Anyum teljesen begőzölt.! Mit tegyek? 14l
Az a helyzet hogy 8.os vagyok és gimnázium választás elott állok.Eddig minden rendben volt,megbeszéltük hogy bejelolom 1.Veres békáson 2.Móricz Szentendrén 3.Kerék Bp.n 4.Rákóczi Szentendrén.De most kitalálta hogy jelöljuk be 1.Árpádot Bp.n 2.Óbudait Bp.n..Es mondja hogy márpedig oda fogom beadni mert o írja alá meg stb.De en nem akarok oda menni.Nem a szintemnek való fel se vennének,es nem akarok bejárkálni szentendrérol.Én úgy akarom bejelolni ahogy az első listán van +A kerék helyett a II.Rákoczit Bp.n a 4.keruletben.Tovabb szeretnek majd tanulni főiskolán vagy egyetemen,de nem akarok azért lecsúszni onnan mert az erős gumi miatt 2eseim vannak .:'(
Szerintetek mit csináljak .??
Szia!
Annyit vállalj be, amennyit még éppen bírsz, ne kevesebbet és ne többet!
Fontos a jó gimi, de szintén fontos, hogy utolsó 2 évben meg legyen az ötös a felvételi tárgyakból.
Lesz még időd az első két évben megtapasztalni, hogy mennyire jó sulit választottál, tehát ennél a döntésnél most még nyugodtan hibázhatsz.
Törekedj arra, hogy oda járó elsősökkel, negyedikesekkel beszélgess, mielőtt bárhová beadod a jelentkezésedet!
Az "erős" gimik igazából azért erősebbek mert többet várnak el a diákoktól, de nem feltétlenül tanulményi szinten, hanem magatartásban.
Ahol én jártam ott nagyon szigorúan betartatták az egymással való helyes viselkedés szabályait, de nem követeltek különösen sokat tanulmányi szinten.
A legtöbb gyerek akit eltanácsoltak, nem tudott alkalmazkodni a szabályokhoz, nem volt benne elég önfegyelem, nem tudta lenyelni a békát adott esetben.
Márpedig ezek olyan készségek amikre sajnos néha szükség van. Én nem bánom hogy oda jártam, de tény hogy néha nagyon igazságtalannak éreztem néhány dolgot és néhány embert azóta is gyűlölök.
Én az Apáczaiba jártam, nem tudom, hogy hallottál-e róla, de elég erős iskola. Nálunk is volt néhány tanár, aki az átlagosan elvártnál "kicsit" többet követelt. Ilyen volt a matek is. Itt ráadásul fakultációra is jártam, ami a kötelezőn felül heti plusz három matekórát jelentett. Na itt hirtelen az erős 4-es kategóriából a kettes hármas közé süllyedtem. Ez egészen addig zavart, míg a 11. és a 12. közötti nyáron nyelvvizsga előkészítőn el nem kezdtem Corvinusos egyetemistákat korrepetálni, ugyanis bizonyos dolgokat jobban tudtam, mint ők. Na ekkor már reménykedtem, hogy pontduplázással (továbbtanulásnál csak az érettségi pontok számítanak, a gimnáziumiak nem) még felvehetnek, de biztossá csak akkor vált, amikor 12.-ben egy 7.-től 10. óráig írt emelt szintű próbaérettségi rákészülés nélkül 84%-os lett. Persze aztán az érettségi is jó lett, átlag 93% (a matek 91%), és simán felvettek az egyetemre.
Tanulság számomra, hogy sokkal jobb egy erős suliban közepesen teljesíteni, mint fordítva.
Szia! Én végzős vagyok az anyukád által erőltetett gimik egyikében, a testvérem pedig a másikba jár, most tizedikes.
Én csak azt tudom neked mondani, hogy mindenhol vannak jó és rossz tanárok meg persze jó és rossz osztályközösségek, ezek sokkal nagyobb hatással lesznek a továbbtanulásodra, gimis éveidre, mint az, hogy mi az iskola neve vagy milyen a presztízse. De ezeket előre nem tudhatod sajnos.
A Veres, az Óbudai és az Árpád erős sulik, de azért nem teljesíthetetlen a követelmény. Szentendréről bejárhatsz hévvel, és így mindhárom iskola könnyen megközelíthető.
A továbbtanulási követelményeket minden évben megváltoztatják,de ha folytatódik ez a tendencia, nem igazán fogod tudni kikerülni azt, hogy emelt szinten érettségizz legalább egy tárgyból, ahol központi az elbírálás, tehát a nagyobb tudásoddal (ha az esetleg év végi jegyben 4-es is)többet nyerhetsz.
Remélem tudtam segíteni! Ha van ezekkel a sulikkal kapcsolatban még kérdésed (a többiről nem tudok sajnos sokat) írj privátot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!