Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vérvételből kiderülhet, hogy...

Vérvételből kiderülhet, hogy nem a férjem a fiunk apja?

Figyelt kérdés

13 éve megcsaltam a páromat, pár hónap múlva megtudtam, hogy terhes vagyok. Akkor már volt két fiunk és fel sem merült bennünk, hogy ne tartsuk meg a babát. A férjem imádja őket, azt lehet mondani, hogy értünk él.

Ma vért vettek a fiamtól és megtudtam, hogy a vércsoportja nem azonos egyikőnkével sem.

Mi lesz, ha kiderül, hogy nem a párom az apja?

2013. dec. 18. 14:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
83%
38-as nics igazad.Mert O-ás nem lehet.
2013. dec. 18. 15:33
 42/75 anonim ***** válasza:
76%

Nagyjából teszek rá,hogy lepontoztatok.

Én 37 éves koromban tudtam meg mi az ábra.Senkinek sem kívánom.Igenis mondja meg az igazat mind3 érintettnek ha kiderül-nem a férj az igazi apa.Mindenképen csináltatnék genetikai tesztet.MERT NINCS SZÖRNYŰBB BŰN SZÁNDÉKOS HAZUGSÁGBAN TARTANI SENKIT!!ERRE NINCS IGAZI BOCSÁNAT Van dr a nevem előtt amúgy.

2013. dec. 18. 15:37
 43/75 A kérdező kommentje:
Gyógyszerrel védekeztem akkor. Akkor ez az Rh nem számít?
2013. dec. 18. 15:38
 44/75 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Félrelépés esetén legalább annyi felelősségtudat legyen már benned, hogy óvszerrel védekezel, hogy a férjedet megóvd a kandúrod nyavalyáitól..

Egyébként ha gyógyszerrel védekezel, minimális az esélye a teherbe esésnek, feltéve ha rendszeresen szeded. Gyógyszer mellett fogant a baba?

2013. dec. 18. 15:41
 45/75 anonim ***** válasza:
Na ez egyre jobb.Még egy gyógyszer mellett született baba.Brrrr.
2013. dec. 18. 15:47
 46/75 A kérdező kommentje:
Èn sem vagyok az. Szerencsére akkor a párom az apa. Megnyugodtam!
2013. dec. 18. 15:59
 47/75 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat hogy megkérdezem de miért is nyugodtál meg?? Talán a szeretőd vércsoportját is tudod? Egy apasági teszt és már is tudni fogod.
2013. dec. 18. 16:02
 48/75 anonim ***** válasza:
100%
Hát én azért nem nyugodnék meg a helyedben!
2013. dec. 18. 16:03
 49/75 anonim ***** válasza:
100%
Ne nyugidj meg. Ennyiből csak azt lehet megállapítani, hogy a férjed LEHET, hogy a gyerek apja, azaz a vércsoportok alapján nem kizárt. Érted?
2013. dec. 18. 16:17
 50/75 Passiflora ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Szigorúan a kérdésed megválaszolására szorítkozva, egy vérvételből bizonyos esetekben valóban kétséget kizáróan kiderülhetne, hogy nem a feltételezett apa a vér szerinti szülő, de a Ti esetetekben ez nem áll fenn.

Tudomásom szerint az orvosokra egyébként ebben az esetben is érvényes a titoktartási kötelezettség, ilyen esetekben etikai okokból nem hozhatják a gyermekét sajátjaként nevelő férfi tudomására, hogy nem lehet ő a vér szerinti apja. Maga az apa a vércsoportok tudatában - középiskolás biológiai ismeretekkel - természetesen eljuthat erre a felismerésre magától, de az orvosok nem avatkozhatnak be ilyen módon egy család életébe.

Ilyen vércsoportok mellett, amit leírtál, lehet a férjed a genetikai apa.

Ha te A vércsoportú vagy, a férjed AB, a gyerekeitek A, B vagy AB vércsoportúak lehetnek, csak nullásak nem.

Ami pedig az Rh +/- rendszert illeti, két Rh+ szülőnek is lehet Rh- vércsoportú gyereke (mint a ti esetetekben), erre 25% esély van.

Genetikai vizsgálat nélkül, pusztán a vércsoportok alapján akkor lehetne biztosan kizárni, hogy a másik férfi a gyermeked apja, ha annak az illetőnek nullás, vagy A vércsoportja lenne.

2013. dec. 18. 16:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!