Mit szólnál ha nem engednék a szüleid hogy 21 évesen a pároddal töltsd az ünnepeket?
#28 "Az egyik ismerősöm azt mondta az egyetemista fiának, hogy majd akkor karácsonyozhat a barátnőjééknél, ha eljegyezte, mert a karácsony a legszentebb családni ünnep." - az ismerősöd egyetemista fia nyilván nagykorú, tehát ott karácsonyozik, ahol csak akar, és ebbe az ismerősödnek a világon semmi beleszólása nincs, leszámítva azt, hogy véleménye persze lehet, meg azt el is mondhatja... ennyi.
Mi a párommal hol együtt karácsonyozunk ketten, hol a szüleinél a testvére családjával egyetemben sokan, tök változó... és ez így megy a kapcsolatunk eleje óta....
Hát pontozhattok ahova akartok, szerintem valaminek történni kellett, amitől anyuka vélemyéne ennyire megváltozott. Neked azt mondom, most még nem késő változtatni a dolgokon. Ha majd ott állsz férjezetten két gyerekkel, berendezekk külön házikóval az udvar másik végén, akkor már nehezebben költözöl el onnan, bármennyire is nehezedik a helyzet anyukáddal.
Amúgy is ilyen szeszélyes típus anyukád? Erre vall az, hogy először oda akarja építtetni a ki otthonotokat a saját udvarába, utána meg karácsonyra sem látja szívesen a leendő vejét. Vagy tényleg történt valami, amiről ne mtudunk?
#33, persze, szólni szólhat - jeleztem én is - oszt itt a snitt. Ha a gyerek mást akar, semmit, ismétlem SEMMIT sem tehet ellene - szerencsére:)
Mert ugye mindaz amit leírtál, csak a Te képzeletedben létezik, a valóságban nincs külön szabály a tanuló és a dolgozó, a szüleivel élő és az egyedül élő 18+ évesekre... tegyük fel, elmegy mégis a barátnőjéékhez karácsonyozni... mit tud tenni? Toppant egy nagyot? Bosszúból nem ad neki ajándékot?
Nézd Kedves #37, ez nem az "én problémám" meg a "te problémád" meg a "Kérdező problémája", hanem az a probléma, hogy van itt a GYK-n egy válaszadói réteg, amelyik egy ilyen kérdésnél - és jellemzően a fiataloknak a szüleik kapcsán feltett kérdéseinél - nem a Kérdező problémáján akar segíteni, hanem pont a szülei által képviselt "rendpárti, értékelvű, konzervatív" jelzőkkel illethető dágványba akarja őket belenyomni, a vesztes helyzet elfogadására, az engedelmességre kondicionálni. Ez itt is a probléma...
Ebben a kérdésben az a helyzet, hogy ha eltekintünk az esetleges brutális helyhiánytól, mint tényleg indokolható körülménytől, akkor bizony a Kérdezőnek van igaza, joga van a Karácsonyt - úgy mint a szeretet ünnepét - az általa a legjobban szeretett és sajnálatosan ritkán látott párjával IS tölteni. Ha a szülei ennek érdekében nem képesek félretenni a saját elveiket a dologról, és felfogni, hogy a gyereküknek joga van a saját életét a saját elvei szerint élni, az bizony elég gáz... és teljesen érthetővé tesz számomra bármiféle lázadást.
Szóval én pont arra bíztatom a Kérdezőt, hogy igenis lázadjon, álljon ki a kapcsolatáért és a barátjáért, és szembesítse a szüleit azzal, hogy az ő elvárásuk enyhén szólva anakronisztikus.
Ugyanis, ha nem ezt teszi, az az ő veszteségük lesz, és nem másé. Ha a Kérdező a saját lányom lenne, akkor is arra biztatnám, hogy igenis álljon ki a kapcsolatáért, a barátjáért - és igencsak esne a szememben a renoméja, ha "engedelmeskedő üzemmódba" kapcsolna....
(egyébként 49/F)
:)
igen, értékelvű vagyok, ezt simán vállalom :) de 49 évesen lázadni??? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!