Vérvételből kiderülhet, hogy nem a férjem a fiunk apja?
13 éve megcsaltam a páromat, pár hónap múlva megtudtam, hogy terhes vagyok. Akkor már volt két fiunk és fel sem merült bennünk, hogy ne tartsuk meg a babát. A férjem imádja őket, azt lehet mondani, hogy értünk él.
Ma vért vettek a fiamtól és megtudtam, hogy a vércsoportja nem azonos egyikőnkével sem.
Mi lesz, ha kiderül, hogy nem a párom az apja?
Nagyjából teszek rá,hogy lepontoztatok.
Én 37 éves koromban tudtam meg mi az ábra.Senkinek sem kívánom.Igenis mondja meg az igazat mind3 érintettnek ha kiderül-nem a férj az igazi apa.Mindenképen csináltatnék genetikai tesztet.MERT NINCS SZÖRNYŰBB BŰN SZÁNDÉKOS HAZUGSÁGBAN TARTANI SENKIT!!ERRE NINCS IGAZI BOCSÁNAT Van dr a nevem előtt amúgy.
Kedves Kérdező!
Félrelépés esetén legalább annyi felelősségtudat legyen már benned, hogy óvszerrel védekezel, hogy a férjedet megóvd a kandúrod nyavalyáitól..
Egyébként ha gyógyszerrel védekezel, minimális az esélye a teherbe esésnek, feltéve ha rendszeresen szeded. Gyógyszer mellett fogant a baba?
Kedves Kérdező!
Szigorúan a kérdésed megválaszolására szorítkozva, egy vérvételből bizonyos esetekben valóban kétséget kizáróan kiderülhetne, hogy nem a feltételezett apa a vér szerinti szülő, de a Ti esetetekben ez nem áll fenn.
Tudomásom szerint az orvosokra egyébként ebben az esetben is érvényes a titoktartási kötelezettség, ilyen esetekben etikai okokból nem hozhatják a gyermekét sajátjaként nevelő férfi tudomására, hogy nem lehet ő a vér szerinti apja. Maga az apa a vércsoportok tudatában - középiskolás biológiai ismeretekkel - természetesen eljuthat erre a felismerésre magától, de az orvosok nem avatkozhatnak be ilyen módon egy család életébe.
Ilyen vércsoportok mellett, amit leírtál, lehet a férjed a genetikai apa.
Ha te A vércsoportú vagy, a férjed AB, a gyerekeitek A, B vagy AB vércsoportúak lehetnek, csak nullásak nem.
Ami pedig az Rh +/- rendszert illeti, két Rh+ szülőnek is lehet Rh- vércsoportú gyereke (mint a ti esetetekben), erre 25% esély van.
Genetikai vizsgálat nélkül, pusztán a vércsoportok alapján akkor lehetne biztosan kizárni, hogy a másik férfi a gyermeked apja, ha annak az illetőnek nullás, vagy A vércsoportja lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!