Anyum teljesen begőzölt.! Mit tegyek? 14l
Az a helyzet hogy 8.os vagyok és gimnázium választás elott állok.Eddig minden rendben volt,megbeszéltük hogy bejelolom 1.Veres békáson 2.Móricz Szentendrén 3.Kerék Bp.n 4.Rákóczi Szentendrén.De most kitalálta hogy jelöljuk be 1.Árpádot Bp.n 2.Óbudait Bp.n..Es mondja hogy márpedig oda fogom beadni mert o írja alá meg stb.De en nem akarok oda menni.Nem a szintemnek való fel se vennének,es nem akarok bejárkálni szentendrérol.Én úgy akarom bejelolni ahogy az első listán van +A kerék helyett a II.Rákoczit Bp.n a 4.keruletben.Tovabb szeretnek majd tanulni főiskolán vagy egyetemen,de nem akarok azért lecsúszni onnan mert az erős gumi miatt 2eseim vannak .:'(
Szerintetek mit csináljak .??
Gimnázium és gimnázium között csak követelményben van különbség, de mindkettő azt az alapot adja, ami a továbbtanuláshoz szükséges lehet és a nehezebb csak pluszt!
Úgyhogy nekem senki ne mondja, hogy a gyereknek muszáj erősebb gimibe mennie, hogy megutálja a tanulást és utazgasson a világ másik végére, csak mert az erősebb gimi. És akkor mi van? Ha valaki akar, itt is tanul és jó átlaggal mehet fősulira, egyetemre.
Nem egy embert láttunk már, akit benyomtak erős iskolába, utálta, nem tanult vagy léptelen volt arra a színvonalra, így csak elrontotta az éveit és nem hogy tovább tanulásra nem volt esélye, de a gimit is alig végezte el vagy még annyit se!
Élőben jelentkezem a város legelitebb sulijának végzett diákjaként. Matematika-informatika szak, diszkalkuliás végzettjeként. Bukdácsoltam, elvégeztem, de nem akartam arrafele sem menni, hiszen engem a humán tantárgyak vonzottak. Jelenleg pszichológia egyetemen nyomom, és átkozom azt a 4 rettenetesen eltöltött évemet, amit átszenvedtem.
Mindenképp mesélj efféle elrettentő példákat.
Még szerencse, hogy az egyetemválasztásánál nem lehetett beleszólásuk...
Én meg sajnálom, hogy nem szóltak bele a szüleim. Igaz, hogy én szakközepet választottam egy gimi helyett, nem pedig két gimnáziumok között kellett döntenem. Bár így sem volt rossz, mert egy felső és egy középfokú nyelvvizsgával jöttem el a szakközépből, olyan jegyekkel és olyan érettségivel, amivel bármikor bárhova felvesznek, ahol nem reaál tárgyak a követelmények, mert értelemszerűen olyan érettségim nincsen. Szóval ez is egy nagyon erős iskola volt. DE itt nem tanultunk kémiát, fizikát stb. rendesen, csa két évig. És én utólag ezért szívok, mert végül mégis más irányba akartam indulni és évekkel az érettségi után kezdhetem önállóan újratanulni ezeket, hogy emelt szinten leérettségizzek és tudjak felvételizni oda, ahova ezek a tárgyak kellenek. Abban a gimiben is meglett volna a nyelvvizsga, amiért a szakközepet választottam az az volt, hogy nem akartam ezeket a plusz tárgyakat tanulni.
Most meg utólag verem a fejem a falba, hogy de hülye vagyok, hogy anno azt néztem, hogy könnyebb legyen. Az csak négy év az életedből, de meghatározza az összes utána következőt.
Hidd el, nem fogsz bukdácsolni. Ha nem tudsz teljesíteni egy erős középiskolában, akkor amúgy is, semmilyen felsőoktatási intézményre nem vagy alkalmas, még a bivalybasznádira sem, mert ott egy-egy vizsgaidőszakra érettségi mennyiségű anyagot kell megtanulni, és senkit nem érdekel a nyomorod.
Azonkívül érettségit is ugyanazt írod, amit egy erősebb iskolából lehet jobbra írnál nem gondolod? Márpedig lehet az érettségi eredményt duplázni, ha attól félsz, hogy az évközi jegyeid állnak a továbbtanulásod útjába.
Ne úgy válassz iskolát sose, hogy melyik az egyszerűbb (szerinted)! A legjobbat kell választani, azt nem lehet megbánni!
Az egyik elrettentő válaszoló nagyon aranyos a sztorijával, de ő egy reál szakra ment, humán érdeklődésssel. Itt most csak az intézményről van szó, nem arról, hogy ő dráma szakra menne, az anyja meg kémiára erőlteti.
Mindenesetre én utólag azt mondom, hogy nincsen nehéz középiskola. Maximum nem akarás van. Aki utána tud telejsíteni egy egyetemen, az bármelyik magyarországi középiskolát el kell tudja végezni, mert az összes lófäsz bármelyik egyetemhez képest.
Szia,az én véleményem az,hogy egyetem előtt jó alap az erős gimi!
Tényleg senki nem lesz rád tekintettel egy normálisabb-keményebb szakon,óriási mennyiséget kell tanulni folyamatosan és vizsgaidőszakban is.
Ha valami mérnöknek mész ott még házik is akkora mennyiségben vannak hogy napi 10-12 órát tanulok heteken át,mindennap és még így is néha elbukok ezt azt.
Attól is függ persze,mit és hol szeretnél majd tanulni én gimi előtt is tudtam,hogy mérnök leszek.
Az is igaz,hogy a gimiben tanultak semennyire nem segítettek egyetemen DE!!! nagyon fontos hogy a gimiben tanult "általános" dolgok adják az alapműveltség óriási részét!!!! Alap kémia,földraj,fizika,biológia,helyesírás,irodalom,nyelv,történelem.Ezeket már soha nem fogod akarni/nem lesz időd behozni,és csak buta leszel sok ember mellett akik hozzá tudnak szólni politikához,történelmi eseményhez valami tudományos cikkhez vagy esetleg valamit boncolnak egy versben..NEKEM hiányzik sok gimis tudás,mert puskáztam is és lusta is voltam.SAJNÁLOM,hoyg ilyen voltam,egyetemen majdnem ki-b-asztak mint macskát szarni,nagyon nehezen sírva maradtam bent,bukdácsolva mert nem megy,mert képességeimen és eddigi hozott szorgalmamon felüli követelmény van a BME-n.
Szóval,gondold át mégegyszer és tudom,hogy sza-r,de tanulj,tényleg tanulj,mert először te dolgozol a diplomádért aztán ő dolgozik érted örökké :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!