Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek most mihez kezdjek?

Szerintetek most mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Előre is köszönöm annak, aki végigolvassa, de megpróbálom tömören leírni a történteket! Párommal van egy 16 hónapos kislányunk, aki váratlanul ért minket, még nem éltünk együtt, páromnak volt munkája, de csak vidéken, ahol édesanyjáékkal lakott együtt, de feladta a munkáját, hogy ide, hozzánk, Pestre költözhessen, hogy együtt neveljük a csöppségünket! Édesanyáméknál laktunk egyébként. Minden szép és jó volt, a párom ezerrel rajta volt a munkakeresésen, de sajnos sikertelenek voltak a próbálkozások, a megtakarított pénze elfogyott, és pont akkor kapott egy állásajánlatot szintén vidéken fél évre. Mivel kellett a pénz, így muszájból bevállalta és azt beszéltük meg, hogyha ennek is vége, ismét visszajön hozzánk és keresünk egy újabb megoldást, addig is látogatott minket, de sajnos csak havi szinten. Na ez a fél év 1 hónapja telt el, most kapja az aktív korúak ellátását és úgy volt, hogy felköltözik újra ebben a hónapban és keres munkát, erre 1 hete felhívott, hogy mégsem akar ideköltözni, mert ő 3-ban szeretne élni velünk, ezért menjek le én a babával vidékre és ott keresünk egy olcsó lakást, na de nekem csak a GYES-em van, neki meg kb- 20-25 ezre, abból meg nem élnénk meg! A másik meg, hogy én jövőre bölcsibe adom a kislányom és el megyek dolgozni, vagyis lehet hogy vissza a munkahelyemre, ami itt van Pesten. Fél éve hiteget, hogy felkötözik újra hozzánk és most pedig elhagyott, anyjáékkal marad. Ráadásul mivel még csak egyszer voltunk anyjáéknál látogatóba, így most azt várja el, hogy ha nem viszem le a kislányomat januárban hozzájuk (80 km), akkor szakít végleg. Én meg természetesen nemet mondtam erre, mert egyedül a hidegben útnak indulni, vonatozni egy ilyen pici gyerekkel nem vágok bele, mert persze ő fel nem jönne, hogy együtt menjünk le, emiatt én felajánlottam neki, hogy márciusban leviszem őt szívesen, de ő ebbe nem ment bele és szakított, sőt a kislányomat sem akarja többet látni, lemondott róla, azt épp ma mondta. Nem érdeklődik róla soha, semmiben nem segít, "gyerektartást" is épp, hogy csak fizet. De a telefonját fel tudja tölteni, az internetet tudja fizetni. És ráadásul engem okol mindenért, azt mondta, hogy miattam lett vége, holott én arra vártam, hogy újra együtt éljünk, mint egy normális család. És erre meg ezt kapjuk! Ti mit tanácsoltok? Érdemes még várni, hátha meggondolja magát és újra akar minket?

24/L

2013. dec. 18. 00:16
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Kedves 35-ös válaszoló! Magától döntött úgy a volt párom, hogy nem hosszabbítatja meg a szerzést, ő akarta, én nem erőltettem!!! Azért adta fel a munkáját, hogy idejöhessen!
2013. dec. 18. 23:33
 42/49 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező (#39), igen, leírtad újra mindazt, ami eddig is tiszta volt nagyjából szerintem mindenkinek, és amire reagáltuk itt azt, amit.

A világért sem szeretnék indiszkrét lenni (tehát csak akkor válaszolj, ha akarsz), de ugye egyedül nevelt anyukád? Csak azért kérdem, mert úgy tűnik, nem tudsz értelmezni és kezelni családi, párkapcsolati szituációkat, a férfilélek elég ismeretlen területnek tűnik számodra.

2013. dec. 19. 00:47
 43/49 anonim ***** válasza:
lehet amúgy a szüleit bántja nagyon, hogy nem látják az unokájukat(egyáltalán látták már?). és ez ez meg bántja a párodat és hülyén is jön ki neki, hogy ennyit nem tud elérni.
2013. dec. 19. 00:56
 44/49 A kérdező kommentje:
Nem titok, úgyhogy válaszolok! Pár éves koromig apám is nevelt, ehhez semmi köze a mostani helyzetnek, amiben benne vagyunk! Látta már a párom anyja a kislányunkat, de ő a világért sem jönne hozzá, de ő elvárja, hogy menjünk, na mindegy! Egyébként egy korábbi kérdésre is visszatérve, nem érezheti úgy a volt párom, hogy csak magamnak szültem a babánkat, mert amikor még együtt voltunk, mindig úgy beszéltem róla, hogy a kislányunk stb, csak most már azért írom egyes számban, mert haragszok a exemre. Az a baj, hogy nem tudtok sok mindent, ami a múltban történt, de ezt így nem is lehet leírni. Most ezt azoknak írom le főként, akik úgy gondolják, hogy én soha semmit nem tettem a kapcsolatunkért. 5 hónapos terhes voltam, akkorra sajnos még nem éltünk együtt a párommal, babánkat vártam és mégis 5 hónaposan utazgattam 80 km-t hozzá, annyi nem volt benne, hogy ezt ne várja el tőlem. Egyik nap, amikor eléggé begörcsöltem, kb 5,5 hónapos lehettem, nem mentem le hozzájuk, pedig az napra volt megbeszélve, de nem mertem útnak indulni, mert féltem, hogy elvetélek. Felhívtam a párom, aki ahelyett, hogy aggódott volna és megértett volna, inkább lecsapta a telefont, utána a drága anyukája felhívott, hogy amiért átvertem a fiát, ezért oda a lábam soha többé be nem tehetem, magyarul az unokáját is kitiltotta, még ha nem is mondta, ráadásul elküldött az anyámba, szó szerint. Utána végül is kibékülünk a párommal, ennek ellenére belementem a békülésbe, anyjával is kibékültem egy idő után. Meg volt már szó róla nyáron, hogy lemegyünk együtt az anyjáékhoz, ez akkor volt, amikor újra vidéken dolgozott, de sajnos nem tudott feljönni hozzánk akkor és emiatt ez elmaradt, de ezt nem veszi figyelembe, hogy már akkor is megvolt bennem az akarat. Hiába hozom ezt fel neki mindig, akkor is azt akarja, hogy mostanában vigyem le a kislányunkat!
2013. dec. 19. 01:19
 45/49 anonim ***** válasza:

" ehhez semmi köze a mostani helyzetnek, amiben benne vagyunk!" - dehogy nincs, kedves Kérdező, csak ehhez van köze, ugyanis láthatóan abszolút nem érted a helyzetet. Tudod, arra a szemléletre, amit Te leírtál, hogy

"A kérdező kommentje:

azért odafigyeltünk egymásra is, amikor még együtt voltunk, de azért baba mellett már nem ez lesz az első!" - teljesen egyértelmű következmény az, amit a párod most csinál.

Tudod, ha most lenne egy 16 hónapos gyerekünk, én - mint férfi - azt kérném a páromtól, hogy hozza el nem 80, hanem 300 km-re, akkor fogná, és hozná. (ha mára hóvihart/ónos esőt/minuszhuszat jósolnának, akkor nem ma, hanem holnapután, ez nyilvánvaló) De hozná, és kész, még vitatéma se lenne, ebben biztos vagyok. Ahogy természetesen ugyanez lenne megfordítva is... mert mi EGYMÁS párjai vagyunk jóban és rosszban, összetartozunk. Egymással.

Úgyhogy bocs Kérdező, de egyszerűen az a helyzet, hogy próbára lettél téve, és bebizonyosodott, hogy Te a párodtól származó gyerek anyukája vagy, de neki nem vagy a párja, ahogy ez a válaszaidból már több helyen ki is derült (nem csak abból, amit idéztem)... és én azt gondolom, hogy erről alapvetően nem Te tehetsz, egyszerűen a megfelelő életkorban nem volt módod megtapasztalni, megtanulni azt, hogy mit jelent ha valaki párkapcsolatban él. (mire visszakérdeztem, már a nyakamat rátettem volna a reakcióidból, hogy legalábbis kora kamaszkorodtól anyukád egyedül nevelt, és neked így a minta a gyerekéért élő anya figurája lett)

Hogy mit lehet ilyenkor tenni?

Alapvetően kétféle lehetőség van. Ha azt a modellt követed, amit eddig, annak a végkifejlete is hasonló lesz természetesen, leszel egy gyermekét egyedül nevelő anya, hosszú távon, mert ezt a fajta szemléletet a férfiak 99%-a nem fogja elfogadni. A párod meg talál magának egy PÁRT, akinek Ő maga kell és fontos, és nem "És bizony egyedül is fel tudom nevelni, csak én azt szerettem volna, ha nem apa nélkül nő majd fel," a gyerekének keres apát.

A másik lehetőség, hogy mégis úgy döntesz, hogy szeretnél családban gondolkodni, és NEKED kell a PÁROD - és nem a babádnak szeretnéd az apuciját - és elkezded azt gyakorolni, amit a megfelelő időben nem volt módod megtanulni, a figyelem és prioritás megosztását a család mindenkor EGYENÉRTÉKŰ és egyformán fontos tagjai között. Aztán megnézed a met.hu-n az előrejelzést, az Elvirán a vonat menetrendeket, és öltöztetni kezded a gyereket...

De ezt csak akkor tedd, ha neked fontos a párod, párkapcsolatod, és komolyan eldöntötted, hogy ilyent még egyszer gondolni sem akarsz, hogy "azért odafigyeltünk egymásra is, amikor még együtt voltunk, de azért baba mellett már nem ez lesz az első".

(mert amíg így gondolod, addig Te - bocs, de - alkalmatlan vagy a párkapcsolatra, akkor inkább neveld a gyereked, beszéljétek meg a tartásdíjat, kapcsolattartást, és hagyd a srácot, hagy találjon magának egy párt. Tudod, aki nem 100% anya akar lenni, hanem nő és amya, pár és anya)

Tudod, mivel Te is nagyon udvarias voltál mindenkivel, igyekeztem én is ehhez tartani magam, bízva benne, hogy nem megy az érthetőség rovására. Azért ideírom, hogy ha a zasszony kezdené ezt csinálni, amit Te leírtál magadról, akkor neki egyszerűen annyit mondanék, hogy "robbanj már le a baba popsijáról és legyél nő és pár is" - és akkor itt van tömören, magyarul is.

Nu, atyai jótanács megvót (49/F), mehetsz öltöztetni a gyereket:)))) (és nem kell újra leírnod, hogy "de ő azt akarja, hogy vigyem..." ez a szitu tényleg arról szól, hogy a párod próbára tesz, képes vagy-e egyszer is az ő kérését és érdekét a gyerek pillanatnyi szempontjai fölé helyezni. Ha nem, tényleg nincs értelme a párkapcsolatotoknak)

2013. dec. 19. 18:56
 46/49 anonim ***** válasza:
#45 kicsit az az érzésem, hogy magadról írsz, nem az adott helyzetről :)
2013. dec. 19. 20:28
 47/49 anonim ***** válasza:
Kedves #45, természetesen szigorúan az adott helyzetről... és hát persze, a tanácsomban nyilván benne van a saját élettapasztalatom is, ahogy gondolom más tanácsába meg az övé:) Én ezeken a dolgokon és típus-játszmákon átestem már pár évtizede... és van egy komoly helyzeti előnyöm is, férfiként kell kitalálnom, hogy egy másik férfi mit miért tesz valszeg:)))
2013. dec. 19. 21:46
 48/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hosszú és kimerítő választ :)! Ne haragudj, de nekem az az érzésem, hogy véded a férfinemet és nem pedig az adott helyzetről írsz, más is így látta, mint olvashattuk :)! Szerintem mindenkinek a gyereke kell, hogy az első helyen álljon, attól még maradhat valaki nő is, ahogy én is így tettem. Amikor együtt éltünk, szántunk arra is időt, hogy elmenjünk ide-oda kettesben. Inkább az utóbbi hónapokban romlott meg a kapcsoltunk. Gyakorlatilag május óta havonta jön látogatni a gyerekünket, az utóbbi időben szegénykém 3-szor volt beteg és egyszer sem volt akkor jelen. Most lesz 6 hete, hogy nem látta őt. Heti kétszer érdeklődik róla és ennyi. Akkor én miért erőltessem meg magam? Mert próbára tesz? Ugyan már! Engem ne tegyen senki próbára, hanem értsen meg ő is engem, mostanában elég beteges lett a kislányunk és nem szeretném kitenni ennek a hosszú útnak, nem beszélve arról, hogy a vonattól még fél órát kéne gyalogolni a rücskös utakon! Ez nem kifogás, mert örülnék, ha újra egy pár lehetnénk, hanem én már egyszer jártam pórul, amikor olyan hideg volt, hogy lerobbant a fűtetlen vonat. Nem akarom, hogy beteg legyen a gyerekem. Nem tudom, miért nem fogadja el a volt párom, hogy tavasszal vinném le őt, nem azt mondtam, hogy soha, hanem csak annyit, hogy később! De hetekkel ezelőtt meg sem fordult ez a kérdés a fejében, hanem úgy volt, hogy ideköltözik, kíváncsi lennék, hogy ki beszélte tele a fejét, hogy hirtelen megváltozott a véleménye! Meg azért is haragszom a páromra, maiért alig 10 ezren felül küldött pénzt a kislányunkra, amikor itt a karácsony, még ajándékot sem vett neki. Sokan úgy írták, mintha még én lennék a rossz! Pedig nem adtam rá okot, csak féltem a gyerekemet! De, ha párom belemegy abba, hogy tavasszal látogatunk le, akkor én hajlandó lennék a békülésre! De nem várhatja el tőlem, hogy hidegben, egyedül induljunk ilyen hosszú útra, nagy csomaggal!
2013. dec. 20. 00:35
 49/49 anonim ***** válasza:

Nézd Kérdező, egyfelől nagyon szívesen, másfelől nekem semmi okom bármelyikőtöket is védeni vagy támadni éppen, elmondtam, hogy milyen cselekvés esetén mi a valószínű eredmény, és hogy én mit javasolnék.

A lehetséges utak között a Te oldaladról természetesen tied a döntés, és természetesen a döntésed következményei is téged fognak érinteni, és nem minket, akik ilyen vagy olyan tanácsot adunk.

Abban mellesleg ahogy nézem, elég nagy egyetértés van a vélemények között, hogy ha most nem lépsz, akkor elfelejtheted ezt a kapcsolatot, egész konkrétan senki sem írt olyant, hogy azzal, ha most nem engedsz, esélyed lenne visszaszerezni a párodat. Hidd el, ilyen helyzetben egy férfit baromira nem érdekli az se, ha 500 bősz anyatigris adja írásba, hogy "te vagy a rossz, mert neked ezt meg azt kellene csinálni", nem eszerint fog lépni, gondolkodni, reagálni.

(ha most épp a férfiakat védeném kifejezetten, akkor arról győzködnélek vehemensen, hogy még véletlen se tegyél semmit... ugyanis ilyen esetekben mondjuk 10-ből 8 férfi pont azzal szokott hosszú távon jobban járni, ha kap egy új lehetőséget az élettől)

2013. dec. 20. 01:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!