Egy ilyen szörnyű helyzetben mit tehetek? Valaki aki volt már ilyen helyzetben, vagy rutinosabb szülő, kérem segítsen!
A párommal 2 éve vagyunk együtt. Tavaly nyár óta vele lakik a 16 éves lánya is, mivel neki Pápán van a munkahelye (több száz km tőlünk), és csak 2 hetente tud haza jönni hozzájuk költöztem Karácsony után, hogy a lánya ne legyen egyedül.Tegnap reggel egy szörnyű tragédia történt, egyszerűen nem tudom megnyugdtatni szegény lányt.Nem evett egy falatott se tegnap óta, csak sír. Egész éjjel próbáltam vigasztalni, anyukám is átjött, és a barátai is sokáig itt voltak, de csak egyre rosszabb a helyzet. Felhívtam a páromat, de sajnos csak szerdán tud leghamarabb haza jönni.Nekem nincs a lánnyal szoros kapcsoltom, és engem is kikészített ez a két nap.Most is hallom a keserves zokogását, de nem tudom mit tehetnék.Nem tudom mit lehet ilyenkor mondani.Anyukám szerint jobb ha kisírja magát és ne zaklassam.De nem bírom így látni (hallani), a szivem szakad meg!
Hogyan vegyem rá, hogy egyen? Mivel lehet egy összetört lányt megvigasztalni? Mit tehetek, hogy érezze számíthat rám, és mellette vagyok? Minden tanács sokat segítene!
Én meg azt mondom, kell az orvosi, pszichológusi segítség ennek a szörnyű esetnek a feldolgozásához!!! Még akkor is, ha jelen pillanatban kijött a szobájából, és tudtál vele beszélni pár értelmes szót. Ne várd meg, amíg esetleg kiborul, és összeomlik! Kérj tanácsot a háziorvostól.
Az apa viselkedése meg no komment!
Először is, szerintem ez nagyon szép dolog tőled, hogy szeretnél segíteni és így aggódsz a lány miatt!!!
Szerintem ez még normális. Csak most történt a dolog, sokkos, ki van borulva, össze van törve... meg kell, hogy élje ezeket.
Ha viszont jövőhétre nem látszik semmi változás és még mindig úgy látjátok, hogy szükséges, kérjetek segítséget!
Kitartást és sok szeretet!
Enged meg, hogy elmeséljem a "mi" történetünket.
Ha jól emlékszem 2010 nyarán a keresztfiam legjobb barátja - ha lehet ilyet mondani - ennél is tragikusabb körülmények közt hunyt el.
A srác 18 éves volt, egy délután Debrecen egyik utcáján túl gyorsan ment a motorjával és egy munkagép, aminek az elején egy - nem tudom mi a becsületes neve - földtúróeszköz volt, egy kisutcaból kifordult. Szegény srác pont belerohant és derékból ketté vágta. Amikor ezt megtudta a keresztfiam egyből a helyszínre rohant és a gyerekkori barátja ott feküdt darabokban az úttesten. (Természetesen letakarták addigra). Ez a fiú is hibázott, ahogy a tegnapi áldozatt is, hisz a síneken nem megyünk át csak miután körbe néztünk! Ettől függetlenül, könnycseppek gyűltek a szemembe, ahogy olvastam a leírtakat! Nyugodjon Békében!
A mi keresztfiúnk is hasonlóan reagált, mint a mostoha lányod. Neki a sírás után ideg összeroppanása volt.Egy ilyen tragikus dolgot nem lehet, ilyen fiatalon feldolgozni egyedül! A keresztfiam drogokba,bulikba menekült. Szerencsére most már normális életett él, de kellett legalább két-három év mire helyre jött. Most sincs teljesen túl rajta.
Szerintem is az a legjobb, ha most biztosítod benne, hogy mellette vagy, de ne vidd túlzásba!
A hitetleneknek - mivel tudom, hogy ezzen az oldalon mindig van valaki, aki kamunak tarja ezeket a dolgokat - kerestem egy régi cikkett a szomorú történetekről.
#24-es részvétem.
De légyszi ne rémisztgessük a kommentelőt droggal.
Igen, a kislánynak orvosi segítségre lesz szüksége, és pszichológusi támogatásra, de ne fessük az ördögöt a falra.
Én úgy gondolom, hogy felnőttként sem tudnék pár nap alatt túllépni rajta, ha akár egy idegent is szinte az orrom előtt gázol halálra egy vonat. Mit érezhet szegény lány, aki ráadásul még csak 16 éves, és egy hozzá közel álló fiúval történt?
Azokkal értek egyet, akik pszichológust javasolnak. Ehhez a szituációhoz szerintem segítség kell, méghozzá hozzá értő segítség. Addig is, amíg a párod nem ér haza, keress egy szakembert, (akár kiírhatnál egy kérdést,hogy tud-e valaki a lakóhelyeden jó pszichiátert), és kérj telefonon időpontot. Kérdezd meg, hogy addig is mit javasol?
Köszönöm a sok tanácsot!
Rémesen indult a reggel, de most már kicsit nyugodtabb, evett is pár falatott.
#24-nek.
Nagyon sajnálom, ami a keresztfiad barátjával történt. Remélem a párom lányának nem lesz szüksége hasonló szerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!