Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy ilyen szörnyű helyzetben...

Egy ilyen szörnyű helyzetben mit tehetek? Valaki aki volt már ilyen helyzetben, vagy rutinosabb szülő, kérem segítsen!

Figyelt kérdés

A párommal 2 éve vagyunk együtt. Tavaly nyár óta vele lakik a 16 éves lánya is, mivel neki Pápán van a munkahelye (több száz km tőlünk), és csak 2 hetente tud haza jönni hozzájuk költöztem Karácsony után, hogy a lánya ne legyen egyedül.Tegnap reggel egy szörnyű tragédia történt, egyszerűen nem tudom megnyugdtatni szegény lányt.Nem evett egy falatott se tegnap óta, csak sír. Egész éjjel próbáltam vigasztalni, anyukám is átjött, és a barátai is sokáig itt voltak, de csak egyre rosszabb a helyzet. Felhívtam a páromat, de sajnos csak szerdán tud leghamarabb haza jönni.Nekem nincs a lánnyal szoros kapcsoltom, és engem is kikészített ez a két nap.Most is hallom a keserves zokogását, de nem tudom mit tehetnék.Nem tudom mit lehet ilyenkor mondani.Anyukám szerint jobb ha kisírja magát és ne zaklassam.De nem bírom így látni (hallani), a szivem szakad meg!

Hogyan vegyem rá, hogy egyen? Mivel lehet egy összetört lányt megvigasztalni? Mit tehetek, hogy érezze számíthat rám, és mellette vagyok? Minden tanács sokat segítene!

2014. febr. 1. 21:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem inkább orvosi segítségre van szüksége. Én mindenképp beszélnèk egy orvossal,. Mármint azonnal nem napok hetek múlva. Minél több idő telik el segítség nélkül annál nehezebben jön ki belőle.
2014. febr. 1. 22:14
 12/31 anonim ***** válasza:
93%
HU igy olvasni is szörnyű:( Legyél ott, csakhogy tudja mellette vagy és számithat rád:)
2014. febr. 1. 22:15
 13/31 anonim ***** válasza:
92%

De... láttam, fenn van a hírek közt. Virányoson történt, egy tehervonat elgázolt egy fiút, aki a sínen gyalogolt és zenét hallgatott. Még a képet is láttam a síró lányokról.

Hát valószínűleg jót fog tenni neki egy pszichológus segítsége, és persze a lelki támogatás. De most jel pill szerintem ne nyomulj, ki kell sírnia magát.

2014. febr. 1. 22:16
 14/31 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom utólsó, de az apja azt mondta majd szerdán.Szerintem nem kellene addig várnunk.. de Ő az apja.
2014. febr. 1. 22:19
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog szerdáig sírni, de le kell nyugodnia. Egyelőre hagyd, alszik rá egyet, most a sokk miatt úgysem nem éhes. Esetleg addig kihívhatod hozzá a háziorvost, ha jónak látod, aki megnézi, milyen állapotban van.
2014. febr. 1. 22:21
 16/31 A kérdező kommentje:

Az előző a 11-esnek ment.

Igen, Virányoson történt.

Ne nyomoluk, nem akarom, hogy meg rosszabb legyen neki.Viszont nem evett egy falatott se tegnap óta.Kb. egy órája bementem hozzá, hogy legalább egy teát igyon, de még most is ott van a bögre az asztalán, teával együtt.

2014. febr. 1. 22:23
 17/31 anonim ***** válasza:
96%

Őszintén? Szerintem ez a reakció teljesen normális. Most kell neki egy kis idő, esetleg megkérdezheted, hogy örülne -e valaki társaságának, mert akkor elhívhatod. Akár pl. egy barátnőjét is, aki osztozik ebben az egészben.

Biztosítsd róla, hogy bár nem vagytok szoros kapcsolatban, de ha bármiben, bármivel tudsz a segítségére lenni, akkor nyugodtan szóljon.

Nem biztos, hogy nem tudja megemészteni a dolgot. Azt pár nap múlva fogjátok látni, sikerült -e kicsit megnyugodnia. Amennyiben nem és csak belelovalja magát a történtekbe pszichológusra lesz szüksége.

2014. febr. 1. 22:34
 18/31 anonim ***** válasza:
24%
Ki az a nyomorék, aki még itt is lepontozgat...
2014. febr. 1. 22:38
 19/31 anonim ***** válasza:
83%
Nem kell ehhez orvosi segítség. Jól kisírja magát, kialussza majd ha tud aludni, aztán szépen lassan megnyugszik egy kicsit. Ha pár nap múlva sem nyugszik meg, akkor esetleg valami gyenge nyugtató, de nem most. Most hagyni kell békén.
2014. febr. 1. 22:41
 20/31 A kérdező kommentje:

Na, sikerült pár értelmes mondatott beszélnem vele, de sajnos az evésre nem tudtam rávenni, de legalább kimozdult a szobájából. Jelen pillanatban ennek is nagyon örülök.

Bárki is szórakozik a lepontozzással, kérem emberelje meg magát! Nincs jobb dolga?! Inkább legyen azzal, akit szeret, amíg tud.. mert az élet nagyon kegyetlen tud lenni! :(

2014. febr. 1. 22:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!