Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiderült, hogy anyám egész...

Kiderült, hogy anyám egész életemben hazudott nekem. Ti megbocsátanátok?

Figyelt kérdés

Apámat sosem ismertem; anyukám azt mondta, nős ember volt, ígérte hogy elválik meg stb, de aztán lelépett. Sosem látott engem, soha egy fillért nem fizetett.

Most nagymamám elmondta, hogy nem így volt: anyu férjhez akart menni, ezért valahonnan szerzett orvosi papírt hogy nem lehet gyereke és teherbe esett apámtól. Apám nem vette el, soha nem akart se gyereket se feleséget (nem is lett neki, mint most kiderítettem). Egy ideig még együtt voltak, próbált apa lenni, de nem ment neki és lelépett. Pénzt utalt anyámnak 18 éves koromig. Persze rákérdeztem anyámnál, aki egy ideig még kertelt meg hazudott, de végül beismerte.

Ennek lassan 2 hónapja, de azóta sem enyhültem meg. Nagyon haragszom rá, hogy miatta nem volt soha apám, hogy így átvert.

Jogosan kéri, hogy bocsássak meg neki? Ti mit gondoltok?

2014. febr. 16. 12:44
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
50%

Borzalma nagy butaságot csinált anyukád és nagyon kitolt apukáddal is és veled is. De magával is.

Ettől még az anyukád, aki felnevelt, gondoskodott rólad és ha alapjában véve jó anya, akkor szerintem meg kéne neki bocsátanod a múlt béli hibáit.

2014. febr. 16. 13:55
 22/54 A kérdező kommentje:
Úgy érzem magam, mintha egy kiegészítő lettem volna, mint egy új ruha vagy nyaklánc egy randin, ami azért kell hogy megfogja a pasit.
2014. febr. 16. 13:56
 23/54 anonim ***** válasza:
53%
Én nem bocsájtanék meg neki. Egész életen át hazudott neked tényleg, lehet védeni az anyát, de akkor is hazudott x éven keresztül a lányának. Az hogy az apa lelépett érthető valamilyen szinten hisz a drága anyuka olyanba akarta erőltetni amiről mint kiderült már az elején nem akarja (itt inkább a családalapítás és házasságra). Szóval kedves kérdező én megértem miért haragszol rá.
2014. febr. 16. 13:56
 24/54 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem nem teljesen jogos a kiakadás. Ha apád annyira apád akart volna lenni, akkor nem csak a pénzt utalta volna anyukádnak minden hónapban, hanem foggal körömmel harcolt volna érted. Ha ezt nem is, de nem tűnt volna el olyan szinten az életedből, hogy majd 30 éves korodig abban a hitben élj, amiben. Tehát itt jócskán sáros ő is, nem csak anyukád. Hogy miért hallgatta el, az más kérdés. Rákérdeztél? Mit mondott? Elég valószínűnek tartom, hogy anyukád pont azért nevelt téged úgy, hogy ne akard megkeresni az apádat, hogy téged védjen.

Nem amiatt nem volt soha apád, mert anyukád átvert téged, tisztítsd ki a gondolataidat és lásd be ezt te is!

Ellenben én azt mondom lehet érdemes lenne felvenni vele a kapcsolatot, hátha...

Édesanyám 25 évesen ismerte meg az apját, a nagypapámat. Papám agresszív, alkoholista volt, anyu 1 éves volt, amikor a nagymamám úgy döntött, hogy összecsomagol és ezt nem tűri tovább. A nagypapám SOHA nem kereste anyut. Ő lett jóban az egyik unokatesójával, aki tartotta a kapcsolatot a nagypapámmal és felajánlotta neki, hogy összehozza őket. Most én vagyok olyan idős, mint akkor anyu, de én csak néhány éve tudom azt, hogy a nagypapám és anyu között régen semmilyen kapcsolat nem volt. Nekem példás nagypapám volt, jobbat nem is kívánhatnék. Mérhetetlenül ledöbbentem, amikor kiderült, hogy a saját gyerekeivel abszolút nem foglalkozott soha!

Lehet ennek happy end is a vége, de készülj fel mindenre!

2014. febr. 16. 13:59
 25/54 A kérdező kommentje:
Apám nem akart apa lenni. Sem az enyém, se másé. Ezt a döntését anyámnak tiszteletben kellett volna tartania. Nem haragszom apámra, amiért nem olvadt el amikor meglátott meg ilyenek.
2014. febr. 16. 14:15
 26/54 anonim ***** válasza:
59%

Pedig régen is állítottak ki hamis papírt pénzért. Egyik rokonnak egy kitalált betegségről állítottak ki pénzért papírt, hogy megússza a katonaságot - cirka 30 éve.

Megkenhető orvosok voltak, vannak, lesznek. Együtt dolgozom egy orvosi perekre szakosodott ügyvéddel, durvább dolgokat is bevállalnak egyes orvosok pénzért.

2014. febr. 16. 14:17
 27/54 anonim ***** válasza:
30%
Harminc eves felnott ember vagy egyedul kell meghoznod a dontest. Haragudhatsz anyukadra elfordulhatsz tolle elfelejtheted mind azt amit kaptal tolle azt hogy felnevelt egyedul sajat erejebol hogy nem dobott el hogy mindig a tamaszod volt. Vagy felul kerekedsz a sertettsegeden es halat adsz az egnek hogy anyad tisztesseges embert nevelt belolled . Apad volt aki nem valallt felelosseget aki lelepett akit sose erdekeltel. Igen lehet hogy anyad hibazott de vegul nem dobott el. S egy anyara nem szabad haragudni mert tolle kaptad a legfontosabb dolgot az eleted.
2014. febr. 16. 14:54
 28/54 anonim ***** válasza:
46%

Hát nem tudom... zömében a megbékélésre akarnak a válaszolók rávenni, köztük én is.

De ha nem, akkor gondolj bele , milyen nagyszerű: apádra, anyádra, nagyidra foghatod sikertelenségeidet, kudarcaidat, teszetoszaságaidat. Hálás lehetsz érte nekik!

2014. febr. 16. 15:00
 29/54 A kérdező kommentje:

Nem tartom magam sikertelennek. Nem vagyok kiemelkedően tehetséges, de megállok a saját lábamon.

De az, hogy gyerekként hogy bántak velem az osztálytársaim, a tanáraim, hogy csúfoltak a fattyúságom miatt, örökre nyomot hagyott bennem. És ez anyám hibája.

2014. febr. 16. 15:08
 30/54 anonim ***** válasza:
62%
kizártnak tartom, hogy tanáraid(!) csúfoltak - most lett 100%, hogy kamu a kérdés. Jobbulást!
2014. febr. 16. 15:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!