Mit szólnál ha nem engednék a szüleid hogy 21 évesen a pároddal töltsd az ünnepeket?
Semmit, amíg otthon éltem addig tiszteletben tartottam a kérésüket. 4 évig egyetlen karácsonyt sem töltöttünk együtt a párommal, mindenki a saját szüleivel, családjával ünnepelt.
Azóta mi már együtt élünk, tavaly kettesben voltunk itthon, idén pedig a szüleim saját maguk ajánlották fel, hogy karácsonyozzunk náluk, aludjunk ott, mert szeretnék ha együtt lenne a család. Úgy néz ki, ők azóta gondolják komolynak a mi kapcsolatunkat amióta együtt élünk.
23/L
Azért nem mindegy, hogy MEKKORA a "nálunk", mert egy kétszobás lakásban én sem örülnék, ha egy idegen lenne ott napokig, függetlenül a karácsonytól, ami meg szerintem szük családi ünnep.
Ha több szintes ház, ahol a gyerek teljesen külön lehet a barátjával, az más.
Megfogalmazódna a fejemben, hogy a párom miért nem akar a családjával karácsonyozni? Számomra ez fura lenne. 1-1 nap oké, de hogy konkrétan az egész karácsonyi időszakot velem, a családommal akarja tölteni és nem a sajátjával, azt furcsállnám.
Egyébként 23 éves vagyok, tudom, hogy anyu nem mondana ilyet, de ha olyan helyzetbe kerülnénk, akkor sosem mondaná azt anyu, hogy a párom nem töltheti nálunk a karácsonyt. Javarészt együtt élünk, de a páromnak 250 km-re élnek a szülei. Idén ő hazautazik és én is hazamegyek a szüleimhez. Nekünk a párommal még nincsenek kialakult karácsonyi szokásaink, ezért van ez így. Én örülök neki, hogy számára is van olyan fontos a családja, hogy hazamenjen ilyenkor hozzájuk.
Valahol megértem azt, ha egy szülő nem örül annak, ha valaki "betolakodik" így egy családi programba, ellenben a karácsony pont hogy a szeretet ünnepe, amikor nem azt kéne nézni, hogy egyel több éhes szájat kell megetetni. Ha 5 hónapja lennétek együtt, megérteném, de ha már 5 éve, akkor a párod is családtagnak kéne hogy számítson. Mi még csak 2,5 éve vagyunk együtt, de nem merülne fel ilyen kérdés.
21 éves vagy, elvileg ugye ott vagy, ahol akarsz. Ugyanakkor ha a szüleid tartanak el, minimum illendő figyelembe venni a kívánságukat, nem? Az egyik ismerősöm azt mondta az egyetemista fiának, hogy majd akkor karácsonyozhat a barátnőjééknél, ha eljegyezte, mert a karácsony a legszentebb családni ünnep. Én egytértek vele, bár az én gy erekem még nagyon kicsi, de el tudom képzelni, hogy én is hasonló állásponton leszek majd, ha eljön az ideje.
Szóval a "nem akarja engedni" az egy kicsit vicces így 21 évesen, ugyanakkor számomra perdöntő, hogy valóban önálló, felnőtt életet élsz-e már vagy még anyukádék költségén élsz és tanulsz, mert ezzel kvázi önként tolod kijjebb a gyerekkorod végét.
Sziasztok! Mindenkitől elnézést szeretnék kérni amiért nem tudtam mindenkinek egyesével válaszolni.
Viszont most meg teszem.
Próbálom össze tömöríteni, és hátha jobban megértitek.
Párom a szüleivel élt, természetesen mint mindenki, viszont külföldi munka révén, az édesanyja át engedte az egész emeletet a párom öccsének akinek már családja van, és ők birtokolják a párom régi szobáját is.Szóval ott nincs neki, még egy ágy sem a részére.
Édesanyámékkal lakok de ez nem azt jelenti hogy ők tartanak is el, nem fizetik a tanulmányaimat, és a ruházkodásomat, egyszerűen csak élelmeznek, és vizet/áramot használok.
Mivel a szerelmem a párom, ő nekem nagyon segít, anyagilag is és mindenféleképpen.
Anyukám akár ennek is örülhetne, párom segítségév el letettem a B kategóriás jogosítványt, és vett nekem egy autót is.
Ráadásként édesanyámat mindennap autóval viszem dolgozni, nem felhányolás szempontból, de ezt is észben kellene tartania de sajnos ő ezt nem veszi figyelembe.
Párom és anya ki konzultálták, hogy mivel még jó pár évig kint akar dolgozni, és a ház elég kicsi, ennyi ideig nem élhetünk egy háztartásban, toldjuk meg a nyári konyhát (egy udvarban van a saját házunkkal) plusz egy szobával és egy fürdőszobával majd lakjunk ott.
Már állnak a téglák, tető tavasszal folytatás, és remélhetőleg a jövő karácsonyt bátran tölthetem ott az én társammal, anélkül hogy engedélyt kellene kérnem.
Szerintem anyukámnak nem most kellene rájönnie hogy ő ezt nem akarja, hogy ő nem akar egy vadidegent kerülgetni, és hogy ő nem kedveli, hisz nem neki kell szeretni.Ha eddig bele ment akkor miért nem lehet együtt tölteni a szeretet napot?!Jön a testvérem, a sógornőm és az unokaöcsém, anya apa, én pedig itt egy magam, szinte unatkozva.
Nem probléma, csak akkor első percben közölte volna hogy menjünk albérletbe, és akkor eldönthetem én hogy kivel akarom tölteni, de így elég nehéz.
Mindent megteszek a jó kapcsolatért de ez egyedül nekem nehéz, ha ő állandóan bántja az én páromat, ráadásul ha kiöntöm a lelkem, akkor azt ő egy egy alkalommal vissza mondja, és olyankor bánom hogy járt a szám, és mi a fenének.
Nem is jut eszembe több minden, az sem hogy mit kérdeztetek, de nagyjából ennyit.
Lehet hogy van vita a párommal, amit esetlegesen mint édesanyának, akiben megbízok el is mondom, ha én voltam a hibás ha nem akkor is volt rá példa, de ez nem azt jelenti hogy ő keresztbe tegyen, mivel az csak ritka alkalom, most minden a legnagyobb rendben és remélem ez így is marad.
De még mindig nem tudom hogy mit tehetnék, tegyek jót anyámnak, és meg mondjam a páromnak hogy ne jöjjön?? Vagy jöjjön és lássam anyám grimaszait, hallgassam a beszólásait?
Egyébként karácsonykor lesz egy éve hogy a vőlegényem, vagyis van egy karika gyűrűnk, és kettőnk között megtartottuk az leánykérést, viszont anyám szerint nem vagyok menyasszony mert nem lett megtartva egy ünnepélyes vacsorával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!