Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek most mihez kezdjek?

Szerintetek most mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Előre is köszönöm annak, aki végigolvassa, de megpróbálom tömören leírni a történteket! Párommal van egy 16 hónapos kislányunk, aki váratlanul ért minket, még nem éltünk együtt, páromnak volt munkája, de csak vidéken, ahol édesanyjáékkal lakott együtt, de feladta a munkáját, hogy ide, hozzánk, Pestre költözhessen, hogy együtt neveljük a csöppségünket! Édesanyáméknál laktunk egyébként. Minden szép és jó volt, a párom ezerrel rajta volt a munkakeresésen, de sajnos sikertelenek voltak a próbálkozások, a megtakarított pénze elfogyott, és pont akkor kapott egy állásajánlatot szintén vidéken fél évre. Mivel kellett a pénz, így muszájból bevállalta és azt beszéltük meg, hogyha ennek is vége, ismét visszajön hozzánk és keresünk egy újabb megoldást, addig is látogatott minket, de sajnos csak havi szinten. Na ez a fél év 1 hónapja telt el, most kapja az aktív korúak ellátását és úgy volt, hogy felköltözik újra ebben a hónapban és keres munkát, erre 1 hete felhívott, hogy mégsem akar ideköltözni, mert ő 3-ban szeretne élni velünk, ezért menjek le én a babával vidékre és ott keresünk egy olcsó lakást, na de nekem csak a GYES-em van, neki meg kb- 20-25 ezre, abból meg nem élnénk meg! A másik meg, hogy én jövőre bölcsibe adom a kislányom és el megyek dolgozni, vagyis lehet hogy vissza a munkahelyemre, ami itt van Pesten. Fél éve hiteget, hogy felkötözik újra hozzánk és most pedig elhagyott, anyjáékkal marad. Ráadásul mivel még csak egyszer voltunk anyjáéknál látogatóba, így most azt várja el, hogy ha nem viszem le a kislányomat januárban hozzájuk (80 km), akkor szakít végleg. Én meg természetesen nemet mondtam erre, mert egyedül a hidegben útnak indulni, vonatozni egy ilyen pici gyerekkel nem vágok bele, mert persze ő fel nem jönne, hogy együtt menjünk le, emiatt én felajánlottam neki, hogy márciusban leviszem őt szívesen, de ő ebbe nem ment bele és szakított, sőt a kislányomat sem akarja többet látni, lemondott róla, azt épp ma mondta. Nem érdeklődik róla soha, semmiben nem segít, "gyerektartást" is épp, hogy csak fizet. De a telefonját fel tudja tölteni, az internetet tudja fizetni. És ráadásul engem okol mindenért, azt mondta, hogy miattam lett vége, holott én arra vártam, hogy újra együtt éljünk, mint egy normális család. És erre meg ezt kapjuk! Ti mit tanácsoltok? Érdemes még várni, hátha meggondolja magát és újra akar minket?

24/L

2013. dec. 18. 00:16
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
82%

Én nem várnék, és semmiképpen sem költöznék vidékre.

Anyukád itt lakik, te is itt élsz. Ha újból dolgozni fogsz, sokkal több lehetőséged van itt.

Ha már lemondott a gyerekről, nehogy belemenj, ez nem lesz hosszú, boldog házasság.

2013. dec. 18. 00:33
 2/49 anonim ***** válasza:
100%
"Érdemes még várni, hátha meggondolja magát és újra akar minket?" - Kérdező, ez nem túl valószínű.... Miért tenné?
2013. dec. 18. 00:40
 3/49 anonim ***** válasza:
70%
Egyszerüen büdös neki a felelőség ne menj sehova és pereld be a gyerekről nem tud lemondani ha van apasági meny a bíróságra és örülj hogy megszabadultál egy ílyen gyerekes embertől.
2013. dec. 18. 00:44
 4/49 anonim ***** válasza:
68%

Felejtsd el, ez így nem fog menni. Ha nagyon a gyerekkel akarna lenni, akkor megpróbálná megoldani, de mindenesetre nem mondana le a gyerekről és érdeklődne utána. Ebben az esetben ha hozzáköltözöl, akkor ott maradsz egyedül... Más egy korábban együtt élt pár esete, egy kis családé, akik együtt akarnak maradni..Abban az esetben talán érdemes lenne a GYES alatt odaköltözni, aztán ha visszamész dolgozni akkor újra kitalálni, de így nem érdemes.

Zárd le, a bíróságon kérd a gyermekelhelyezést, gyerektartást, aztán éljétek az életeteket.

2013. dec. 18. 00:45
 5/49 anonim ***** válasza:
57%
Menjél telekocsival! Olcsó, gyors, kényelmes, meleg!:)
2013. dec. 18. 00:46
 6/49 anonim ***** válasza:
68%

Az a furcsa, miért csak havonta járt haza?

Milyen munkája volt, heti 40 órás?

2013. dec. 18. 00:47
 7/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azért jött ritkán, mert elég rosszul fizettek a munkahelyen!
2013. dec. 18. 01:01
 8/49 anonim ***** válasza:
7: De hát milyen messze volt? Állnia is kell a munkahelynek az utazási költségeket.
2013. dec. 18. 01:05
 9/49 anonim ***** válasza:
100%

#3, én pont fordítva látom....

Kérdező nagyon korrektül leírja, hogy bejött egy nem várt terhesség, eldöntötték - gondolom közösen - hogy megtartják, erre a Kérdező párja feladta a biztos állását, felköltözött anyósékhoz, tényleg próbált munkát keresni, nem kapott, elment a megtakarított pénze nyilván a megélhetésükre (Kérdező azt is leírja, hogy csak GYES-t kap), majd kényszerűségből elvállalt egy állást a családjától távol... ebben a helyzetben sacckb a maximumot nyújtotta.

Ami nem derül ki a kérdésből az pont az, hogy Kérdező mit tett, mit adott fel, mit vállalt be ezért a kapcsolatért?

Hajlandó költözni ugyanúgy? A jelek szerint nem. Hajlandó feladni az (elvben létező, hisz GYES-en van) állását ugyanúgy? A jelek szerint nem.

Akkor mi itt a kérdés?

2013. dec. 18. 01:07
 10/49 A kérdező kommentje:
Ne haragudj utolsó, de mégis mit kellene feladnom? Miből élnénk meg? Havi 60 ezer bevételből, amiből a kislányomra elmegy 40 ezer! És akkor még nem fizettünk rezsit meg nem ettünk stb..! Így vállaljam be vele a vidéki életet? És hogy fogok visszamenni a munkahelyemre szeptembertől? Ő egyébként főleg azért szakított, mert nem viszem le anyucijához megmutatni a gyereket, akitől még egy csokit nem kapott soha, nemhogy a szülinapjára vett volna valamit! Én akkor folytatnám ezt a kapcsolatot, ha betartaná, amit ígért, hogy visszaköltözik! Fél évig abban hittem, hogy újra egy család leszünk! És még én vagyok a hibás?
2013. dec. 18. 01:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!