Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek most mihez kezdjek?

Szerintetek most mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Előre is köszönöm annak, aki végigolvassa, de megpróbálom tömören leírni a történteket! Párommal van egy 16 hónapos kislányunk, aki váratlanul ért minket, még nem éltünk együtt, páromnak volt munkája, de csak vidéken, ahol édesanyjáékkal lakott együtt, de feladta a munkáját, hogy ide, hozzánk, Pestre költözhessen, hogy együtt neveljük a csöppségünket! Édesanyáméknál laktunk egyébként. Minden szép és jó volt, a párom ezerrel rajta volt a munkakeresésen, de sajnos sikertelenek voltak a próbálkozások, a megtakarított pénze elfogyott, és pont akkor kapott egy állásajánlatot szintén vidéken fél évre. Mivel kellett a pénz, így muszájból bevállalta és azt beszéltük meg, hogyha ennek is vége, ismét visszajön hozzánk és keresünk egy újabb megoldást, addig is látogatott minket, de sajnos csak havi szinten. Na ez a fél év 1 hónapja telt el, most kapja az aktív korúak ellátását és úgy volt, hogy felköltözik újra ebben a hónapban és keres munkát, erre 1 hete felhívott, hogy mégsem akar ideköltözni, mert ő 3-ban szeretne élni velünk, ezért menjek le én a babával vidékre és ott keresünk egy olcsó lakást, na de nekem csak a GYES-em van, neki meg kb- 20-25 ezre, abból meg nem élnénk meg! A másik meg, hogy én jövőre bölcsibe adom a kislányom és el megyek dolgozni, vagyis lehet hogy vissza a munkahelyemre, ami itt van Pesten. Fél éve hiteget, hogy felkötözik újra hozzánk és most pedig elhagyott, anyjáékkal marad. Ráadásul mivel még csak egyszer voltunk anyjáéknál látogatóba, így most azt várja el, hogy ha nem viszem le a kislányomat januárban hozzájuk (80 km), akkor szakít végleg. Én meg természetesen nemet mondtam erre, mert egyedül a hidegben útnak indulni, vonatozni egy ilyen pici gyerekkel nem vágok bele, mert persze ő fel nem jönne, hogy együtt menjünk le, emiatt én felajánlottam neki, hogy márciusban leviszem őt szívesen, de ő ebbe nem ment bele és szakított, sőt a kislányomat sem akarja többet látni, lemondott róla, azt épp ma mondta. Nem érdeklődik róla soha, semmiben nem segít, "gyerektartást" is épp, hogy csak fizet. De a telefonját fel tudja tölteni, az internetet tudja fizetni. És ráadásul engem okol mindenért, azt mondta, hogy miattam lett vége, holott én arra vártam, hogy újra együtt éljünk, mint egy normális család. És erre meg ezt kapjuk! Ti mit tanácsoltok? Érdemes még várni, hátha meggondolja magát és újra akar minket?

24/L

2013. dec. 18. 00:16
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, ha nem reagálok mindenre, de már elég késő van! Szóval a fő probléma amellett, hogy nem akar ideköltözni az az, hogy januárban nem viszem le a gyereket a fagyban, hóban vidékre vonattal látogatóba! Ha levinném, azt mondta, hogy nem szakított volna! De basszus, hogy várhatja ezt el tőlem, hogy inkább veszélyeztetem ezzel a gyereket, minthogy ő megértse, miért csak tavasszal szeretném levinni? Mert én már jártam úgy anno, hogy a nagy hideg miatt felső vezeték szakadás volt és várhattam 2 órát a buszra nagy fagyban, mi van, ha ez gyerekkel együtt történik meg? Hogy etetem meg, hogy pelenkázom át? Nem akarja ezt megérteni! Meg miért nem mindegy neki, hogy januárban viszem le őt vagy 2 hónappal később? nekem, ugye már leírtam, hogy miért nem mindegy! Amúgy szerintem azzal fenyeget, arra akar kilyukadni, hogy el vegye tőlem a kislányom!
2013. dec. 18. 02:22
 22/49 A kérdező kommentje:
azért odafigyeltünk egymásra is, amikor még együtt voltunk, de azért baba mellett már nem ez lesz az első!
2013. dec. 18. 02:23
 23/49 anonim ***** válasza:
Kérdező (#22), na ennyi, akkor itt felejtsd el ezt a kapcsolatot, mindketten jobban jártok, azt gondolom.
2013. dec. 18. 02:28
 24/49 anonim ***** válasza:
100%
Hát én simán vinném a gyereket... 80 km... nem a világ
2013. dec. 18. 03:58
 25/49 anonim ***** válasza:
és már nem is olyan pici
2013. dec. 18. 03:59
 26/49 anonim ***** válasza:
56%

Így megy tönkre egy kis család...:-(

Ilyenkor szorul ökölbe a kezem, és ha vezető politikusaink itt lennének mellettem, lehet, képennyomnám mindet.

Hogy a fenébe lehet megélni már ebben az országban, akit nem támogatnak agyon a családban?

Fogjatok össze, legyetek erősek, és ne veszekedjetek.

2013. dec. 18. 05:32
 27/49 anonim ***** válasza:
0%

Az elmondásod alapján csak az ürügyre várt, hogy kiszállhasson a neki terhet jelentő kapcsolatból.

Egy gerinctelen tróger, aki nem a megoldást keresi, hanem annak a módját, hogy hogyan lehet lerázni magáról a felelősséget.

2013. dec. 18. 05:58
 28/49 anonim ***** válasza:

"Ha levinném, azt mondta, hogy nem szakított volna!"

Keresett volna más ürügyet.

Miért nem jött el hozzátok ő az édesanyjával együtt???

Szóval nem a megoldást kereste, hanem az ürügyet, hogy kiszállhasson.

2013. dec. 18. 06:00
 29/49 anonim ***** válasza:

Eddig is egyedül nevelted, tartottad el a picikédet. Ezután is te fogod. Végtére is nem változott semmi.

Azt is simán felteszem, hogy már régen van valakije, s kereste az ürügyet. Sőt, ravaszul ő teremtette meg. Örülj, hogy időben megszabadultál tőle, s nem kell még őt is eltartanod.

Nem az ésszerű megoldást keresi.

2013. dec. 18. 06:09
 30/49 anonim ***** válasza:
100%

Mindketten felelőtlenek vagytok. Miért szültél a semmire gyereket? Miért hiszed azt, hogy a munkahelyed biztosan visszavesz és ott is maradhatsz. Hogyan kerülhet egy 16 hónapos gyerek 40.000.- Ft-ba? Mi 4-en vagyunk, de a havi kajánk nem több 30.000.-nél.

Te is csak a párodtól várod, hogy tegyen valamit az együttélésért, te viszont ragaszkodsz a saját elképzelésedhez.

Semmi biztosíték nincs arra, hogy Pesten találna munkát.

Eddig is ő hozott áldozatot, most már többet nem akar. Ez valahol érthető is.

Ennek a kapcsolatnak eddig sem volt sok értelme, ezután már semmi.

2013. dec. 18. 07:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!