Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám rajtam vezeti le az...

Anyám rajtam vezeti le az idegét amit apám generál neki, mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés

Apám nyugdíjas,hajnali ötkor fekszik délben,egykor kel és hajnali ötig ül a számítógép előtt.Anyám napi 10 órában dolgozik,majd mikor hazajön apám jól felhergeli és amikor én beszélgetnék vele egy kicsit,azt a sok ideget mind rajtam vezeti le.Apám nem csinál semmilyen házimunkát,néha megcsinál valami nagyon alapot aztán anyámból kikényszeríti hogy a lelkét is kihálálkodja,bevásárolni nem hajlandó elmenni,a számlákat nem hajlandó befizetni,könyveket meg pc játékokat meg sorba rendeli az internetről aztán panaszkodik,hogy nincs pénz a számlákra.Az se ritka amikor felkel,megebédel aztán visszafekszik aludni.

Mondom már évek óta anyámnak,ha kell elmosogatok,mutassa meg hogyan kell a mosógépet kezelni,mosok,vagy ha kell megfőzöm az ebédet mert szeretek főzni is,vagy megcsinálom amit szeretne,de mindig azt válaszolja rá,hogy "Jajj nem kell Józsika az nem a te dolgod,majd én elintézem".

Aztán tegnap amikor apám megint jól felhergelte odamentem egy kicsit beszélgetni hozzá mert az ember társas lény.A párbeszéd a következő volt:

Én:Hogy vagy?

Anyám:Apád miatt már megint nem vettem kekszet,tessék...

Én:Akkor együnk darált kekszet,akkor legalább az érzés megvan

Anyám:Ne játszd már meg magad,egyáltalán nem vagy jópofa

Én:Most mi a baj?Mit mondtam?

Anyám:Nem vagyok a játszópajtásod a p-csöddel szórakozzál már!

Aztán odarohant apámhoz,hogy "A kicsi fiacskád nem bírja a kritikát".

16/f

2013. aug. 14. 13:06
 1/10 A kérdező kommentje:
A másik amit sajnálok,hogy az önbizalmamat az ilyen kellemes párbeszédet jól meg szokták zabálni,aztán azon is vacilálok,hogy mit egyek reggelire.
2013. aug. 14. 13:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Anyád megérdemli Apád.Csak te jársz rosszul.Van,amikor nincs segítség,hiába dobod a mentőöveket,nem veszik észre.
2013. aug. 14. 13:15
 3/10 anonim ***** válasza:

Az apádon akkor ne csodálkozzál,ha igy viselkedik, hiszen az anyud mellette van, és téged nyom le.

Gondolom te is várod, hogy mikor költözöl el.

2013. aug. 14. 13:16
 4/10 anonim ***** válasza:
Az ilyeneknek minek gyerek??? :S:S:S:S
2013. aug. 14. 13:26
 5/10 A kérdező kommentje:
Utolsó elhiszed,hogy ezt a kérdést én is feltettem magamnak párszor?Apám nem nevel egyáltalán,vagy ha próbál akkor is csak a gyávaságra meg a csicskaságra,anyám nevelése meg nem kell mert akkor úgy érzem magam mint valami fattyú.
2013. aug. 14. 13:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Keress példaképeket magadnak,akiknek tetszik a viselkedése és a megjelenése, és kövesd õket, sajnos nem a szüleid a példaképeid.
2013. aug. 14. 13:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Legyél erős, és lázadj!

És kezdj el gondolkodni, hogy fogsz tudni elmenni, dolgozni, lakni, stb...

Szüleid olyanok, ha látják, hogy meghunyászkodsz, kedveskedsz nekik, akkor rúgnak beléd a legnagyobbat...mindig is csíptem az ilyen embertípusokat...

2013. aug. 14. 13:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi,hogy írtatok igazán nagyra értékelem a segítségeteket.
2013. aug. 14. 14:03
 9/10 anonim ***** válasza:
7-nek nagyon igaza van. Ilyen emberekkel nem érdemes kedveskedni és engedni nekik, mert azzal csak visszaélnek. Amúgy ez a párbeszéd tipikus, nálunk is ez megy. De ha anyám elkezdi ezt játszani, jól elküldöm a p.i.c.s.á.b.a, hogy akkor már bennem se maradjon feszültség. Apámat dettó. Amúgy apukádnak sem ártana egy vödör vizes ébresztő, mert nagy bunkóság, amit csinál. Bár ha anyukádat nézzük, akkor zsák a foltját...
2013. aug. 14. 14:51
 10/10 anonim válasza:
Énis hasonló helyzetben vagyok. Csak nekem nem mostoha apámmal hanem anyámmal van a baj. Mert néha a mostoha apám kedvesebb velem mint anyám és jobban megért. Sokszor kétségbe vagyok esve.És volt már hogy úgy éreztem itt a vége az egésznek,már nem birom, de a jó barátok mindig segítettek.Beszélgess egyik haveroddal vagy valakinek öntsd ki a szived aki megért és megbízol benne. Énis így tettem. :)
2013. aug. 14. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!