Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meghülyült az anyám! Mihez...

Meghülyült az anyám! Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Ideges most nagyon, szegény, de meg lehet érteni mert gondok vannak a munkahelyén. De azért amit csinàl az màr nagyon durva.

Hazajön és leszid minket minden aprósàgért, aztán meg elkezd nekem panaszkodni, de mindig ugyanazt mondja el szinte. Meg példàul most is hazajöttem, azzal fogad hogy csinàlt egy tál palacsintatésztát, süssem ki. Mondom jó, (de nagyon sok volt) elkezdem sütni erre ő véletlenül leborított egy virágot az ablakpárkányról. (Kicsi a konyhánk) én egy szó nélkül elkezdtem összeseperni a földet ő meg közben olyanokat mondott hogy hogy sikerült nekem(!) kiborítanom a virágot, meghogy seperjem már gyorsabban. Eközben a bátyám bent fetrengett a szobájában, mert ő délig alszik, anya meg délután dolgozik,és ezért őt nem fogja be semmilyen munkára.

A lényeg hogy anya ezt már kb egy hete csinálja, és már nagyon elegem van belőle hogy soha egy "köszönöm"-öt "bocsánat"-ot nem hallok tőle.

Én ha véletlen eltolok valamit elnézést szoktam kérni. Neki meg általában minden sikerül, és most biztos furcsálja hogy ügyetlen lett az idegtől. De ettől még nem kéne másra fogni hogyha valamit elcseszvagy egyáltalán idegesen elkezdenie főzni, vagy ilyesmi, de ha ezt mondom neki, akkor azt feleli hogy mi semmit nem segîtünk neki. Mondjuk a tesóm tényleg nem segît semmiben, de anyám meg a szájába adja neki a falatot, kiszedi neki a levest a merőkanállal jó hogy a seggétki nem törli, de aztán meg panaszkodik. Mármint anya.

Folyton engem szid, de aztán panaszkodni nekem jó, és nem értek vele egyet vagy nem vigaztalom akkor meg megint jön a szidás. De közben mindig emlegeti az ő anyukáját is hogy folyton az ő(mármint anyának az)öccsét segíti pénzel meg hogy gyerekkorukban sem foglalkoztak vele. De nem szólhatok anyának hogy ugyanezt csinálja, mert csak rosszabb lenne.

Bocsi hogy ilyen hosszú lett.

16/L

2013. aug. 17. 13:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Szar munkahely. Anyám is volt ilyen egy időben. Majd elmúlik, addig meg nincs más választásod mint elviselni. Én megpróbáltam itthon beszélni anyummal, mikor ilyen volt, de az lett a vége hogy kiborult és üvöltözött, mikor én szépen kértem.

15/F

2013. aug. 17. 14:58
 2/3 A kérdező kommentje:
És mikor múlt el, elmúlt egyáltalán?
2013. aug. 17. 15:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Azért te is megérsz egy misét: "meghülyült az anyám.." a legtöbb tininek nem ártana egy pofon. Nem azt mondom, hogy amit édesanyád csinál, az korrekt (sőt, meg fogja bánni, hogy a tesódat így "elkényezteti"), de ilyet mondani az édesanyádra, hát... Majd megtudod, hogy milyen gondjai vannak, amikor te is odakerülsz. Akkor majd szégyellni fogod, hogy ilyet csak gondoltál is! És már nem fogod tudni visszacsinálni. Egy minimális tiszteletre lenne szükség, lehet akkor a helyzet is javulna. Sok tini maga észre sem veszi, hogy mennyi minden lejön az arcáról, a mozdulatairól, még ha meg sem szólal.. általában a gondolataitok, érzéseitek rátok vannak írva... és az sokszor bosszantó és elkeserítő. Remélem majd kinövöd. Azért rendes tőled, hogy segítesz neki, szüksége is van rá(d).
2013. aug. 18. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!