Hogy tudjak megbocsájtani apámnak, ha nemcsak anyám életét tette tönkre, hanem az egész családét?
Sehogy. Ez a "tudni kell megbocsátani" csak az álszentek imádott dumája. Vannak dolgok, amiket nem kell megbocsátani, én is gyűlölöm apámat, mert tönkretette a gyerekkoromat, az anyám életét is és a nővéremét is. Ha valaki szemétségeket követ el egész életében, ugyan miért érdemelné ki a bocsánatot? Hogy aztán még több szemétséget vétve tovább keserítse mások életét? Ugyan!
Az, hogy vele kell élned (bár szerintem esély mindig van), akkor bizony nehéz dolgod van.
Volt egy exem, aki szintén gyűlölte az apját, de az anyját is. Folyton veszekedtünk, mert állította, hogy gyűlöli őket, én viszont erre mindig azt mondtam, mégis jól jön a pénzük, mert 31 éves létedre még ők tartanak el, mert nem dolgozol.
Ha te is ebbe a kategóriába tartozol, akkor nem sajnállak.
5 A proli duma az,hogy költözz el,tartsd el magad,mert bezzeg én 17 évesen már főállásban dolgoztam stb.Sokan nem értik meg,hogy ez a mai fiatalok számára nem olyan egyszerű,mint anno.
6 Nem bánt meg semmit,mindent tagad sajnos.Még így is lehetetlen?Azért szeretnék magam miatt megbocsájtani,hogy elengedjem a múltat végre.
Most nem tudsz neki megbocsátnai, mert nem lehet megbocsátani akkor, amikor éppen gyűlölöd, vagy haragszol rá (és lehet, hogy jogosan). A megbocsátás mindig egy folyamat végén van (a gyász végén, gyász azért, hogy elvette a gyerekkrodat, hogy pokollá tette az életeted stb.), nem közben.
Akkor tudsz neki megbocsátani, ha kellően messze leszel tőle, mind fizikailag, mind lelkileg. Javaslom, hogy keress meg egy pszichiátert, igen jó volna.
És azt tudd: soha nem egy emberen múlik egy kapcsolat: nem tudom, hogy ki sulykolta bele a buksidba, hogy apuka a Rossz, a Minden Dolgok Elrontója, de ez nem feltétlenül igaz. Anyuka legalább annyira felelős azért, hogy a családi légkör pokollá lett, és legalább annyira felelős azért, hogy te meggyűlölted az apádat. Csak ezek a szálak nem látszanak. Apuka látszik, akiből családi bűnbakot csináltak. Nincs olyan, hogy az egyik szülő a Szent, a másik pedig a Gonosz. Általában a belül mélyen nagyon hasonló emberek szokták egymást választani.
Magadat ments azzal, hogy szakembert keresel, te már másként élsz, és hagyd a szüleidet maguknak. Ők valamikor egymást választották - neked nem volt választásod. Az igazi áldozat ebben a családi pokolban nem az anyukád (bármennyire is szeretne annak látszani), hanem TE és a tesvéreid, ha vannak. Leginkább te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!