Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál ha nem engednék a...

Mit szólnál ha nem engednék a szüleid hogy 21 évesen a pároddal töltsd az ünnepeket?

Figyelt kérdés
21 vagyok anya nem akarja engedni hogy 23 estétől 26 hajnaláig velem/nálunk töltse.párom 26 éves és külföldön dolgozik. 5 éve vagyunk együtt
2013. dec. 18. 10:34
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
20%

#28 "Az egyik ismerősöm azt mondta az egyetemista fiának, hogy majd akkor karácsonyozhat a barátnőjééknél, ha eljegyezte, mert a karácsony a legszentebb családni ünnep." - az ismerősöd egyetemista fia nyilván nagykorú, tehát ott karácsonyozik, ahol csak akar, és ebbe az ismerősödnek a világon semmi beleszólása nincs, leszámítva azt, hogy véleménye persze lehet, meg azt el is mondhatja... ennyi.

Mi a párommal hol együtt karácsonyozunk ketten, hol a szüleinél a testvére családjával egyetemben sokan, tök változó... és ez így megy a kapcsolatunk eleje óta....

2013. dec. 18. 14:27
 32/54 anonim ***** válasza:
66%

Hát pontozhattok ahova akartok, szerintem valaminek történni kellett, amitől anyuka vélemyéne ennyire megváltozott. Neked azt mondom, most még nem késő változtatni a dolgokon. Ha majd ott állsz férjezetten két gyerekkel, berendezekk külön házikóval az udvar másik végén, akkor már nehezebben költözöl el onnan, bármennyire is nehezedik a helyzet anyukáddal.

Amúgy is ilyen szeszélyes típus anyukád? Erre vall az, hogy először oda akarja építtetni a ki otthonotokat a saját udvarába, utána meg karácsonyra sem látja szívesen a leendő vejét. Vagy tényleg történt valami, amiről ne mtudunk?

2013. dec. 18. 14:29
 33/54 anonim ***** válasza:
45%
Hát szerintem nagyon is van beleszólása ha havi szinten többszázezer forintjába kerül a "gyerek" egyetemista élete, beleértve az új ruhákat, a kocsmai mulatásgokat, a lakhatást, a tanulmányokkal kapcsolatos költségeket és még sok mindent. Havi többszázezres költség azért feljogosítja az ember erre-arra. Na meg az is, hogy ő az apja. Akit még eltartanak, az gyerek, ha tetszik, ha nem... :) Olyan nincs, hogy egy helyzetnek csak az előnyeit fogadom el, nem nézhetek minden dolgot külön-külön a nekem kedvező megvilágításban. Ha egy élethelyezetet válaszottam vagy elfogadtam, akkor annak az előnyeit és a hátrányait is el kell viselnem.
2013. dec. 18. 14:33
 34/54 anonim ***** válasza:
39%
az elsö válaszolo: "Közölném anyámmal, hogy akkor rám se számítson." mulatságos is lenne, ha a szülö által eltartott gyerek még zsarolna is. :D usgyi pofon :D egyébként nekem sem áll össze ez a történet, legegyszerübb lenne megbeszélni a szüleiddel. kedvesen, szeretettel és nem lázadva. (és igyekezni minél elöbb önállonak lenni, nem függni se a szülöktöl, se a barátodtol....pláne nem egy portára épiteni a szülökkel)
2013. dec. 18. 14:52
 35/54 anonim ***** válasza:
19%

#33, persze, szólni szólhat - jeleztem én is - oszt itt a snitt. Ha a gyerek mást akar, semmit, ismétlem SEMMIT sem tehet ellene - szerencsére:)

Mert ugye mindaz amit leírtál, csak a Te képzeletedben létezik, a valóságban nincs külön szabály a tanuló és a dolgozó, a szüleivel élő és az egyedül élő 18+ évesekre... tegyük fel, elmegy mégis a barátnőjéékhez karácsonyozni... mit tud tenni? Toppant egy nagyot? Bosszúból nem ad neki ajándékot?

2013. dec. 18. 14:58
 36/54 anonim ***** válasza:
36%
#34, a lázadás egyáltalán nem rossz tulajdonság, csak a kő-konzervatívok akarják örökösen annak beállítani... egyfelől. Másfelől "még zsarolna is. :D usgyi pofon :D" - hát, miután betöltöttem a 18-at, anyám még egyszer emelte rám a kezét... aztán a nézésemből szerintem levette, hogy ezt még egyszer nem érdemes megpróbálnia...
2013. dec. 18. 15:19
 37/54 anonim ***** válasza:
24%
Hát nagyon bízom benne, kedves előző, hogy az én gyerekem nem így fog gondolkodni, ahogy te, mert a világ nem arról szól, hogy nekem mindent lehet meg minden jár de senkinek nem tartozom engedelmességgel vagy tisztelettel. Az, hogy mihez van jogod, bizony nemcsak attól függ, hogy hány éves vagy, majd megtudod, ha felnősz :) De most már ne ezen rágódj, mert a kérdés nem a te problémádról szól.
2013. dec. 18. 15:21
 38/54 anonim ***** válasza:
bocs, nem előző most már, hanem előző előtti :)
2013. dec. 18. 15:22
 39/54 anonim ***** válasza:
52%

Nézd Kedves #37, ez nem az "én problémám" meg a "te problémád" meg a "Kérdező problémája", hanem az a probléma, hogy van itt a GYK-n egy válaszadói réteg, amelyik egy ilyen kérdésnél - és jellemzően a fiataloknak a szüleik kapcsán feltett kérdéseinél - nem a Kérdező problémáján akar segíteni, hanem pont a szülei által képviselt "rendpárti, értékelvű, konzervatív" jelzőkkel illethető dágványba akarja őket belenyomni, a vesztes helyzet elfogadására, az engedelmességre kondicionálni. Ez itt is a probléma...

Ebben a kérdésben az a helyzet, hogy ha eltekintünk az esetleges brutális helyhiánytól, mint tényleg indokolható körülménytől, akkor bizony a Kérdezőnek van igaza, joga van a Karácsonyt - úgy mint a szeretet ünnepét - az általa a legjobban szeretett és sajnálatosan ritkán látott párjával IS tölteni. Ha a szülei ennek érdekében nem képesek félretenni a saját elveiket a dologról, és felfogni, hogy a gyereküknek joga van a saját életét a saját elvei szerint élni, az bizony elég gáz... és teljesen érthetővé tesz számomra bármiféle lázadást.

Szóval én pont arra bíztatom a Kérdezőt, hogy igenis lázadjon, álljon ki a kapcsolatáért és a barátjáért, és szembesítse a szüleit azzal, hogy az ő elvárásuk enyhén szólva anakronisztikus.

Ugyanis, ha nem ezt teszi, az az ő veszteségük lesz, és nem másé. Ha a Kérdező a saját lányom lenne, akkor is arra biztatnám, hogy igenis álljon ki a kapcsolatáért, a barátjáért - és igencsak esne a szememben a renoméja, ha "engedelmeskedő üzemmódba" kapcsolna....

(egyébként 49/F)

2013. dec. 18. 15:37
 40/54 anonim ***** válasza:

:)

igen, értékelvű vagyok, ezt simán vállalom :) de 49 évesen lázadni??? :)

2013. dec. 18. 15:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!