Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiderült, hogy anyám egész...

Kiderült, hogy anyám egész életemben hazudott nekem. Ti megbocsátanátok?

Figyelt kérdés

Apámat sosem ismertem; anyukám azt mondta, nős ember volt, ígérte hogy elválik meg stb, de aztán lelépett. Sosem látott engem, soha egy fillért nem fizetett.

Most nagymamám elmondta, hogy nem így volt: anyu férjhez akart menni, ezért valahonnan szerzett orvosi papírt hogy nem lehet gyereke és teherbe esett apámtól. Apám nem vette el, soha nem akart se gyereket se feleséget (nem is lett neki, mint most kiderítettem). Egy ideig még együtt voltak, próbált apa lenni, de nem ment neki és lelépett. Pénzt utalt anyámnak 18 éves koromig. Persze rákérdeztem anyámnál, aki egy ideig még kertelt meg hazudott, de végül beismerte.

Ennek lassan 2 hónapja, de azóta sem enyhültem meg. Nagyon haragszom rá, hogy miatta nem volt soha apám, hogy így átvert.

Jogosan kéri, hogy bocsássak meg neki? Ti mit gondoltok?

2014. febr. 16. 12:44
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:

Nyilván nem úgy, mint az osztálytársaim, de tettek rám megjegyzést.

Élj nyugodtan abban a boldog hitben, hogy nem volt ilyen. Meg hogy most sincs....

2014. febr. 16. 15:18
 32/54 anonim ***** válasza:
33%

te pedig ne bocsáss meg senkinek, végezz azzal a némberrel, aki megszült akaratod ellenére. És hidd azt,te vagy a legszerencsétlenebb a világon, és minden hibád okozói ők, a szüleid.

"megjegyzést tettek rád a tanárok"'- ccc.. kamu

2014. febr. 16. 15:34
 33/54 anonim ***** válasza:
71%
En is apa nelkul nottem fel soha nem csufoltak es nem erzem magam fattyunak.
2014. febr. 16. 17:34
 34/54 anonim ***** válasza:
47%

Elég bonyolult történet. Nem tudni, hogy az édesanyádat mi késztette arra, hogy mindenáron férjet találjon magának. Lehet fiatal korában nem jött ki jól a mamáddal és szeretett volna önálló lenni, ami egyedül nem ment neki, és így próbálta megoldani az életét. Nem jött össze hiába cselezett. Ettől függetlenül megszülettél, kész. Gyerekként valószínűleg azért találta ki ezt a mesét, hogy haragot ébresszen benned apáddal kapcsolatban, hogy ne hiányold annyira, hisz gyerekként biztosan nagyon hiányoltad az apukádat, főleg ha a többi kis barátodtól állandóan azt hallottad, hogy milyen klassz az ő apukájuk. A mamáról a véleményem...először is, azt megértem, hogy most, hogy nagy beteg szeretné tisztára mosni a lelkiismeretét, de azért nem szabad elfelejteni, hogy ehhez a hazugsághoz ő is 30 évig asszisztált, és rá kicsit sem haragszol.

Az apádról...nem tudlak megérteni, hogy lehetsz vele ilyen elnéző...nincs olyan szituáció, nincs olyan helyzet, ami mentesíti az alól, hogy miután tudomást szerez rólad, így leszärjon!!!Ismétlem, ez nem elfogadható!!! Ha tetszik neki, ha nem a gyereke vagy és megszülettél, nem te kérted, ők döntöttek így, elismerte az apaságot, hisz fizetett 18 éves korodig. Kötelessége lett volna szerepet vállalni! Az életedben szerepet kellett volna vállalnia, azután is, miután elmúltál 18 éves (taníttatásban pl.) Az olyan ember, aki egész életében azzal a tudattal él, hogy van egy gyereke valahol, és ennek ellenére képes megnyugtatni a lelkiismeretét azzal, hogy hát ő nem is akarta és vígan éldegél, az, ne haragudj meg, de számomra nem ember...

Végezetül pedig...jól gondold végig, ott a mamád, akit lehet sajnos elfogsz veszíteni, ott az apád, aki egyébként nincs...csak az anyád marad...elhiszem ha még nem vagy arra képes, hogy megbocsáss, de örökre nem haragudhatsz rá...azt azért nem érdemli. Kezdetben inkább beszélgessetek sokat, az segít abban, hogy feldolgozd. Remélem idővel sikerül! Drukkolok! 26/L

2014. febr. 16. 17:55
 35/54 anonim ***** válasza:
6%
szerintem is kacsa.Fent azt írod soha nem fizetett apád egy fillért sem,lejeb meg azt írod 18éves korodig utalta a lovét.Aztán,hogy nős ember volt,lejeb "meg soha nem akart se gyereket se feleséget",akkor hogy volt nős mégis?Talán az 50-es évekbe még divatba volt talán a lány anyaság ,a fattyu de azontúl a kutya nem törödött vele kinek volt apja kinek nem.Amúgy meg akárhogy szült anyád az ő dolga,nem tartozik neked elszámolni valóval.
2014. febr. 16. 19:05
 36/54 anonim ***** válasza:
57%
Utolso! Olvasd mar el a kerdest!!!! Az anyja adott be teljesen mas sztirit, mint ami valojaban tortent....
2014. febr. 16. 20:43
 37/54 anonim ***** válasza:
0%
ja, nem kamu, csak a kérdező elírta, nem 30, hanem 230 éves, mert akkor még elképzelhető volt, hogy csúfolták, 20 éve nem.
2014. febr. 16. 21:29
 38/54 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, azért látszik, hogy itt zömmel nők válaszolnak, akik anyukád bűnét relativizálhatónak látják. Én férfiként nem tartom megbocsájthatónak azt se, amit apáddal tett, ahogy hasonlóan hazugságban telt gyermekkor után azt sem tartom megbocsájthatónak, hogy neked folyamatosan hazudott.

Én magam 25 éve nem állok szóba az anyámmal, és ezt egy percig sem bántam meg, jó döntésnek vélem a mai napig, jobb gyökértelenül, majd saját gyökereket eresztve élni, mint a hazugság és szánalmas magyarázkodás korhadéka közt, azt gondolom.

A nagymamád meg a lehető legtöbbet adta Neked - igaz, kicsit későn - az IGAZSÁGOT. Nyugodtan megköszönheted. Az igazság az, ami szabaddá tesz titeket:))

2014. febr. 16. 21:46
 39/54 anonim ***** válasza:
0%
Nahát, utolsó erre a nagy IGAZSÁGRA nem gondoltunk.. mennyivel jobb lett volna, ha elkapartat titeket a szemét anyátok! Szabadok lennétek, így meg undorító, felnevelt szeretettel.
2014. febr. 17. 07:16
 40/54 anonim ***** válasza:
92%
Nézd #39, a Kérdésben leírt magatartás kb a legaljasabb, amit egy nő elkövethet egy férfival szemben, az évtizedekig tartó hazudozás - miközben ő maga nyilván őszinteséget várt el - meg a lehető legaljasabb, amit egy szülő elkövethet a gyerekével szemben. Ez szerintem ennyi.
2014. febr. 17. 08:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!