Hogyan tudnék jó "mostoha"szülő lenni?
Páromnak van két kislánya, mi már két éve együtt vagyunk , a lányokat eddig csak képen láttam. Most fog bemutatni nekik.
Mindig mondtam páromnak , hogy biztos nagyon szeretni fogom őket.
Így is gondolom , sosem kiabálnék velük , vagy utasítgatnám őket.
Velem mostoha anyám és mostoha apám is ordibált..
Mit kellene tennem , hogy jó kapcsolatot alakitsak ki velük?
20/l
Azonnal éreztem, hogy nagyon fiatal vagy :)
Semmi különöset ne tegyél, légy önmagad. Szeresd őket, légy pozitív, de kár megjátszani bármit is, mert a gyerekek átlátnak a szitán, szóval ne erőltess semmit.
A jó kapcsolat magától, természetesen jön és nekik is közeledniük kell.
Elöször is várd meg, amig ök közelednek hozzád, ne "támadd le" öket kapásból. A gyerekeknek idö kell, mire az ismeretlen valakivel elkezednek beszélgetni.
Másodszor legyél öszínte, ha valami nem tetszik, mondd meg (nem durván), de sose beszélj mellé.
Harmadszor nem mostoha "szülö" akarj lenni -, hanem egy kedves "ismerös".
Nagyon lepontozták az utolsót, pedig szerintem igaza van. Te inkább "baráti" viszonyra törekedj, ne anyáskodj felettük, ne próbáld nevelgetni őket (persze ez nem azt jelenti, hogy nem is szólhatsz semmiért), ez a szülők dolga.
Ne "nyomulj" náluk nagyon, viselkedj természetesen, hagyd, hogy ők nyissanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!