apámat sosem ismertem; anyukám azt mondta, nős ember volt, ígérte hogy elválik meg stb, de aztán lelépett. Sosem látott engem, soha egy fillért nem fizetett.

Most nagymamám elmondta, hogy nem így volt: anyu férjhez akart menni, ezért valahonnan szerzett orvosi papírt hogy nem lehet gyereke és teherbe esett apámtól. Apám nem vette el, soha nem akart se gyereket se feleséget (nem is lett neki, mint most kiderítettem). Egy ideig még együtt voltak, próbált apa lenni, de nem ment neki és lelépett. Pénzt utalt anyámnak 18 éves koromig. Persze rákérdeztem anyámnál, aki egy ideig még kertelt meg hazudott, de végül beismerte.

Ennek lassan 2 hónapja, de azóta sem enyhültem meg. Nagyon haragszom rá, hogy miatta nem volt soha apám, hogy így átvert.

Jogosan kéri, hogy bocsássak meg neki? Ti mit gondoltok?

2014. febr. 16. 12:44
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:

#50 igen, nagyon szeretem József Attilát. De nem hiszem, hogy a bosszúállás jót tenne, az tesz szolgává, saját indulatának szolgájává. A fentiek szerint kifejtve, szerintem az elengedés és túllépés az, ami segítő, mert az az életet élni segít, szabadlelkű lesz az ember tőle, és ahhoz próbáltam segítséget adni, ennyi ment, tovább nincs is több időm rá, sajnos. Szerintem, ha ez - a megértő-elengedő-megbocsájtó-megtisztító mozdulat nem történik meg, elkezdi ismételni - öntudatlanul az ember az elszenvedett hibákat. Heilinger családállításon lehet ilyenekre fényt vetíteni- kiderül, már anyja is így tett, annak az anyja is, vagy esetleg ő már ismételte, csak elmosta, elfedte maga elől. Aki nem dolgozik magának megtisztításán, ugyanazokat a hibákat fogja elkövetni, amiket ő szenvedett el - ez azért van, mert tudat alatt valahogy szeretné megérteni, ezért dramatizálja, lejátssza. Sokszor, újra és újra. Persze nem szokott így nagy megvilágosodás történni. Szerintem a bűneinkért a büntetés nem marad el - soha. De nem úgy, hogy van egy halálosztó alak, aki büntet, máshogy. Dosztojevszkij regényeiből jobban lehet fogni, mire gondolok.

Ha teljesen kitisztítja az ember a tudatot: egyszer ráébred: az inkarnálódás a másik irányból tudatos volt - ő még akkor tudta, hogy miért születik oda és akkor. Nem véletlen, hogy a pszichiáterek fogantatásig vissza tudnak hozni dolgokat. Innen úgy néz, ki egy éjszakai baleset miatt.. de nem. Az csak a teste, a lélek otthona.

Mire gondolt itt József Attila? az értelemig és tovább? hol az a tovább?

Én túllépek e mai kocsmán,

az értelemig és tovább!

Szabad ésszel nem adom ocsmány

módon a szolga ostobát.

2014. febr. 18. 20:26
 52/54 anonim ***** válasza:

Kedves #51, tényleg nem piszkálásból, csak mert már többedszer ezt a "Heilinger"-t írod és láthatóan nagyon hiszel benne... a pszichodrámának ezt a verzióját HeLLinger-módszernek hívják, az ezt kigondoló német katolikus pap és pedagógus, Bert Hellinger után... és hát nem csodaszer, mint minden pszichoterápiának, ennek is megvannak az előnyei, a hátrányai, no meg a korlátai.

A másik, amit már meg akartam jegyezni, hogy egyáltalán nem törvényszerű, hogy "ugyanazokat a hibákat fogja elkövetni, amiket ő szenvedett el" - valójában az igaz, hogy függésben maradhat, de sokszor inverz függésben, a tök ellentétét fogja csinálni, "csakazértis" - és hát voltaképp ez is a megtorlás egyfajta formája.

És akkor ezzel kikotyogtam a Hellinger-féle dolog egyik korlátját is - azoknak való, akik "ugyanazt csinálják", akik tehát családcentrikusak és tekintélyelvűek, akik tudatlanus is elfogadják az úgymond "helyüket a hierarchiában." Az ellentétesen reagálókkal ez a pszichoterápiás módszer nem tud mit kezdeni:)))

(De ezt tényleg csak az érdekesség kedvéért)

2014. febr. 19. 01:20
 53/54 anonim ***** válasza:

52 igaz, bocsánat a név hibás írásáért - nem csodaszer, de nagyon érdekes és ébresztő volt részt venni ilyenen(szintén saját tapasztalás? vagy csak olvastál róla, mert sajnos az nem ugyanaz). A többiben is sok igazság van. De hozzátenném, "direkt ellenkezőt" tenni nem magas szabadságfokú cselekedet. Szabadlelkűen gondolkodni/figyelni/élni/tenni azt jelenti, nincs semmilyen prekoncepció, előfeltevés, hátsógondolat, "üres" a tudat ( buddhista értelemben, tiszta), hanem tisztán a jelenben lenni és onnan intuitíve indítani (bármit). Nem könnyű, viszont nehéz, de érdemes, mert így jó. Persze mondani könnyű, de érdemes, még ha visszaesések sorozatával kell számolni ezen az úton. Érdekes, hogy akkor már biztos nem merülnek fel ilyen kérdések, mint az indító volt: "Jogosan kéri, hogy bocsássak meg neki?" (erről, hogy miért nem hosszasan lehetne írni)

Köszönöm a beszélgetést.

2014. febr. 19. 19:04
 54/54 anonim ***** válasza:

Döbbentén olvastam a hszeket... ide csak k..vak írnak???? Ti mind így csináltattátok fel magatokat hogy elhiszitek hogy egy ilyen nő szeretetben felnevelte a gyerekét??? Írta a kérdező hogy gyakorlatilag a nagymama nevelte míg anyuka férjvadászott. Lett egy féltesò aki végül habár kmaszként de elkerült ettől "a szuper " anyától...

Ti olvastátok amiket a kérdező írt??

Ok. Megbocsájtás... de én tuti távoli ismerősnek kezeljék innentől az anyám a ilyen lett volna. Ok hogy K..va. De így semmibe venni a saját gyerekét????

2014. ápr. 13. 09:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!